"Tygrysek","Kleksik"i in. MariiTeresy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo piękny intensywny kolor ma ten Orange.
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu masz śliczne storczyki, widzę że takie wynoszenie na pole daje efekty w postaci kwiatów, u mnie obecnie cisza. Jak myślisz jest jeszcze sens żeby je wynosić, czy teraz to byłby za bardzo szok dla nich bo noce są zimne.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Witajcie :D
Marivsz do kwitnienia różnice temperatur są potrzebne, może nawet wystarczyć uchylone okno w przypadku phalaenopsis, wszystkie niekwitnące spedzają lato w cieniu, pod okapem dachu lub drzewa (cattleje i dendrobia), jedynie vandę zabierałam jeżeli nocą spadała temp. poniżej 12 stopni.Podlewam rankiem, jeżeli są już zimne noce. o ile mają sucho oczywiście.
Dak, jedyną jego zaletą jest kolor, bo nie imponuje ilością kwiatów, pewnie to już taka hybryda...
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

No to okna mają uchylone caly czas i nie daje to rezultatów, pocieszenie jedynie, że rosną w liście, a kwiaty z czasem powinny przyjść.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Mario Tereso, wypościłaś nas w swoim wątku przez całe 2 miesiące, więc teraz należy sie nam taki pyszny
deserek :D
Wspaniałe kompozycje storczykowo - ogrodowe ;:224 Świetny pomysł, aby w ten sposób pokazać
piękno jednych i drugich.
A ten pomarańczowy falenopsis ma płatki jak z aksamitu - śliczny !

Marivsz, jeśli Jeśli masz cambrie, dendrobia, cattleye niekwitnące aktualnie, możesz je jeszcze spokojnie wystawić na dwór, pod warunkiem zabezpieczenia przed bezposrednim działaniem słońca.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Pierwsze co, jak tu weszłam, to SZOK! :shock: A później to już tylko oglądałam i podziwiałam :lol:
Śliczne wszystkie storczyki, ładnie kwitną - widać służą im wakacje na dworze :wink:

* Mi też bardzo spodobał się Phal. 'Orange' :o
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joanno/Art, niestety latem mam mało czasu na forum, zdopingowała mnie cambria która zaczyna przekwitac po ok. 2 miesiącach, a phalaenopsis'y kwitną już od wiosny, ale nie wszystkie są tak fotogeniczne jak pomarańczowy "Orange" :D
Obrazek
Sylki 3, chyba nie masz na myśli tego :)

Obrazek
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fantastyczne zestawienia storczyków z liliami. Jestem zachwycona! Nic, tylko skopiować i gotowa karta imieninowa. :)
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

ja jestem szczególnie cattleyką zachwycona, bo sama mam i liczę na kwiaty w przyszłym roku. Kiedy widzę te rośliny u innych napawam się nadzieją, że wszystko jest możliwe ;)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ten pomarańczowy Phal. ma bardzo ciekawy kolor. inne też ładne.
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za taką moc komplementów,Aniu/Anusska, Wando, Storczykowa właściwie "Orange" należy do synka, (też mu się bardzo spodobał), ja tylko się nim opiekuję :)
Mała Mi, wydaje mi sie,ze katleje hybr. nie są trudne, jeśli chodzi o pielęgnację i kwitnienie :D Pewnie dużo zależy od warunków mieszkaniowych (światło i temperatury) Trzeba dać im więcej nawozu niż phalaenopsis. Chyba te mini kwitną częściej niż raz na rok, u następnej widać już pochewkę kwiatostanową.Werandowanie im sprzyja. Obrazek Obrazek
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale cudeńka , no oczu nie mogę oderwać ;:111 ;:111 ;:111 ;:109
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

MarioTereso, ten pomarańczowy falenopsis powalił mnie na kolana :shock: :shock: co za cuuuuudo :!:
reszta oczywiście też piękna, podobają mi się te kompozycje z liliami :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Re: "Tygrysek","Kleksik"i in. MariiTeresy

Post »

Mario Tereso trafiłam do Twojego bajkowego wątku i chylę czoła przed TAKIMI wynikami ;:63
Najbardziej podoba mi się Twoje pomarańczowe dendrobium i gratuluję sukcesu w samodzielnym doprowadzeniu go do kwitnienia ;:180
Masz niezwykłe Cattleye, podaj proszę "przepis" na sukces. Ja mam trzy szt., wszystkie kupiłam przekwitnięte i wszystkie mi kwitły,ale....
-jedna kwitnie regularnie co roku i ma się dobrze
- dwie pozostałe nie kwitną od lat (przynajmniej 4-5) i mają się coraz gorzej. Jedna jest w stanie tragicznym, praktycznie bez korzeni.
Do zeszłego lata wystawiałam je na dwór na okres letni, w tym roku pozostały w domu.
Proszę o poradę.
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Re: "Tygrysek","Kleksik"i in. MariiTeresy

Post »

Witaj Mario Tereso :) wpadłem odwiedzić Twój wątek i jestem zachwycony :D piekne storczyki :D a pomarańczowy jest cudowny :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”