Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

do mnie jeszcze nie doszły. jestem chyba jedyna na forum, która jeszcze nie dostała. na pewno się zgubiły po drodze. już dawno powinny dojść.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziś drugi dzień kąpałam swoje Vandy, mają się dobrze, listki stały się jędrniejsze i żywsze. W ciągu najbliższych 2 dni wstawię zdjęcia. Mój eqestris rozwija pączki, wygląda coraz piękniej. Drugi ( mojego chowu) od sadzoneczki wydłuża pędzik. Czekam niecierpliwie czy będą takie same kwiatki na obu czy będą się różniły. ;:112
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja też już mam Vandy. jakie ty masz? (tzn. nazwy). ja mam 1 i prawdopodobnie 10, ale tylko 1 jest podpisana.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu ja mam 5 i 10 (według opisu Rafaela) też nie podpisane. Mają się całkiem dobrze. Mam nadzieję, że uda mi się prowadzić je tak, by urosły i zakwitły. Mam już troche doświadczenia z maluchami. Jestem dobrej myśli. ;:113
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja niestety nie mam. ale mam nadzieję, że Vandzie urosną i kiedyś zakwitną. 1 prawdopodobnie będzie fioletowa, a 10 niebieska w kratkę. mam już jedną niebieską w kratkę, ale to moje ulubione Vandy i mogę mieć nawet 2 takie. marzy mi się jeszcze czerwona, biała i bladorózowa w kropeczki z płatkami jak u Mokary. widziałam już takie Vandy na wystawach i bardzo mnie zachwyciły.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu oglądałam twoje okna i storczyki masz jeszcze sporo miejsca więc na pewno znajdziesz Swoje upragnione. Tego Ci życzę. ;:80
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niestety za bardzo miejsca nie ma. trochę jeszcze jest na stoliku pod oknem i trochę między Vandami. może namówię T. by mi zrobił taką półeczkę do powieszenia w oknie na haczykach. ktoś taką pokazywał, chyba ty... taka, w której się mieści kilka storczyków. jak to była twoja, to mogłabyś jeszcze kiedyś wstawić jej zdjęcie?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak w moim wątku jest taka wisząca skrzyneczka. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie, moim storczykom służy. Mają dobry dostęp do światła. Polecam namów Tate niech Ci zrobi. ;:1
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21

Post »

Aniu czy na poprzedniej stronie ten pomarańczowy storczyk to Catleya ? Widziałem takiego podobnego i też pomarańczowego u "siebie" w Castoramie, tylko co najgorsze - nie kupiłem a jak pamiętam był w bardzo przystępnej cenie chociaż ciutkę zabiedzony. Teraz pluję sobie w brodę...
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

U mnie taka półka też by się sprawdziła... Okna mam duże, bez firanek.
Muszę przemyśleć i podpowiedzieć coś mojemu P.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Tak w moim wątku jest taka wisząca skrzyneczka. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie, moim storczykom służy. Mają dobry dostęp do światła. Polecam namów Tate niech Ci zrobi. ;:1
spróbuję go namówić. ta skrzyneczka wisiałaby w witrynie okiennej, stałyby w niej Phalaenopsisy. ich pędy mogłyby się zwieszać w dół. mogłabyś wstawić jej zdjęcie? bo jakby mi T. miał zrobić, to muszę mu pokazać, jak to ma wyglądać. mam nadzieję, że słonko nie parzyłoby listków stojących w niej storczyków.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamilo polecam super sprawa. Ja swoją już poszerzyłam, więc zamiast 10 wchodzi 18 w tym kilka 15 cm doniczek. ;:113
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu ta skrzynka jest w moim wątku na 7 stronie. ;:77
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ok, zobaczę sobie. chciałabym taką, bo kilka storczyków by mi się jeszcze zmieściło. miejsca brak, a wymarzonych wciąż przybywa. obecnie z 6 mi się marzy.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu mi też nowych chciejstw przybywa ale muszę się ograniczać. Pewnie nie tylko my mamy taki problem. ;:6
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”