Grzesiu, sieję wszystko, co moze byc wrażliwe na wiosenne przymrozki, a takze sałatę na rozsadę i to, co mi się zmieści, odciążając w ten sposób nieduzy rozsadnik.
Sieję też pomidory, które dodatkowo nakrywam plastikowymi butelkami ;)
Kiedyś tak siałam wprost do gruntu, ale w szklarence mogę to zrobic wcześniej
Ewelino, wiem! Jasne, ze wiem!

To zima ze złością zamiotła ogonem, bo jest już w odwrocie. Wiosna czeka tylko, aż resztki sniegu z tego ogona stopnieją i czule obejmie w posiadanie nasze ogrody

Jeszcze tylko parę dni ;)
Grażynko, samo uszczelnienie nie byłoby takim problemem, gdyby chodziło o sciany. Gorzej z dachem. Nie ma tam jak sie dostać, bo jak się oprę na szybie to pęknie, a nie sięgnę do szczytu. A tam właśnie trzeba by uszczelnić i nie wiem jak, bo M niby uszczelniał tam pianką, wskutek czego znbierałam jej resztki przez dwa sezony, a z góry i tak się leje
Pomyslę jeszcze.'
Jolllu, tak własnie myslałam, ale ten dach ...
Szyby autobusowe są świetne! Też chciałam kiedys taki inspekt, ale miałam tylko jedna szybę
Ewuś, rozumiem. Ale i tak sie nie zgadzam z taką opinią , bo moje tujki w większości ukorzeniały się w bardzo przyzwoitym tempie

Słyszałam, ze to zależy w duzym stopniu od tego, skąd pobiera się sadzonkę. Z najwyższych i najniższych partii gałęzi ponoć lepiej ukorzeniają się, niż ze srodkowych
Nie wiem, ile w tym prawdy, ale może ...

Najlepiej przeprowadź własne doświadczenia ;)