mnie się marzyła pomarańczowa ale to takie wielkie rośnie balkon za mały i dałam sobie spokój
Moi zieloni domownicy cz.2
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Dwa, ale za to jakie.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu,masz zachwycające roślinki.Super!!!ewasz29 pisze:U mnie też niebardzo ta datura rośnie .Mam ją drugi rok i ciągle gubiła liście i kwiatów niewiele mimo że dbałam o nią jak o żaden inny kwiatek balkonowy . Ale w przyszłym roku daję jej ostatnią szansę . Albo zacznie rosnąć ,albo ją po prostu oddam w lepsze ręce
A u mnie Datura jakoś na razie spokojnie sobie rośnie,choć powolutku.Wysiałam je w sierpniu,a teraz mają po 10-13 cm. Mam 4 sztuki.Najmniejsza ma 6 cm.I nie zauważyłam by gubiły liście?
- ewasz29

- Od: 23 mar 2009, o 09:54
Re: Moi zieloni domownicy cz.2
Datura już w domu ,troszkę ją jeszcze muszę ,,przystrzyc'' .
Nuska99- fikusik od ciebie radzi sobie nieźle , mój hibiskus gigant też .Nadal ma kwiaty i jeszcze sporo pączków . Czekam aż wszystkie zakwitną ,bo domaga się sporego cięcia
A tu mój kaktusiak po zabraniu z balkonu - zrobił mi niespodziankę
Niestety fotosik też mi zrobił niespodziankę i nie dodaje mi zdjęć
Nuska99- fikusik od ciebie radzi sobie nieźle , mój hibiskus gigant też .Nadal ma kwiaty i jeszcze sporo pączków . Czekam aż wszystkie zakwitną ,bo domaga się sporego cięcia
A tu mój kaktusiak po zabraniu z balkonu - zrobił mi niespodziankę
Niestety fotosik też mi zrobił niespodziankę i nie dodaje mi zdjęć
- ewasz29

- Od: 23 mar 2009, o 09:54

Trochę pokombinowałam i jakoś się udało ! Wstawiłam zdjęcia przez fotosik tak jak to poleciła jedna z forumek
To mój kaktusik niedawno zabrany z balkonu . Nie dość że kwitnie to jeszcze i pachnie !!! Cieszę się z tego kwiatuszka jak nie wiem co bo mam go już kilka lat i poraz pierwszy pokazał buźkę .A co tam jeszcze jedno - jak szaleć to szaleć

Pięknie kwitnie kaktusik..kwiatka ma troszkę podobnego do tego mojego..