Małe-wielkie szczęście...cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Małe-wielkie szczęście...cz.3

Post »

No zakupy extra..I to "M kupił sobie róże" - dobre.. Mój póki co mało kwiatami zainteresowany..

Plany tez ciekawe. Ścieżka z takich plastrów drzewa - super pomysł. Też myślałam o czymś takim. Nawet mam pieniek , tylko czekam aż mój M wróci i potnie mi go. A potem będziemy myśleć gdzie taką ścieżkę zrobić ;)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justysiu...dziękuję za wspaniałą relację z wycieczki ...aż miałam w pewnym momencie wrażenie , że i ja tam z Tobą jestem ...tak ciekawie i zajmująco opisujesz i pobyt na " Farmie " - jak to określił Młody - i zakupy , jakie poczyniłaś .
Dana ma rację z tą różą ...ja dostałam jakąś n/n sporo lat temu i nie mogę się "wędrowniczki " pozbyć ...łazi toto w te i we wte , wlazła mi ostatnio nawet w prymulkowisko ;:oj .
Też podobają mi się naturalne ścieżki ...ale kamień w plastrach , czyli płaski był by na pewno trwalszy Justysiu ....a może cegła szamotka ?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Justyno to właśnie to czego u mnie trochę brakuje, tych zakrętów, cienia i zaskoczenia! Uwielbiam takie cieniste zakątki. Wczoraj trafiłam na stronkę z super ścieżkami ach marzenie ;:224 , może coś ci się przyda: zerknij
Dla mnie ten komin ze stojącymi donicami jest hitem...ech...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Dawno u Ciebie nie byłam, a śladu jeszcze dawniej nie zostawiałam. Kasia ma rację, cieniste zakątki to Twój znak firmowy :D .
Przepiękne różyce :D . Tylko ta Comte de Chambord... coś mi nie pasuje. Czemu ona jest taka ciapkowana :? Może to nic takiego, ja się nie znam :oops: :oops: :oops: . A łodyżka jaka? :)
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Justynko, letnia baza pod czereśnią wygląda bardzo sielankowo...zachęca do odpoczynku na ławeczce i skubania czereśni prosto z drzewa...hmm..rozmarzyłam się ;:170
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Justyno gdzie ta szkółka? Jak zamawiałam w rosarium to którejś zabrakło :roll:
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Gdybym chciał porównywać swój ogród do fryzury tak jak ty, to wyszłoby łysy.Na szczęście tak nie jest.Nie było Mnie tydzień w domu i chwasty to wyczuły .Normalnie rosły chyba ze trzy razy szybciej..Mszyce nie wiem dlaczego upodobały sobie mikołajka.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Justynko :wink: prześlicznie jest w Twoim ogrodzie. ;:138
Ale fajne zakupy zrobiliście. Ciekawa jestem , czy bardzo drogie ?
Gdzie jest taka szkółka z takim pięknym towarem ?
Zwierzaki masz rozkoszne. ;:167 I jak potrafią się zachować. Ładnie doceniają Wasze zakupy . :lol:
:wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Letnia baza pod czereśnią też mam taką- leżaczkowa baza pod czereśnią tak ją nazywamy z M. Coś nas łączy :lol: Różanka piękna....ale jakoś nie potrafię się przekonać. Ale zapach przyślij do mnie :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Justynko cudowny ten Twój rozczochrany .
Miejsce na posiadówki cudowne . Czegóż chcieć więcej ? Wakacji :wink:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witam serdecznie miłych gości rozczochranego :D
Cieszę się z tak licznych odwiedzin . Zaraz człowiekowi lepiej na ;:167 i motywacja wzrasta.
Dziękuję za tyle ciepłych i życzliwych słów ;:oj ;:180

Majko, cieszę się, że trafiłaś na różane widoki.
Ogród ma być nasz i swojski. I dla nas taki właśnie jest.
Lubię jego zakątki i niedoskonałości. Chociaż czasami wydaje mi się, że powinnam wszystko wykopać i zacząć od nowa.
Wsparcie ;:4 FO pomaga przeżyć chwile zwątpienia i przywraca wiarę w sens tego, co robimy.
Miło mi, że znalazł i Twoje uznanie ;:196 .

Nelu, kącik pod czereśnią, to miejsce letnich śniadań, posiedzeń z kawką i lekturą rodzinnych obiadów, wieczornych posiedzeń i 'nocnych Polaków rozmów' przy świecach i lampce wina. Chyba w każdym ogródeczku taki biesiadny kącik.
Moja lista chciejstw, to głównie róże, trawy i trochę bylin- w tym przede wszystkim bodziszki. Na nic większego raczej definitywnie brak miejsca.
Mój ogród to wielka improwizacja :oops: . Podziwiam wszystkich, którzy umieją go rozplanować. Coś tam niby i rysuję, próbuję... A potem i tak powstaje pod wpływem chwili. To prawda, że dzięki FO pewna wizja ogrodu się wyłania. Wzorce godne naśladowania bądź inspiracje do zmian.
Zapraszam, jesteś miłym gościem.
Niestety, nie umiem utrwalać zapachów. Może powinnam ponownie zerknąć do "Pachnidła' lub "Jaśminum". Chociaż oba mroczne.

Aga, widzisz ja mam plany- a ty niezbędne materiały :;230

Igo, zapraszam na kaszubskie ścieżki. Jest co podziwiać. Wszak Szwajcaria Kaszubska.
Trudno, dzikuski będą pod baczna obserwacją. Te zakupy bardzo mnie ucieszyły, tym bardziej, że wpadły niespodziewane środki na nie :wink:
Z trwałością ( a właściwie nietrwałością) drewna to wiem, że słabo. Myślę, że zaimpregnowany kilka lat przetrwa, a potem to może będę starszą-bogata panią ;:224 .
Kamień u nas niestety to b. drogi materiał. Szamotka też nie jest tania. Ostatnio kupowałam do grilla.
Pomyślimy. Zobaczymy, co dzień przyniesie.
Z wysiewanych prymul 5 przetrwało i teraz rośnie już na cienistej rabatce. To chyba głównie Black i 1 jakiś inny.
Pozdrawiam. Buziolki ;:196

Kasiu, dziękuje za podpowiedź ze ścieżkami. Bardzo inspirujące i ciekawe rozwiązania.
Ogrodowy kominek ;:224 , też mam -nieco inny. Służy jako grill i wędzarnia. Poszukam fotki,

Francesco, ja tez ostatnio mam spore zaległości w zaprzyjaźnionych wątkach :oops: . Cieniste zakątki-znak firmowy :) -brzmi dumnie ;:180 .
W realu, te żyłki na Comte prawie niewidoczne. Nie wiem dlaczego aparat je tak wychwytuje. Pokażę większy fragment.

Kasiu-robaczku poznański, miło mi że jeszcze chcesz do mnie zaglądać. Tak dawno mnie u ciebie nie było. Zaraz lecę nadrobić zaległości.
A ty spocznij pod czereśnią. Już niedługo te prawie czarne kulki będą kusiły słodyczą.

Izo, Cyrzan w Garczu. Też ma ofertę wysyłkową ale ceny znacznie wyższe niż w szkółce. Sprawdź na ich stronie.
Czego nie było w R. ? Myślę , że asortyment różany R jednak znacznie większy.
Przy okazji odwiedzin można by się było spotkać :D

Jurku, dowcipniś z ciebie :;230 Mam nadzieje, ze odpocząłeś nad morzem, pogoda dopisała. Zielsko , wszelkie okoliczności mu sprzyjają.
U mnie kalinę i hortensję oraz zakończenia czereśniowych gałązek.

Krysiu, witaj. Zakupy zawsze cieszą. Ceny uważam, że względne.
Róże po 18zł (3 l donice, krzewy rozrośnięte i z kilkoma kwitnącymi oraz pąkami), bez-14, dereń -12, a sosna oścista -32.
Były i droższe róże, 22, 25 i 40. To Cyrzan w Garczu. Ma też punkt sprzedaży w Chwaszczynie, ale znacznie mniejszy. jedyna niedogodność to nie zawsze informacja zapisana o cenie rośliny ;:131
Gdybyś się zdecydowała na Garcz, to byłaby okazja ;:108
Zwierzaki-cwaniaki . Ale roślin nie niszczą.
Pozdrawiam.

aage, żebym to ja umiała utrwalać i przechowywać zapachy...
Dopóki tej sztuki nie posiądę, musisz mi wierzyć na słowo nabyć pachnące królewny.
Czereśniowe bazy-to jest to. Żeby jeszcze by czas na leżenie .

agatka123, życzmy sobie porannych kawek, poobiedniego leniuchowania i nocnych posiadówek w ogrodach i w miłym towarzystwie.
Wakacje, znowu będą... I to już całkiem niedługo.
Czegoż więcej potrzeba?
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Justyno, przymierzam się do wyjazdu do Parchowa, jak coś to dam znać :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Izo, czekam na wiadomość ;:108
W planach kajaki?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ja ostatnio coraz częściej leżę w swojej bazie. Co do posiadania pachnących królowych- chyba zostanę na wąchaniu u innych i podziwianiu ich w ogrodach forumowych przyjaciół ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Justynko, ja chętnie bym z Twojego ogrodu nie wychodziła taki jest uroczy. ;:138
Często tu zaglądam, za brak wpisów :oops: przepraszam. Czasami czasu brak ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”