Jacku,
Janku to zdjęcia troszkę zaległe, ale rzeczywiście tulipanki jeszcze u mnie niektóre wschodzą, ponieważ za głęboko je posadziłam i było to na przełomie listopada/grudnia. A trawniczek hmmm akurat po koszeniu - nie dbam specjalnie o niego
Daisy jesteś bardzo miła, dziękuje i cieszę się że się podoba moja wiosna w ogrodzie.
Haniu jakaż tam Anglia hahaha?! Po prostu fotka mi ładnie wyszła. Jednak nie ma to jak trawnik ładnie wystrzyżony, zaraz ogród inaczej wszyscy widzą
Iwonko, miło mi Cię gościć! Powiadasz że romantycznie i zacisznie u mnie? O tak bym chciała, bo to cała ja!
Joasiu serdecznie Cię witam i z poznańskiego pozdrawiam!
Tak, moje "cosiki" powstały zupełnie spontanicznie i chyba będą fajne jak się rozbujają na dobre!
Hani szkoła wg moich obserwacji daje świetne efekty, zatem zamykać oczęta i urywać główki!

A co do zmiany dekoracji z tulipanów na jednoroczniaki to naprawdę 1 dniowa robótka. W czasie gdy dojrzewają przekwitnięte cebule tulipków, na grzędzie rosną już flance aksamitek, tytonii, cyni itd.
Krysiu moja h. dębolistna mnie zaskakuje! Co roku znacznie przybiera rozmiarów i świetnie znosi zimę. Ma 3 latka i ok 1,20 wys. Świetnie się czuje pod jabłonią

Ciekawe czy zakwitnie?
Snowflake nie ma srawy - mogę pozbierać dla Ciebie nasionka orlika. Niestety nie znam nazw odmian tulipanków.