Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KASIU- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, zapraszam do ponownych odwiedzin;

WIOLU- dziękuję za kolejne spacery po naszym ogrodzie oraz słowa pochwał.
Oboje z żoną kochamy przyrodę i dlatego z przyjemnością pracujemy w ogrodzie. To że ogród odwdzięcza się pięknymi plonami, to zasługa nie tylko naszej pracy, ale również położeniu miejsca gdzie znajduje się nasz ogród. Co do cudownego zakątku na ziemi, to wiedzieliśmy już 10 lat temu , kupując ten teren. Tworząc ogród staramy się nic nie zepsuć w przyrodzie, a że nam się udaje stworzyć urocze miejsce gdzie my , nasze rodziny, znajomi oraz forumowicze oglądający nasz ogród, czują się dobrze, to jest nam miło to słyszeć i czytać . Pozdrawiam. Tadeusz.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chyba Ci dzisiaj podlało te piękne kwiatuszki i trawkę,bo u mnie padał dosyc intensywny deszcz.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZUZIA- oj, podlało, podlało, zamiast Ci opisywać jak podlało proszę o obejrzenie moich zdjęć z "podlania". O wiele łatwiejsze było pstrykanie zdjęć, niż wcześniejsze noszenie z rzeki wody by podlać kwaśnolubne rosnące w torfie i małe roślinki.Upał w ostatnich dniach spowodował że moje roślinki miały już sucho, myślę że teraz kilka dni odpocznę od podlewania.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jedyne straty ulewy to położone do ziemi i połamane( tylko kilka) mieczyki. Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:) Witam.
Widzę że podlało Wasze ranczo i to zdrowo :lol: . Cieszę się że nie macie żadnych strat (no oprócz tych kilku mieczyków, ale te do wazonu przecież można wlożyć i też będą cieszyć oko :) )
Miłego dnia życzę!
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

U nas dziś leje i wieje :cry:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WIOLU- dziękuję za odwiedziny, wracając z działki do Biłgoraja, widać było wiele powalonych drzew przy drodze, na szczęście działka nie ucierpiała w wyniku burzy, mieczyki, moja pani ścięła do flakonu.

HALINO- dziękuję za wizytę, dobrze że pada,pewnie i u Ciebie było sucho, zawsze lepszy deszcz niż podlewanie. U mnie po wczorajszym deszczu widać od razu że trawnik odżył:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie,że dobrze,że popadało,posiałam nawóz przedtem,dlatego deszcz był pożądany :D. U Ciebie piękna zieleń.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przeglądając swoje krzaczki zauważyłem ze laurowiśnia posiada pąki kwiatowe. Wiosną, a powinna kwitnąc w maju , nie kwitła, czyżby wybryk natury?

Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam identyczną laurowiśnię,taki krzaczor dosyć rozrośnięty,mam ją 3 rok,ale nie kwitnie :cry:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Ale przylało porządnie :lol:
Świetny pomysł z tym obramowaniem mieczyków, znacznie lepsze to i estetyczniejsze niż paliki, które ja musiałem zastosować, bo się pokładały :cry:
W przyszłym roku odgapię od Ciebie :oops:
A tak w ogóle, to śliczne Ranczo masz ;:180
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też zastosowałam paliki,ale ten pomysł Tadeusza mi się podoba.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINO- moja laurowiśnia mimo że ma 5 lat, jeszcze nie kwitła, podejrzewam że powodem nie kwitnięcia jest zbyt surowy klimat w mojej części kraju. Niespodzianką dla mnie jest nie tylko rozwijające się pąki kwiatowe, ale i pora roku kiedy powstają te pąki kwiatowe.

KRZYSIU- dziękuję za wizytę w moim ogrodzie, obramowanie zrobiłem wbijając paliki i przytwierdzając za pomocą zszywacza budowlanego taśmy z materiału szer. 1 cm. Wcześniej mieczyki , przy byle podmuchu wiatru kładły się na ziemi, często łamiąc się.

HALINO<KRZYSIU- do tych zabezpieczeń mieczyków proponuję( zrobiłem to dziś) co 40-60- cm poprzeczne sznurki na jednym tylko poziomie,moje mieczyki w czasie ostatniej wichury położyły się na długości obramowania, gdyby miał takie zabezpieczenie jak dziś zrobiłem nic by im nie zrobiła żaden wiatr.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój pracowity członek rodziny, wyrwał się na chwilę z pracy na działkę i od razu znalazł sobie zajęcie- co to się nie robi, by się chwilę poopalać !!!!!!!!!!!

Jak to dobrze popatrzeć , jak ktoś robi;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Tadeusz a ja myślałam,że córcia znowu kontrole robi w ogródeczku :wink: miłe takie obrazki,nieprawdaż? ślicznie tam u WasObrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JULKA-córcia, takie "kontrole", robi , jak tylko ma chwilę wolnego w pracy i słonko grzeje w plecy, po takich "kontrolach" aż jaśniej na warzywniku, dziękuję za wizytę i słowa uznania.

Przedstawiam aktualnie kwitnący powojnik:

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”