Pewnie, że chcę ... mam nadzieję, że odwiedzisz nas niebawem i ona będzie Ci towarzyszyć
Miejsce na ziemi -Ave cz.3
-
minismok
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
no i piją TU sobie z dziobków jak ptaszki i FIRLETKI
a smoki dosiały wiosna jakieś czerwone
i nie wiedza gdzie!
cmokasy z gór
a smoki dosiały wiosna jakieś czerwone
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Wiesz Aniu, za dużo miejsca w ogrodzie to też niedobrze... za dużo przestrzeni i ogród wygląda jak "niezagospodarowany"...
Ostatnio powiedziałam Połówkowi, że chyba zacznę sadzić jakieś krzaczory i drzewa byle jak, zeby nie było widać całej działki "na przestrzał" .
bo moja działka jest dłuuuga, ale wąska...
Smokini, coś Ci pożarło czerwone ? a to paskuda...
Smokini, coś Ci pożarło czerwone ? a to paskuda...
- Ave

No, sama zobacz Iguś.
...wczesną wiosną
... trochę później
z prawej strony jest sad , a z lewej , koło płotu wsadziłam 10 szt tawuł Billarda , jedną sosenkę i świerka
mam zamiar jeszcze coś posadzić między te tawuły, coś co zasłoni siatkę płotu... może śnieguliczkę ?
Tam za bramą (zieloną) to już zupełnie nic nie ma... tylko koszona co 2 tygodnie trawa, a za wierzbami... nawet juz nie dajemy rady kosić... z tego miejsca co widać do bramy jest 80m, za bramą do wierzb 70m a potem, w dołku jeszcze kolejne 60m... od nadmiaru głowa boli
W tym roku planujemy ogrodzić dalej teren (za zieloną bramą) i na tym kawałku do wierzb - po obu stronach posadzić żywopłot z pęcherznicy "przerywany" jakimiś chojaczkami... ale czy mi to wyjdzie... nie wiem... poza tym pomysłów brak...
...wczesną wiosną
... trochę późniejz prawej strony jest sad , a z lewej , koło płotu wsadziłam 10 szt tawuł Billarda , jedną sosenkę i świerka
mam zamiar jeszcze coś posadzić między te tawuły, coś co zasłoni siatkę płotu... może śnieguliczkę ?
Tam za bramą (zieloną) to już zupełnie nic nie ma... tylko koszona co 2 tygodnie trawa, a za wierzbami... nawet juz nie dajemy rady kosić... z tego miejsca co widać do bramy jest 80m, za bramą do wierzb 70m a potem, w dołku jeszcze kolejne 60m... od nadmiaru głowa boli
W tym roku planujemy ogrodzić dalej teren (za zieloną bramą) i na tym kawałku do wierzb - po obu stronach posadzić żywopłot z pęcherznicy "przerywany" jakimiś chojaczkami... ale czy mi to wyjdzie... nie wiem... poza tym pomysłów brak...
- Ave

Iguś, daj spokój, ja nie prosiłam o las... roślin...
a o to co dostałam
tam może być busz - nic oprócz jakiejś małej altanki przy wierzbach nie będzie... ja tam się za bardzo tymi mozliwościami nie cieszę... ja juz tego nie ogarniam...
Na tej ogradzanej części też bym chciała jakieś drzewka i krzaczki - byle zakryć tę pustą przestrzeń... no i zeby nie trzeba było koło tego ciągle chodzić... to działka, a nie ogródek przydomowy...
Jedni mają za mało ziemi , a ja... za dużo, ale przynajmniej z robotą jest na odwrót

no a teraz zmiatam na zakupy weekendowe...
tam może być busz - nic oprócz jakiejś małej altanki przy wierzbach nie będzie... ja tam się za bardzo tymi mozliwościami nie cieszę... ja juz tego nie ogarniam...
Na tej ogradzanej części też bym chciała jakieś drzewka i krzaczki - byle zakryć tę pustą przestrzeń... no i zeby nie trzeba było koło tego ciągle chodzić... to działka, a nie ogródek przydomowy...
Jedni mają za mało ziemi , a ja... za dużo, ale przynajmniej z robotą jest na odwrót
no a teraz zmiatam na zakupy weekendowe...
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Na pewno nie masz za dużo kasy, to przede wszystkim drzewa, i to jak najszybciej, bo sama wiesz ,że rosną długo, nie wiem co lubisz , bo u mnie są preferowane sosny, niestety z racji małej działki poszły od tego roku pod sekator, maję korzenie palowe, więc można pod nimi planować nasadzenia.Kurcze Ewa, chyba do Ciebie przyjadę, aż jestem zła,że nam w zeszłym roku nie wyszło.