Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu Czy to szczepione drzewko było wtedy kiedy razem żeśmy szczepili? Zeszłej jesieni już jadłem jabłka od Ciebie :D więc pora, żeby kosztele też zaowocowały. One się dość długo czają z kwitnieniem a patrząc po pogodzie to mogą nawet zakwitnąć w tym roku koło 10 maja bo wszystko się opóźnia.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . Ależ pogodę mamy :roll: . U mnie nie jest źle ale jak widzę co dzieje się w kraju to aż mi się odechciewa ;:145 . Najlepiej byłoby zaszyć się gdzieś do maja prawda ?? Jestem pełna podziwu bo jak dla mnie szczepienie wydaje się czymś bardzo trudnym , gratuluję ;:138 . Pozdrawiam i ciepełka życzę :wit .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu czytam teraz, że z Twoim zdrówkiem kiepsko, trzymaj się, siedź w domku na taką pogodę herbatki rozgrzewające. Dzisiejsza noc ma być najzimniejsza, mam nadzieję, że deszcz ochroni roślinki. Magnolie zmarznięte pokazała Wiola - tulipanka, żal i szkoda takiego pięknego kwiecia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorową porą moich miłych Gości!

Trochę jeszcze na luzie moje dni upływają, bo i zaległa wizyta dzieci, wspólny obiad i rozmowy. Po ogrodzie przemykałam uważając na błoto i stojącą już niestety wodę, a na roślinach leżała cały dzień mokra, ciężka breja ;:oj Cały dzień padał śnieg i śnieg z deszczem.

Aguś to przykre, ale co my możemy?

Irenko nawet się z Tobą nie przywitałam bo spałam więc spacerowałaś sama ;:168

Basiu to pierwsze owocowanie malutkiego drzewka więc pyłek zniknąłby w tych puchach ;:306

Michale tak to z tego szczepienia i ciekawa jestem które z jabłek jadłeś, ale pewnie też nie wiesz?
Jeżeli kosztela jest późna to nie będzie to drzewko bo pozostałe ledwo pąki pokazują i może to być któreś z nich ....albo żadne :cry: Dostałam przecież też zrazy od Olgi :D

Ewelinko nie jest źle ...jest bardzo źle! zimno, mokro, ślisko i na pewno nic robić się nie da :wink:
Trzeba to przetrwać, nie ma wyjścia. Szczepienie nie jest trudne ;:185 trzeba się tylko odważyć no i potem poczekać. Pozdrawiam cieplutko ;:168

Dorotko niestety coś mnie męczyło i to dość długo, ale pogoda nie sprzyja ludziom co mają ogrody przy domu. Wyskakiwanie bez ubierania się albo rozbieranie podczas pracy to pierwszy stopień do przeziębienia. Dawno nie byłam w takim stanie, bo jak mnie już zmoże to do końca ;:124 U mnie dwie noce mają być krytyczne i najlepiej byłoby je przespać ;:306 Magnolie już tak mają, pamiętam jeszcze z Krakowa. Na mojej ulicy przy domu rosła i raz im zazdrościłam, a innym razem patrzeć na brązowe kwiaty nie mogłam ;:306

Dziękuje za odwiedziny i życzę dobrej nocy!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,pewnie dzisiaj przesiedziałaś w domciu i się wygrzewałaś ,ja natomiast bardzo zmarzłam bo byłam parę godzin w ogrodzie ,musiałam dosadzić dalie ,powynosić popioły z pieców,bo tylko ja wiem gdzie mogę je wysypać ,albo rozsypać,między rośliny,coś poplewiłam i przyszłam do domu przed siedemnastą ,długo nie mogłam się rozgrzać ,bo aż mnie szczypało w nogi ,ale już jest dobrze ,pozdrawiam i buziaczkiObrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu jakbym wczoraj popracowała w ogrodzie to dzisiaj na pewno jechałabym do LPK po antybiotyk Obrazek , za to dzisiaj spokojnie możemy zostać w domu! Czy to na pewno minęła Wielkanoc? czy kierowcy dobrze zrobili zmieniając opony na letnie ;:oj szczególnie u nas gdzie droga jest biała! Zdrowia życzę i pozdrawiam cieplutko Obrazek

a to widok na Dzień dobry!

Obrazek

no to dalej czekamy na wiosnę!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

NMie wiem co powiedzieć, ręce mi opadły ;:202 , u nas co prawda słonko świeci ale w nocy przymroziło, nie wiem co myśleć ;:185
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Witaj Marysiu :wit

Widzę, że Twój szaliczek też przyodział zimową szatę. Mam nadzieję, że mimo to nie będzie strat w roślinach.
Jedyny plus sytuacji jest taki, że nie będzie Cię kusiło pracować w ogrodzie i przynajmniej odpoczniesz w ciepłym domu po ostatnich perypetiach zdrowotnych.

Przesyłam gorące uściski. ;:168
barteknysa
50p
50p
Od: 25 kwie 2016, o 14:23

Post »

Widok w moim ogrodzie:

Obrazek
Zapalony hodowca drzew figowych.
Chyba jak większość forumowiczów, zaczynam być Dyniomaniakiem:)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu u nas na szczęście nie ma leżącego śniegu, przykro patrzeć na Twój ogród. Ostatnio prognozy pogody się sprawdzają piszesz, że do końca kwietnia tak ma być, może w końcu ktoś się pomyli.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Masz zimę, oczom nie wierzę ;:oj . U mnie leje deszcz a opony zmieniliśmy przed świętami ;:218 . Czy nie za szybko ?? Ehh pogoda robi sobie jakieś jaja ;:222 . Zdaje sie, że masz przymusowy urlop od ogrodu. Odpoczywaj ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Z naturą nie wygramy,ale płakać się chce jak temperatura spada nie w porę.
Dużo zdrowia i ocieplenia!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu szaliczek biały - też ładny :D u mnie dużo więcej śniegu - wszystko przysypane i połamane ;:222 nawet już zdjęć nie robię .
Pozdrawiam i zdrówka życzę i oby Ci już nie dosypało śniegu i nie mroziło ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Noga ma całe szpalery starych żonkili przy domu :lol:
Także swą cudną łączkę pozostaw ;:196
Ja tu się skarżę śniegiem, ale , jak czytam o tym co u Was na południu...
Człowiek czeka pół roku na wiosnę i tulipany a na to młode i piękne śnieg się zwala :evil:

Marysiu kiedy zlikwidowali magnolie na Plantach :?: Byłam tam ostatnio w 1989 r. na wiosnę i nie pamiętam, ale i tak cudnie było. Z resztą miasto bardzo klimatyczne i bliskie memu ;:167
Kiedyś faktycznie tylko stare magnolie o wielkich kwiatach były. My w Parku Oliwskim oglądaliśmy.
Musimy jeszcze troszkę wytrzymać i będzie lato :D Bo u nas ostatnio wiosny niet, tylko od razu lato ;:224
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Basiu - ;:180 ;:215 za te szczotki zapylające ;:306 Wiesz, mam kilka sadzonek pomidorków koktailowych, wiec myślę, że takie ustrojstwo to dla nich będzie w sam raz. :;230

Marysiu, u mnie od wczorajszego wieczoru też zimowy krajobraz. Śnieg cały czas pada, bardzo mokry śnieg. Teraz rozhulał się bardzo mocny i głośny wiatr.
Niech już będzie pogodniej, cieplej i słoneczniej ;:3 ;:3 ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”