Witajcie ogrodnicy .
Jak tam Wasze palny tegoroczne . Wysialiście już coś no ja nie próżnuje póki co. U mnie jak zawsze ogrom pracy. Dużo planów w ogrodzie ciekawe czy uda mi się je wszystkie zrealizować. Na pewno będą to grządki podwyższone . Będę również przerabiała wszystkie rabaty . Rośliny musze uporządkować. Wyższe pójdą na tył mniejsze na przód i trochę zaprowadzić porządek . Powstanie nowa rabata, ale na ten rok póki co zostanie na niej wysiana facelia. Będzie dobra dla pszczół i użyźni trochę glebę.
Wysiałam już paprykę ostrą i półostrą , bazylię, trawy ozdobne takie jak kostrzewa sina miskant chiński i ostnicę . Byliny jeżówkę lawendę, ratybidę i liatry.
Z jednorocznych werbena zwieszająca , patagońska, lobelie , żeniszek i wiele innych. Z warzyw por, seler, cebula. I zaraz pójdą pomidory koktajlowe , sałaty, sałata pak choi , brokuły i kapusty pekińskie
stasia_ogrod bardzo dziękuję Wam również dużo zdrówka i mnóstwo ogrodowych radości
plocczanka Lucynko bardzo dziękuję i wzajemnie
kania my kiedyś mieszkaliśmy w blokach. Dla nas to była udręka z powodu metrażu również ale i z powodu braku tzw. wolności , ciszy i spokoju. Teraz czuję że żyję. Remont czasami potrzebny, nam też się nie uśmiecha bo jest tyle ciekawych rzeczy które można zrobić. Ale jak się skończy to będzie już z górki.
tu.ja o Was pamiętam cały czas, żałuję tylko że mam zbyt mało czasu na wszystko, ale będę tu czasami zaglądać. Dziękuję bardzo za miłe słowa
korzo_m to fakt. Jak oglądam zdjęcia z przed kilku lat to widzę duże zmiany i czasami sami nie dowierzamy, że już tyle zrobiliśmy. Pozdrawiam Kochana
Arkadius121 dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej
Margo2 Bardzo dziękuję za miłe słowa
any57 Planów jest bardzo dużo , oby tylko udało się wszystkie zrealizować