Tak myślałam, że Was ta różyczka zainteresuje, dziewczęta
Ania - Annes,
Aniu - Lady-r,
Jagoda,
Ejka ? ja swoje Zośki sprowadzałam z FilRoses i RosenPark Dräger, ale już
Edulkotek napisała, gdzie aktualnie jest dostępna
Jaguś, to wysoce prawdopodobne, że Kurfürstin Sophie zostanie hitem pięciolecia, bo jest śliczna, a przy tym należy do tych ?żelaznych?. Mam nadzieję, że po zimie będę mogła to powtórzyć
PS Polecam min. dwie sztuki...
Alexia, ale tego nazbierałaś, na jednym balkonie

Dobra jesteś! W te klocki nie śmiałabym z Tobą konkurować

60 donic... Ale Zosiek chyba bym nie oddała... Może jakieś sprytne regały...
ewazawady pisze:Chyba powinnam zaglądać do Ciebie z zamkniętymi oczami.
Oj
Ewcia, dobre

Postaram się już takich cudnych nie pokazywać
julieta pisze:Oj, siejesz zarazę, Aniu
Julietko,
a bo to ja jedna ?
Latać dla Ciebie z centymetrem po ogrodzie to sama frajda

Nie ma za co

Dalej gotowa jestem do współpracy
U Ciebie jest rzeczywiście trochę chłodniej; czasami nawet o 2 stopnie, a jeżeli Twój ogród jest jeszcze nieosłonięty, to niestety koleżanko...
Justi, jestem w szoku ! 260?! 60 ? to by było dużo, 100, ale aż tyle?! Nie, żebym Ci nie wierzyła, ale muszę to sprawdzić...

Przed chwilą słuchałam o jakiś falach mrozu, które mają nadejść w lutym

Mam nadzieję, że moim nie okrytym Zośkom nic nie będzie...
Mam cztery krzaki. Też muszę je trochę rozsadzić, bo je zbyt gęsto upakowałam.
Oj
Ejka, Ty chyba jesteś bardziej chora, niż mi się pierwotnie wydawało... Wszystkie odmiany krajowe wykupić, to dopiero wyczyn

Nie chcę Cię smucić, ale to Twoje ?różomaniactwo? sięgnie szybciej strefy EURO niż Ci się wydaje
Maju, wiele krzaczastych rośnie u mnie pojedynczo, chociaż staram się je łączyć w grupy, ale już rabatówki ? co najmniej w duetach:)
Ula, Kurfürstin Sophie to róża okrywowa Meilanda. Osiąga wysokość ok. 50 cm. Szerokość natomiast podawana jest przez różne źródła od 50 do 100 cm. Kwiaty średnicy ok.6-7 cm, bardzo pełne, dobrze radzą sobie z deszczem. Kwitnie bardzo obficie i chętnie powtarza. Nie wiem jeszcze jak zimuje, ale zakładam, że w naszych strefach jest bezpieczna:)
Jeny
Alexia 
Mam nadzieję, że nie reklamujesz, jak okaże się na którymś 99 zamiast 100 ?
Na dobranoc lipcowa fotka