Ciemierniki cuchnące przynajmniej u mnie sieją się na potęgę.
Zakątki na Dębowym 2
Re: Zakątki na Dębowym 2
Ten biały ciemiernik wyjątkowo pięknie u Ciebie kwitnie.Mój zawsze jest jakiś zabiedzony.
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ciemiernik cuchnący wcale nie śmierdzi jak kwitnie. Nie wiem dlaczego on ma taki brzydki, zniechęcający drugi człon nazwy. Przez ten cuchnący człon długo nie zapraszałam go na swoje rabatki, dopiero tu na forum uświadomiono mi, że kwiat nie cuchnie 
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, ciemierniki poszalały tej jesieni
Ubiegłoroczna jesień też była ciepła, a mimo to, te wiosenne nie kwitły! A i dobrze, jesiennych kwiatów mało, a na wiosnę tyle kwitnień, że braku tego ciemiernika nawet nie zauważymy
Ubiegłoroczna jesień też była ciepła, a mimo to, te wiosenne nie kwitły! A i dobrze, jesiennych kwiatów mało, a na wiosnę tyle kwitnień, że braku tego ciemiernika nawet nie zauważymy
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Aniu
. Piękne te Twoje ciemierniki a ja nie mam ani jednego
. Mało tego, na żywo widziałam je tylko raz i byłam zaskoczona, że są takie duże. Jakoś kojarzyły mi się z roślinami pokroju prymulek
. No nic, może kiedyś nabędę i też bedę cieszyła oczy jak Ty. Pozdrawiam
.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

lanceta-Lodziu ; Katiusha-Kasiu W ubiegłym roku i ten ciemiernik w listopadzie też już wystartował i tak kwitł do wiosny.
Zobacz Kasiu - na 1 stronie tego wątku i na 1 zdjeciu jest ten sam kwitnący ciemiernik.On zaczyna kwitnąc na biało.A na wiosnę różowieje.
Lodziu- a jak tam twój ?? też kwitnie ??
W tym roku mam dwa kwitnące.Jeszcze cuchnący
marpa-Maryniu Fajnie,że tak piszesz o ciemierniku cuchnącym.Czyli nie mam co jego zapachu się bać ??
Bardzo ładnie ten ciemiernik cuchnący rośnie.Ładną kępę stworzył w tych dwóch latach. .
Z liści jest ładny i ciekawy.No piękny.Z niecierpliwością czekam na rozkwit kwiatów.On tez do wiosny kwitnie ??
Ale nie myślałam,że on taki wysoki.I posadziłam go pod iglaczkiem na pniu.I chyba na wiosnę go przesadzę w inne miejsce.
Po przekwitnięciu , będzie dobre ?? A mogę jak już się go da podzielić ?
O to dużo masz berberysów , 10 krzaków
Igala-Iguś To fajnie,że ciemiernik nastroił cię wiosennie.On ten biały kwitnie aż do wiosny.
Ogrody pustoszeją.
Ale i dobrze, bo nie ma czau na niego teraz.
JAKUCH-Jadziu w ubiegłym roku ten ciemiernik miał większą kępkę. Jak myślisz czy mogę dać mu jakiegoś obornika granulowanego teraz ??
Ty już do ogrodu wychodzisz ?? I zdjęcia robisz
daysy witaj .cieszę się bardzo,że do mnie zajrzałaś.
Już nie jest tak kolorowo i ładnie.Już ogród wchodzi w fazę odpoczynkową. A czy już także ? Ja jeszcze nie.
Taki juz mamy czas,że robi się szaro i buro.U mnie też
Ptaszki juz wszędzie grasują.
Dziękuje w imieniu ciemierników.Ja w sumie mam 2 takie , które kwitną od późnej jesieni, przez zimę aż do wiosny.
A takich kwitnących typowo wiosną,, nie mam.
plocczanka-Lucynko Tak. to normalne ,że ten ciemiernik i cuchnący ( ten pierwszy raz będzie u mnie kwitł ) , pomału rozkręcają się pod koniec listopada i tak przez zimę i do wiosny.Któregoś roku przysypał kwiaty śnieg.A jak znikł. po dłuższym czasie,Kwiatki dalej sobie kwitły.
Chyba mój jest deko inny.
w sumie to jesień w tym roku była i jest jeszcze długa, ciepła i ładna.Czyli udana.
U mnie dziś też wieje i tylko trochę pokropiło z przerwami.
Ale i deszcze jest potrzebny roślinkom.
Pozdrawiam cieplutko.
danuta z Ten biały ciemiernik jest przepiękny. Potem bliżej wiosny zróżowieje.
O fajnie,że Ci się Ciemierniki cuchnące rozsiewają.Może i u mnie się wysieją ??
korzo_m-Dorotko O to fajna, dobra wiadomość,że ciemiernik cuchnący nie śmierdzi jak kwitnie.
No włąsnie czemu go tak nazwali mało-korzystmie.Albo zniechęcająco.
Pokażę wam domek w tym roku budowany na mojej uliczce.W kształcie piłki
Ten domek bardzo dziwny ale oryginalny . Ludzie mają różne marzenia,, i domki w kształcie piłki
To ma być domek letniskowy.I byłam w środku.Ale domek jeszcze się buduje.Jeszcze w smrodku nie jest wykończony i umeblowany.
Teraz na czas zimy już prace wstrzymane do wiosny. Bo owi właściciele domku mieszkają na stałe w Niemczech.
Wiadomo, nie jest tak ustawny jak te tradycyjne u nas.
Ciekawy,ale to nie moja bajka..

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Aniu
Ja właśnie też tak myślę, że na wszystko czasu mało
Patrzę, że już ciemiernik kwitnie, u mnie dopiero pączusie się pokazują, pewnie zimą będzie kwitł
Domek letniskowy ciekawy, widziałam kiedyś w jakimś programie szklarnie takiego kształtu, ale domek
, no jak się wymarzył taki właścicielom, to niech marzenia się spełniają 
-- 22 lis 2019, o 17:48 --
Znaczy, że ciemiernik kwitł cała zimę? A to są takie roślinki, co by naszą szaroburość+ mrozik okresowy+ krótkie dni przyjmowały na klatę?
Kasia pyta czy są takie roślinki, a no są Kasiu różne, u mnie kwitnie własnie pięknie Jaśmin nagokwiatowy, tylko zdjęcia nie wychodzą, nie mogę zrobić dobrego, wiec go nie pokazałam jeszcze.
Ja właśnie też tak myślę, że na wszystko czasu mało
Patrzę, że już ciemiernik kwitnie, u mnie dopiero pączusie się pokazują, pewnie zimą będzie kwitł
Domek letniskowy ciekawy, widziałam kiedyś w jakimś programie szklarnie takiego kształtu, ale domek
-- 22 lis 2019, o 17:48 --
Znaczy, że ciemiernik kwitł cała zimę? A to są takie roślinki, co by naszą szaroburość+ mrozik okresowy+ krótkie dni przyjmowały na klatę?
Kasia pyta czy są takie roślinki, a no są Kasiu różne, u mnie kwitnie własnie pięknie Jaśmin nagokwiatowy, tylko zdjęcia nie wychodzą, nie mogę zrobić dobrego, wiec go nie pokazałam jeszcze.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu pora kończyć prace w ogrodach.
Sprzątania garażu nie zazdroszczę.
U mnie też już ozdoby pochowane, tylko ślimaki stoją, wnusiowie ciągle się nimi bawią
Ciemiernik pięknie rozwinął kwiaty.
Pozdrawiam i spokojnych przygotowań do świąt.
Ciemiernik pięknie rozwinął kwiaty.
Pozdrawiam i spokojnych przygotowań do świąt.
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Popłakałem się ze śmiechu?anabuko1 pisze:(...) Ale domek jeszcze się buduje.Jeszcze w smrodku nie jest wykończony i umeblowany.
Pozdrawiam!
LOKI
ANIU mnie ten ciemiernik zbytnio nie zachwyca.Sieje się jak głupi i w/g mnie nie ma ciekawych kwatów,ale to rzecz gustu.Chyba nawet nie robiłam mu zdjęć,nie wiem dlaczego. 
-- 23 lis 2019, o 17:34 --
Liście to ma fajne.
-- 23 lis 2019, o 17:34 --
Liście to ma fajne.
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu, czytam sobie w jaki sposób zadbałaś o róże na jesień i jestem pod wrażeniem Twoich starań. Ja właśnie w ostatnich latach w ten sposób przygotowywałam róże w ubiegłym roku i widzę, że one tak właśnie lubią. Wygrabianie liści, obornik i kompost. Jestem pewna, że w przyszłym sezonie będziesz zachwycona efektami.
A domek-piłka, no cóż, jak dla mnie koszmarek ale świat jest piękny również dzięki temu, że taki różnorodny
.
A domek-piłka, no cóż, jak dla mnie koszmarek ale świat jest piękny również dzięki temu, że taki różnorodny
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Fajny ten domek będzie niepowtarzany, a te okna też ciekawe piłka okrągła okna trójkąty nie złe
Pozdrawiam Miłej niedzieli
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Nie no fajny domek .Ludzie mają fantazję.Może meble też będą w kształcie piłki?
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Hej Aniu piękne jesienne barwy u Ciebie
Trawy przeplatają się z liśćmi drzew i wszystko razem tworzy niesamowity krajobraz. Domek sąsiadów bardzo ciekawy hehe, coś innego na pewno niż większość dookoła
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Aniu
. Mnie się ta piłka nie widzi ale o gustach podobno się nie dyskutuje
. Owocki na róży wyglądają fajnie i pewnie przysłużą się ptaszkom w zimę
. Warto mieć takie owocujące rośliny w ogrodzie
. Pozdrawiam