Ogródek Gosi cz. 10
Re: Ogródek Gosi cz. 10
Gosiu trawki super. Co to za dostawca, możesz wrzucić na pw? Chętnie skorzystam w przyszłości. Zaczynam przygodę z trawkami, nowy wirus zapodany

Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Małgoś mówisz o werbenie patagońskiej, że masz siewki? A mogłabyś zrobić fotkę jednej? Poszukam u siebie może się też wysiała...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,ładne kolorowe rabaty u ciebie
Tulipanki tarda piękne,nie mam ich więc pozachwycam się nimi u Ciebie
Epimedium bardzo ładne,ciekawe ,caraz bardziej mnie ujmuje ,chyba będę musiała sobie go zamówić
Traw duuuużooo zakupiłaś
A i żuraweczki ładniuchne 
Tulipanki tarda piękne,nie mam ich więc pozachwycam się nimi u Ciebie
Epimedium bardzo ładne,ciekawe ,caraz bardziej mnie ujmuje ,chyba będę musiała sobie go zamówić
Traw duuuużooo zakupiłaś
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
U mnie Orliki wyginely chyby, bo w tym miejscu w ktorym sadzilam w zeszlym roku i ktore w zeszlym roku wylazly i kwitly - teraz nic nie wylazlo. No nic, najwyzej wezme znowu od sasiadek - niby dokupilam sobie ciemno niebieskie w woreczku ale nic na razie sie nie rusza.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosiu, ja tez mam sporo malenkich werbenek, wysianych do inspektu..i tak się zastanawiam jak z tel maleństwa ma zakwitnąć baldachim kwiatów w tym roku 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja niestety nie mam siewek werbeny, choć posiałam w dwóch miejscach. Jakoś nie mam do niej szczęścia. Ale też bym z chęcia zobaczyła zdjecie sieweczki, może wtedy łatwiej znajdę u siebie.
Małgosiu, wkleiłam ci w moim wątku zdjęcie mojej stipy.
Małgosiu, wkleiłam ci w moim wątku zdjęcie mojej stipy.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Gosiaczku, zrób fotki werbeny bo ja się wgapiam w te miejsca co siałam i nic nie widać
a zaznaczałam solidnie by nie wykopać...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewa, siewki werbeny są jeszcze mikroskopijne. Sądzę, że u Ciebie ze względu na klimat moga wzejść później. Daj jeszcze tydzień.
Józiu, to czego się nie chwaliłes, że podzieliłes trawki? Nie wiedziałam. Ale jestem zadowolona z zakupów.
Asiu, pokazałam siewki na 31 stronie w poście z 10 maja. Teraz nie mogę ponownie wkleić zdjęcia, bo mi nie działają. To jest zdjęcie makro, siewki są minimalne.
Danusiu, oj pracy dużo, a serca jeszcze więcej. Kocham ten ogród. Ja tam jeszcze parę miejsc znajdę
Chociaż ze zieszczeniem wszystkich bedzie problem
Aniu, jedna rabata jest w planach
Nie wiem co na to mój m.
Kasik, trawki są super. Uwielbiam je bo nadają miękkości rabatom. Ty zimą nie jesteś na działce, ale ja widzę ogród zza okna. Wtedy prezentują się pięknie. Oprócz iglaków i zimozielonych jest na co popatrzeć.
Kasiu, nie mogę wrzucić teraz zjęcia, ale pokazałam siewki na 31 stronie w poście z 10 maja. Bardzo przypominają siewki szałwi omszonej.
Józiu, to czego się nie chwaliłes, że podzieliłes trawki? Nie wiedziałam. Ale jestem zadowolona z zakupów.
Asiu, pokazałam siewki na 31 stronie w poście z 10 maja. Teraz nie mogę ponownie wkleić zdjęcia, bo mi nie działają. To jest zdjęcie makro, siewki są minimalne.
Danusiu, oj pracy dużo, a serca jeszcze więcej. Kocham ten ogród. Ja tam jeszcze parę miejsc znajdę
Aniu, jedna rabata jest w planach
Nie wiem co na to mój m.
Kasik, trawki są super. Uwielbiam je bo nadają miękkości rabatom. Ty zimą nie jesteś na działce, ale ja widzę ogród zza okna. Wtedy prezentują się pięknie. Oprócz iglaków i zimozielonych jest na co popatrzeć.
Kasiu, nie mogę wrzucić teraz zjęcia, ale pokazałam siewki na 31 stronie w poście z 10 maja. Bardzo przypominają siewki szałwi omszonej.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, podaj adres na pw, przyślę Ci pare cebulek tardy. One sie pieknie rozkrzewiają.
Ale nie gniewaj się jeśli nie nastąpi to w najbliższym czasie, bo nie wyrabiam czasowo.
Epimedium to bardzo niewielka bylinka, ale słodka. A jesienią pięknie przebarwiają się liście. Uwielbiam je.
Jula, masz to co ja miałam do tej pory z orlikami. Ale jakoś w tym roku wylazły. Już mają paki. Chyab Twoje niestety trzeba spisac na straty i musisz udac się do sąsiadek. Jak to dobrze miec sąsiada
Kasiu, one na razie tylko takie maleństwa. Za chwilę będą prawie równe z Tobą
Tosiu, Wandziu, Jolu zdjęcie siewki na 31 stronie w poście z 10 maja.
Wandziu, może wieczorem uda mi się zobaczyć zdjęcie Twoje stipy, bo w pracy nie mam dostępu do zdjęc.
Ale nie gniewaj się jeśli nie nastąpi to w najbliższym czasie, bo nie wyrabiam czasowo.
Epimedium to bardzo niewielka bylinka, ale słodka. A jesienią pięknie przebarwiają się liście. Uwielbiam je.
Jula, masz to co ja miałam do tej pory z orlikami. Ale jakoś w tym roku wylazły. Już mają paki. Chyab Twoje niestety trzeba spisac na straty i musisz udac się do sąsiadek. Jak to dobrze miec sąsiada
Kasiu, one na razie tylko takie maleństwa. Za chwilę będą prawie równe z Tobą
Tosiu, Wandziu, Jolu zdjęcie siewki na 31 stronie w poście z 10 maja.
Wandziu, może wieczorem uda mi się zobaczyć zdjęcie Twoje stipy, bo w pracy nie mam dostępu do zdjęc.
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Gosiu widzę że dopadła Cię choroba trawkowa
Bardzo podoba mi się łączenie traw z innymi bylinami u Ciebie, dodają takiej fajnej lekkości rabatkom.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Nie zwróciłam uwagi na werbenę bo się zachłysnęłam tą paką z trawami
obawiam się że mogłam wyrwać, bo podobna do niecierpka, którego tępię. Myślałam że mi się tam wysiał.
Może coś jeszcze ocalało 
obawiam się że mogłam wyrwać, bo podobna do niecierpka, którego tępię. Myślałam że mi się tam wysiał.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Trzeba będzie wpadać do Ciebie Gosiu kompozycje trawkowe oglądać ...
na pewno będą
,trawki i trawy od dawna zagościły w moim skromnym ogródku .Wyjazdy do lasu kończyły się jakimiś zdobyczami ,a u osób mi towarzyszących wzbudzały sporą "radochę". Żadne napotkane grzyby nie sprawiały tyle radości co spotkana ciekawa kępa traw.
Wiele było tylko jeden sezon , bo nie zawsze utrafiłam z odpowiednimi warunkami glebowymi pewnie ale i tak cieszyły
Niektóre przetrwały lata m.in.luzula ,paprocie oczywiście także...A epimedium to także ulubiona moja roślina i jedno z nich ma u mnie ponad 30 lat..
.to jedna z moich pierwszych roślin,podarowana przez przyjaciółkę!Niedawno jej oddałam kawałek bo Ona jej u siebie już nie miała...

Gosiu, werbenę siałaś, czy sama Ci się wysiała? U mnie jakoś nie chce się rozsiewać, a tak ją lubię... Trawki super 
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
I pomyśleć, ze ja nawet jednej trawki nie mam
Ale porządku na rabatach też nie, bo u mnie albo chwaściory, alo niezapominajki królują.
Super fotki
Piękny ogród!
Ale porządku na rabatach też nie, bo u mnie albo chwaściory, alo niezapominajki królują.
Super fotki
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja