Ostnica - rewelacyjna
Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Igo, Twój ogród cieszy przemyślaną kompozycją, perfekcyjnym wykonaniem, rozmaitością form i roślin
Ostnica - rewelacyjna
Znalazłem siewki jeszcze z nasion sprzed dwóch lat, kiedy ostatni raz był duży egzemplarz i wysiał się obficie.
Ostnica - rewelacyjna
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iguś ja też podpisuję się pod wszelkimi pochwałami co do Twojego ogrodu!
Zaglądając do Twojego wątku wiem że zawsze napotkam niejedną uroczą rabatkę
A piesek-taki mały puszek pasuje do ogródka-słodziutki
Zaglądając do Twojego wątku wiem że zawsze napotkam niejedną uroczą rabatkę
A piesek-taki mały puszek pasuje do ogródka-słodziutki
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stawiam na to, że nie skoczyła. Nutka.
aha, jakoś nie zauważyłam tej piwonii,która miała być pomarańczowa. Coś przeoczyłam ?
Ja też mama zdjecia poukładane latami, miesiącami i tematami, ale zaplanowałam poukładać je według rabat i lat.
aha, jakoś nie zauważyłam tej piwonii,która miała być pomarańczowa. Coś przeoczyłam ?
Ja też mama zdjecia poukładane latami, miesiącami i tematami, ale zaplanowałam poukładać je według rabat i lat.
To dzwonki tak się rozsiewają?iga23 pisze:Ilonko, te dzwonki poszły precz, ale są jeszcze na połowie ogrodu, na pewno chcesz, sieją się niemożebnie.
Ja w tym roku mam dzwonki po raz pierwszy i dopiero się ich uczę, ale teraz są strasznie pożarte przez ślimaki
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Iguś ...Nutka skoczyła ??? moja wody się boi....jak ja,hihihh
- Dzialeczka
- 500p

- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Taki basen to marzenie... Hmmm, chyba w te upały przydałby się w moim ogródku... 
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Iga trzeba było Nutce założyć płetwy i maskę do nurkowania,a tak nie wie biedna,co zrobić
Widoczki i roślinki,jak zwykle cudne
Pozdrawiam serdecznie 
Widoczki i roślinki,jak zwykle cudne
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co kupiłaś u Niedźwiedzia?
Ja ze swoich zakupów jestem zadowolona. Byłam twarda i tylko to co było w planie
.
Tak wyglądał samochód i nawet A. się załapał

- w razie co usuń
Ja ze swoich zakupów jestem zadowolona. Byłam twarda i tylko to co było w planie
Tak wyglądał samochód i nawet A. się załapał

- w razie co usuń
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Ilonko, zakupy ho, ho.... Ja skończyłam na dwóch małych berberysach i kalinie na działeczkę POD. Dawno nie widziałam tak wysokich cen.
Arabello, podobno piesy umieją pływać
Ona koniecznie chciała do mnie.
Joasiu, basen kosztował naprawdę niewiele, większym problemem u mnie było znaleźć miejsce by go postawić.
Grażynko, skoczyła.
Ale jeszcze szybciej wychodziła, od tej pory trzyma się z daleka.
Aniu, fakt, ślimaki dzwoneczki uwielbiają, ale przez to hosty mam mniej pożarte. I sieją się niesamowicie, są w każdej szczelinie.
Aniu, ja od miesiąca próbuję zrobić katalog host ze zdjęciami, o takich jak Ty nawet nie myślę.
Kasiu, do ogrodu pasuje każdy piesek, Sony był wielki, i też pasował, po prostu wprowadza życie do domu i do ogrodu.
Jacku, takich małych siewek też mam dużo, ale ja wolę jak roślina wygląda konkretnie, siewki niech sobie będą, a na rabatach ma być pełno. Wiele się zmieniło od twojej wizyty u nas, ile to już lat, 3????
Madziu, dziękuję.
Weekend minął nie wiedzieć kiedy , byliśmy na kajakach na wspaniałej rzece, maleńka, kręta, przez 3 godziny same zakręty pod kątem , czasem 180 stopni. Piesia pływała z nami, z początku niepewna, potem z zaciekawieniem patrzyła co wkoło.
Długa rabatka, widok z końca.

Bliżej , na brzozy.

I pod brzozami tłum.

Arabello, podobno piesy umieją pływać
Joasiu, basen kosztował naprawdę niewiele, większym problemem u mnie było znaleźć miejsce by go postawić.
Grażynko, skoczyła.
Aniu, fakt, ślimaki dzwoneczki uwielbiają, ale przez to hosty mam mniej pożarte. I sieją się niesamowicie, są w każdej szczelinie.
Aniu, ja od miesiąca próbuję zrobić katalog host ze zdjęciami, o takich jak Ty nawet nie myślę.
Kasiu, do ogrodu pasuje każdy piesek, Sony był wielki, i też pasował, po prostu wprowadza życie do domu i do ogrodu.
Jacku, takich małych siewek też mam dużo, ale ja wolę jak roślina wygląda konkretnie, siewki niech sobie będą, a na rabatach ma być pełno. Wiele się zmieniło od twojej wizyty u nas, ile to już lat, 3????
Madziu, dziękuję.
Weekend minął nie wiedzieć kiedy , byliśmy na kajakach na wspaniałej rzece, maleńka, kręta, przez 3 godziny same zakręty pod kątem , czasem 180 stopni. Piesia pływała z nami, z początku niepewna, potem z zaciekawieniem patrzyła co wkoło.
Długa rabatka, widok z końca.
Bliżej , na brzozy.
I pod brzozami tłum.
- Lorrie

- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Igo, ale masz ładnie w ogrodzie. Widzę poczynionych sporo zmian. Tłum pod Brzozami wyglada przesympatycznie
Brzoza płącząca u mnie też rośnie, ale jeszcze jest malutka - przepięknie układają się jej gałęzie. Bez Palbin też u mnie zakwitł, jakie to miłe mieć wspomnienie wiosny ...
Ale dużo hostek
.
Rzeczywiście, w tym roku przez dzwonki i dalie ogryzane przez ślimaki niesamowicie (doszczętnie wyżarte są wszystkie kwiaty
)
, hostki wyglądają ładnie
.
Rzeczywiście, w tym roku przez dzwonki i dalie ogryzane przez ślimaki niesamowicie (doszczętnie wyżarte są wszystkie kwiaty
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
U mnie też powtórnie zakwitł Palbin, myślałam że to jakieś wynaturzenie a to chyba reguła ?
Pokazuj, pokazuj zdjęcia żurawek z hostami, czeka mnie przesadzanie i też mam zamiar zestawić je trochę razem.
Pokazuj, pokazuj zdjęcia żurawek z hostami, czeka mnie przesadzanie i też mam zamiar zestawić je trochę razem.
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
A u mnie nie zakwitnie ponownie bo... go przycięłam, w celu rozkrzewienia.
Osioł ze mnie.
Eh, chociaż u Was pooglądam.
Ale jak ten mój się mimo to nie zagęści.....
Osioł ze mnie.
Eh, chociaż u Was pooglądam.
Ale jak ten mój się mimo to nie zagęści.....
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Tak, byłem w 2009. Najbardziej też upływ czasu widzę po krzewuszkach od CiebieWiele się zmieniło od twojej wizyty u nas, ile to już lat, 3????
Wiele się zmieniło ale wiele elementów poznaję. Nasze ogrody ciągle się zmieniają, dojrzewają - coś przybywa, coś ubywa, coś się zmienia
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Jacku, no proszę, to te krzewuszki żyją,
to mój pierwszy sukces w ukorzenianiu badylków.
Może wiec spróbuje znów.
Dorotko, bez zakwitł kilkoma kwiatkami, czasem lepiej faktycznie zrezygnować z kwiatów na rzecz zagęszczenia.
Mariolu, z hostami żurawki to doskonałe połączenie, pod warunkiem, że hosty są małe lub średnie. Duże to raczej na tło.
Ciągle przesadzam hosty, bo one rosą jak chcą, a nie jak napisali.
Aniu, małe hosty o mięciutkich listkach też pożarte.
Stale padało i nie było jak rozsypać ślimakola, a teraz to już za późno.
Alinko, za chwilkę i u Ciebie brzoza urośnie i tak jak ja będziesz używać sekatora, by poskromnić rozmiary.
Od jakiegoś czasu próbuję robić archiwizację host, skutek taki sobie,

Dorotko, bez zakwitł kilkoma kwiatkami, czasem lepiej faktycznie zrezygnować z kwiatów na rzecz zagęszczenia.
Mariolu, z hostami żurawki to doskonałe połączenie, pod warunkiem, że hosty są małe lub średnie. Duże to raczej na tło.
Aniu, małe hosty o mięciutkich listkach też pożarte.
Alinko, za chwilkę i u Ciebie brzoza urośnie i tak jak ja będziesz używać sekatora, by poskromnić rozmiary.
Od jakiegoś czasu próbuję robić archiwizację host, skutek taki sobie,