Wiosna cz. 35
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna cz. 35
Marysiu Czy to szczepione drzewko było wtedy kiedy razem żeśmy szczepili? Zeszłej jesieni już jadłem jabłka od Ciebie
więc pora, żeby kosztele też zaowocowały. One się dość długo czają z kwitnieniem a patrząc po pogodzie to mogą nawet zakwitnąć w tym roku koło 10 maja bo wszystko się opóźnia.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu
. Ależ pogodę mamy
. U mnie nie jest źle ale jak widzę co dzieje się w kraju to aż mi się odechciewa
. Najlepiej byłoby zaszyć się gdzieś do maja prawda ?? Jestem pełna podziwu bo jak dla mnie szczepienie wydaje się czymś bardzo trudnym , gratuluję
. Pozdrawiam i ciepełka życzę
.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu czytam teraz, że z Twoim zdrówkiem kiepsko, trzymaj się, siedź w domku na taką pogodę herbatki rozgrzewające. Dzisiejsza noc ma być najzimniejsza, mam nadzieję, że deszcz ochroni roślinki. Magnolie zmarznięte pokazała Wiola - tulipanka, żal i szkoda takiego pięknego kwiecia.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam wieczorową porą moich miłych Gości!
Trochę jeszcze na luzie moje dni upływają, bo i zaległa wizyta dzieci, wspólny obiad i rozmowy. Po ogrodzie przemykałam uważając na błoto i stojącą już niestety wodę, a na roślinach leżała cały dzień mokra, ciężka breja
Cały dzień padał śnieg i śnieg z deszczem.
Aguś to przykre, ale co my możemy?
Irenko nawet się z Tobą nie przywitałam bo spałam więc spacerowałaś sama
Basiu to pierwsze owocowanie malutkiego drzewka więc pyłek zniknąłby w tych puchach
Michale tak to z tego szczepienia i ciekawa jestem które z jabłek jadłeś, ale pewnie też nie wiesz?
Jeżeli kosztela jest późna to nie będzie to drzewko bo pozostałe ledwo pąki pokazują i może to być któreś z nich ....albo żadne
Dostałam przecież też zrazy od Olgi
Ewelinko nie jest źle ...jest bardzo źle! zimno, mokro, ślisko i na pewno nic robić się nie da
Trzeba to przetrwać, nie ma wyjścia. Szczepienie nie jest trudne
trzeba się tylko odważyć no i potem poczekać. Pozdrawiam cieplutko
Dorotko niestety coś mnie męczyło i to dość długo, ale pogoda nie sprzyja ludziom co mają ogrody przy domu. Wyskakiwanie bez ubierania się albo rozbieranie podczas pracy to pierwszy stopień do przeziębienia. Dawno nie byłam w takim stanie, bo jak mnie już zmoże to do końca
U mnie dwie noce mają być krytyczne i najlepiej byłoby je przespać
Magnolie już tak mają, pamiętam jeszcze z Krakowa. Na mojej ulicy przy domu rosła i raz im zazdrościłam, a innym razem patrzeć na brązowe kwiaty nie mogłam
Dziękuje za odwiedziny i życzę dobrej nocy!
Trochę jeszcze na luzie moje dni upływają, bo i zaległa wizyta dzieci, wspólny obiad i rozmowy. Po ogrodzie przemykałam uważając na błoto i stojącą już niestety wodę, a na roślinach leżała cały dzień mokra, ciężka breja
Aguś to przykre, ale co my możemy?
Irenko nawet się z Tobą nie przywitałam bo spałam więc spacerowałaś sama
Basiu to pierwsze owocowanie malutkiego drzewka więc pyłek zniknąłby w tych puchach
Michale tak to z tego szczepienia i ciekawa jestem które z jabłek jadłeś, ale pewnie też nie wiesz?
Jeżeli kosztela jest późna to nie będzie to drzewko bo pozostałe ledwo pąki pokazują i może to być któreś z nich ....albo żadne
Ewelinko nie jest źle ...jest bardzo źle! zimno, mokro, ślisko i na pewno nic robić się nie da
Trzeba to przetrwać, nie ma wyjścia. Szczepienie nie jest trudne
Dorotko niestety coś mnie męczyło i to dość długo, ale pogoda nie sprzyja ludziom co mają ogrody przy domu. Wyskakiwanie bez ubierania się albo rozbieranie podczas pracy to pierwszy stopień do przeziębienia. Dawno nie byłam w takim stanie, bo jak mnie już zmoże to do końca
Dziękuje za odwiedziny i życzę dobrej nocy!
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,pewnie dzisiaj przesiedziałaś w domciu i się wygrzewałaś ,ja natomiast bardzo zmarzłam bo byłam parę godzin w ogrodzie ,musiałam dosadzić dalie ,powynosić popioły z pieców,bo tylko ja wiem gdzie mogę je wysypać ,albo rozsypać,między rośliny,coś poplewiłam i przyszłam do domu przed siedemnastą ,długo nie mogłam się rozgrzać ,bo aż mnie szczypało w nogi ,ale już jest dobrze ,pozdrawiam i buziaczki

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Martusiu jakbym wczoraj popracowała w ogrodzie to dzisiaj na pewno jechałabym do LPK po antybiotyk
, za to dzisiaj spokojnie możemy zostać w domu! Czy to na pewno minęła Wielkanoc? czy kierowcy dobrze zrobili zmieniając opony na letnie
szczególnie u nas gdzie droga jest biała! Zdrowia życzę i pozdrawiam cieplutko 
a to widok na Dzień dobry!

no to dalej czekamy na wiosnę!
, za to dzisiaj spokojnie możemy zostać w domu! Czy to na pewno minęła Wielkanoc? czy kierowcy dobrze zrobili zmieniając opony na letnie 
a to widok na Dzień dobry!

no to dalej czekamy na wiosnę!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
NMie wiem co powiedzieć, ręce mi opadły
, u nas co prawda słonko świeci ale w nocy przymroziło, nie wiem co myśleć 
- mymysteryy

- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Witaj Marysiu
Widzę, że Twój szaliczek też przyodział zimową szatę. Mam nadzieję, że mimo to nie będzie strat w roślinach.
Jedyny plus sytuacji jest taki, że nie będzie Cię kusiło pracować w ogrodzie i przynajmniej odpoczniesz w ciepłym domu po ostatnich perypetiach zdrowotnych.
Przesyłam gorące uściski.
Widzę, że Twój szaliczek też przyodział zimową szatę. Mam nadzieję, że mimo to nie będzie strat w roślinach.
Jedyny plus sytuacji jest taki, że nie będzie Cię kusiło pracować w ogrodzie i przynajmniej odpoczniesz w ciepłym domu po ostatnich perypetiach zdrowotnych.
Przesyłam gorące uściski.
-
barteknysa
- 50p

- Od: 25 kwie 2016, o 14:23
Zapalony hodowca drzew figowych.
Chyba jak większość forumowiczów, zaczynam być Dyniomaniakiem:)
Chyba jak większość forumowiczów, zaczynam być Dyniomaniakiem:)
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu u nas na szczęście nie ma leżącego śniegu, przykro patrzeć na Twój ogród. Ostatnio prognozy pogody się sprawdzają piszesz, że do końca kwietnia tak ma być, może w końcu ktoś się pomyli.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu
. Masz zimę, oczom nie wierzę
. U mnie leje deszcz a opony zmieniliśmy przed świętami
. Czy nie za szybko ?? Ehh pogoda robi sobie jakieś jaja
. Zdaje sie, że masz przymusowy urlop od ogrodu. Odpoczywaj
. Pozdrawiam
.
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Z naturą nie wygramy,ale płakać się chce jak temperatura spada nie w porę.
Dużo zdrowia i ocieplenia!
Dużo zdrowia i ocieplenia!
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu szaliczek biały - też ładny
u mnie dużo więcej śniegu - wszystko przysypane i połamane
nawet już zdjęć nie robię .
Pozdrawiam i zdrówka życzę i oby Ci już nie dosypało śniegu i nie mroziło
Pozdrawiam i zdrówka życzę i oby Ci już nie dosypało śniegu i nie mroziło
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Noga ma całe szpalery starych żonkili przy domu
Także swą cudną łączkę pozostaw
Ja tu się skarżę śniegiem, ale , jak czytam o tym co u Was na południu...
Człowiek czeka pół roku na wiosnę i tulipany a na to młode i piękne śnieg się zwala
Marysiu kiedy zlikwidowali magnolie na Plantach
Byłam tam ostatnio w 1989 r. na wiosnę i nie pamiętam, ale i tak cudnie było. Z resztą miasto bardzo klimatyczne i bliskie memu
Kiedyś faktycznie tylko stare magnolie o wielkich kwiatach były. My w Parku Oliwskim oglądaliśmy.
Musimy jeszcze troszkę wytrzymać i będzie lato
Bo u nas ostatnio wiosny niet, tylko od razu lato 
Noga ma całe szpalery starych żonkili przy domu
Także swą cudną łączkę pozostaw
Ja tu się skarżę śniegiem, ale , jak czytam o tym co u Was na południu...
Człowiek czeka pół roku na wiosnę i tulipany a na to młode i piękne śnieg się zwala
Marysiu kiedy zlikwidowali magnolie na Plantach
Kiedyś faktycznie tylko stare magnolie o wielkich kwiatach były. My w Parku Oliwskim oglądaliśmy.
Musimy jeszcze troszkę wytrzymać i będzie lato
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Basiu -
za te szczotki zapylające
Wiesz, mam kilka sadzonek pomidorków koktailowych, wiec myślę, że takie ustrojstwo to dla nich będzie w sam raz.
Marysiu, u mnie od wczorajszego wieczoru też zimowy krajobraz. Śnieg cały czas pada, bardzo mokry śnieg. Teraz rozhulał się bardzo mocny i głośny wiatr.
Niech już będzie pogodniej, cieplej i słoneczniej

Marysiu, u mnie od wczorajszego wieczoru też zimowy krajobraz. Śnieg cały czas pada, bardzo mokry śnieg. Teraz rozhulał się bardzo mocny i głośny wiatr.
Niech już będzie pogodniej, cieplej i słoneczniej