Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Gosiu trawki super. Co to za dostawca, możesz wrzucić na pw? Chętnie skorzystam w przyszłości. Zaczynam przygodę z trawkami, nowy wirus zapodany ;:oj :;230
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Małgoś mówisz o werbenie patagońskiej, że masz siewki? A mogłabyś zrobić fotkę jednej? Poszukam u siebie może się też wysiała...:)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,ładne kolorowe rabaty u ciebie :wink:
Tulipanki tarda piękne,nie mam ich więc pozachwycam się nimi u Ciebie :)
Epimedium bardzo ładne,ciekawe ,caraz bardziej mnie ujmuje ,chyba będę musiała sobie go zamówić ;:173
Traw duuuużooo zakupiłaś :wink: A i żuraweczki ładniuchne ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie Orliki wyginely chyby, bo w tym miejscu w ktorym sadzilam w zeszlym roku i ktore w zeszlym roku wylazly i kwitly - teraz nic nie wylazlo. No nic, najwyzej wezme znowu od sasiadek - niby dokupilam sobie ciemno niebieskie w woreczku ale nic na razie sie nie rusza.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, ja tez mam sporo malenkich werbenek, wysianych do inspektu..i tak się zastanawiam jak z tel maleństwa ma zakwitnąć baldachim kwiatów w tym roku :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:196 Gosia, ja też chcę siewkę werbeny zobaczyć. Miałam jedną i pozwoliłam sie jej wysiać, ale nie wiem jak wygląda i boję się, że wypielę. Pliss ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja niestety nie mam siewek werbeny, choć posiałam w dwóch miejscach. Jakoś nie mam do niej szczęścia. Ale też bym z chęcia zobaczyła zdjecie sieweczki, może wtedy łatwiej znajdę u siebie.
Małgosiu, wkleiłam ci w moim wątku zdjęcie mojej stipy.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Gosiaczku, zrób fotki werbeny bo ja się wgapiam w te miejsca co siałam i nic nie widać ;:145 a zaznaczałam solidnie by nie wykopać...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, siewki werbeny są jeszcze mikroskopijne. Sądzę, że u Ciebie ze względu na klimat moga wzejść później. Daj jeszcze tydzień.

Józiu, to czego się nie chwaliłes, że podzieliłes trawki? Nie wiedziałam. Ale jestem zadowolona z zakupów.

Asiu, pokazałam siewki na 31 stronie w poście z 10 maja. Teraz nie mogę ponownie wkleić zdjęcia, bo mi nie działają. To jest zdjęcie makro, siewki są minimalne.

Danusiu, oj pracy dużo, a serca jeszcze więcej. Kocham ten ogród. Ja tam jeszcze parę miejsc znajdę :D Chociaż ze zieszczeniem wszystkich bedzie problem :roll:

Aniu, jedna rabata jest w planach :wink:
Nie wiem co na to mój m. ;:173

Kasik, trawki są super. Uwielbiam je bo nadają miękkości rabatom. Ty zimą nie jesteś na działce, ale ja widzę ogród zza okna. Wtedy prezentują się pięknie. Oprócz iglaków i zimozielonych jest na co popatrzeć.

Kasiu, nie mogę wrzucić teraz zjęcia, ale pokazałam siewki na 31 stronie w poście z 10 maja. Bardzo przypominają siewki szałwi omszonej.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, podaj adres na pw, przyślę Ci pare cebulek tardy. One sie pieknie rozkrzewiają.
Ale nie gniewaj się jeśli nie nastąpi to w najbliższym czasie, bo nie wyrabiam czasowo.
Epimedium to bardzo niewielka bylinka, ale słodka. A jesienią pięknie przebarwiają się liście. Uwielbiam je.

Jula, masz to co ja miałam do tej pory z orlikami. Ale jakoś w tym roku wylazły. Już mają paki. Chyab Twoje niestety trzeba spisac na straty i musisz udac się do sąsiadek. Jak to dobrze miec sąsiada :wink:

Kasiu, one na razie tylko takie maleństwa. Za chwilę będą prawie równe z Tobą :D

Tosiu, Wandziu, Jolu zdjęcie siewki na 31 stronie w poście z 10 maja.

Wandziu, może wieczorem uda mi się zobaczyć zdjęcie Twoje stipy, bo w pracy nie mam dostępu do zdjęc.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Gosiu widzę że dopadła Cię choroba trawkowa :D Bardzo podoba mi się łączenie traw z innymi bylinami u Ciebie, dodają takiej fajnej lekkości rabatkom.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie zwróciłam uwagi na werbenę bo się zachłysnęłam tą paką z trawami :;230

obawiam się że mogłam wyrwać, bo podobna do niecierpka, którego tępię. Myślałam że mi się tam wysiał. ;:223 Może coś jeszcze ocalało ;:145
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Trzeba będzie wpadać do Ciebie Gosiu kompozycje trawkowe oglądać ... 8-) na pewno będą ;:333 ,trawki i trawy od dawna zagościły w moim skromnym ogródku .Wyjazdy do lasu kończyły się jakimiś zdobyczami ,a u osób mi towarzyszących wzbudzały sporą "radochę". Żadne napotkane grzyby nie sprawiały tyle radości co spotkana ciekawa kępa traw. :heja Wiele było tylko jeden sezon , bo nie zawsze utrafiłam z odpowiednimi warunkami glebowymi pewnie ale i tak cieszyły :) Niektóre przetrwały lata m.in.luzula ,paprocie oczywiście także...A epimedium to także ulubiona moja roślina i jedno z nich ma u mnie ponad 30 lat.. ;:173 .to jedna z moich pierwszych roślin,podarowana przez przyjaciółkę!Niedawno jej oddałam kawałek bo Ona jej u siebie już nie miała... :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Gosiu, werbenę siałaś, czy sama Ci się wysiała? U mnie jakoś nie chce się rozsiewać, a tak ją lubię... Trawki super :uszy
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

I pomyśleć, ze ja nawet jednej trawki nie mam :;230
Ale porządku na rabatach też nie, bo u mnie albo chwaściory, alo niezapominajki królują. ;:223
Super fotki ;:215 Piękny ogród!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”