Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

aleb-azi pisze:O, pusto, zaniedbałam gości i sobie poszli ;:65. A ja dopiero przyszłam. Podlewanie, podlewanie i jeszcze raz podlewanie. Czasu brakuje na plewienie, podwiązywanie i błogie letnie lenistwo :wink: No, do podlewania dodam polowanie. Odpuściłam ślimakom i zaczaiłam się na poskrzypkę, która odrodziła się jak feniks z popiołów. No i przy okazji znalazły się nowe watachy mszyc, i małe gąsieniczki w ilościach hurtowych.
Dodam do tego jeszcze mrówki :twisted:
Od kilku dni robią kopce gdzie popadnie a najchętniej w korzeniach róż :( :evil:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu Różana - Jak miło mi Cię widzieć ;:196 choć wolałabym, żebyś już smacznie ;:19 i odpoczywała.
Melduję, że mrówki są na liście obecności. W warzywniku, różach, skalniaku ( ten ucierpiał najbardziej), trawniku, tarasie... bo wędrują do kwiatów milina.

Jeśli Ania, to i róże na dobranoc. I na dzień dobry róże. Pierwsza kupiona jako Candelight. Hm... coś nie bardzo wygląda na światło świec. Co tu dużo gadać - Elfe... bardziej mi się podoba, jak widać pojedyncze kwiaty. W pełni kwitnienia jakoś mi się jego uroda gubiła. Serbka - James Veitch kwitnie niestrudzenie. Pamiętacie te pierwsze pączki - rodzi nieustannie nowe i kwitnie bez przerwy, choćby jednym kwiatuszkiem. Już żałuję, że to krzaczek o niskim pokroju. Rosarium Uetersen malutkie bo tegoroczne, z ciernistą kleome. Kwitnie niestrudzenie. Trzeba słuchać Neli, ma rację ;:196

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo róże piękne ,ą cynie u mnie też zakwitły,choc bardzo ich mało ,bo choc sporo posiałam,to wiosną ślimaki je załatwiły,ale na szczęście trochę udało mi się uratowac :D
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj Iza.
Jakoś zapomniałam w tym roku o cyniach i nie mam :oops: A szkoda, bo też je lubię.
Róże jak marzenie...
U mnie niby glina, ale też tak sucho, że masakra. Przekopałam trawnik i to nie był dobry pomysł. :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

To może ja okna umyję teraz żeby nową dostawę przyspieszyć :;230
Ach te różyczki... RU podziwiam u sąsiadów, jest niezawodna.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

To ostatnie zdjęcie wyszło wspaniale :D
I te róże.. :roll: :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w tropikalnym ogródku ;:3 Cieplutko :D
Opryskałam preparatem systemicznym wszystko, na czym było widać robale. I może na ten rok już by wystarczyło tego chemicznego świństwa. Ostatnim rzutem oka na ogródek przed zmierzchem zobaczyłam, że króluje kleome, no i lilie się pysznią pachnąco. Co się dzieje poza tym?Róże odpoczywają wiążąc nowe pączki. Jeżówki się jeżą od motyli :wink: Trawa szeleści pod stopami. Słońce pali bez litości. Lato :D

Ewo - posiałam cynie skandalicznie późno, chyba już w czerwcu. Ślimaków wtedy jeszcze nie widziałam w ogródku.

Dorotko - ja o mało nie zapomniałam... dlatego tak późno siałam :wink: No, przyznaję, że sucha ziemia gliniasta musi być koszmarem.

Aniu Zielona - wstrzymaj się z oknami, coś mnie dziwnie głowa boli. Może na deszcz... Chodziłam koło RU jak wkoło jeża... Dopiero u Neli się przekonałam. I nie żałuję :tan

Aniu Różana - właśnie dziś poczyściłam krzaczki, poobrywałam chore listki, pooglądałam dziwne plamki, zaaplikowałam rolalom trucizny... Plamistość oblazła co niektóre róże. Chyba jeszcze opryskam przeciw grzybom. I pojadę na wakacje :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:Chyba jeszcze opryskam przeciw grzybom. I pojadę na wakacje
O tak właśnie zrób! :) Pracowicie o ogród zadbałaś mimo upałów, wakacje się należą! ;:108
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Pewnie masz komu zostawić pielęgnowanie ogrodu, bo ja w taki upal to wróciłabym na step.Korzystając z tego ,że trawa wysycha,spryskałam część trawnika , aby powiększyć rabatę Na razie mąż się nie zorientował Zero komentarzy w moim wątku, bo podczytuje jak wkleja zdjęcia!Róże świetne
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś, oj ciepło było, do wody mnie ciągnęło i do cienia, a tego niewiele... I jakiś taki gorący :;230
Dla ochłody trochę zdjęć znad wody :wink:

Ewo - to się okaże, czy w dobrych rękach ogród został... A może zrobi się lepsza, czyli gorsza pogoda....Zero komentarzy na temat trawnika:;230 Dziękuję za pochwały. Ale róże zasychają w oczach. Nic to, idą nowe pąki ;:138

Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Włąśnie miałam pisać, że piękne róże, a moje podsychają na pustyni :cry: Najlepiej trzymaję się Westerlandy.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joluś - a u mnie Westerland właśnie zakończył kwitnienie. I nowych pączków jeszcze nie widać. Będzie przerwa, mogę spokojnie jechać na urlop :D
Jutro muszę wstać skoro świt, bo pracuję :shock: Więc na dobry dzień trochę cienistych zdjęć. A wśród nich zacieniony Rh :wink: musiałam mu cienia dosztukować, bo mu się spiekły nowe przyrosty. Na mahoń... Hortensja piłkowana...jakaś :D I hosty z bujnym kwieciem. No i pojedynczy kwiat hosty ;:224

A teraz ;:41
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuś, pamiętasz, że masz do mnie zajechać jakby co.
Uwielbiam te hortensje. Są takie delikatne
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Że też ja nie wpadłam na to ,żeby w pieluchy hosty owijać! :;230 Cieniówki mi się zachciało! A tu takie proste rozwiązanie, jak z tą skarpetą, pamiętasz? :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Jak zobaczyłam to pierwsze zdjęcie, od razu sobie wyobraziłam, że coś wyskakuje spod płachty i robi : a ku ku! :lol:
Fakt... Rh nie wyskakują :wink: ... czasami jedynie wypadają... czego i Tobie nie życzę :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”