No ale nauka do tego jeszcze dochodzi..... A mi się nic nie chce, ratunku!!
Ogród w lasku
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród w lasku
Będę wiedzieć czym się zająć w weekend
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- przemo1669
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
- konwalia12
- 1000p

O, no to życzę fantastycznej zabawy!
Na pewno będzie świenie (ale o tym ja się przekonam dopiero za rok).
Na pewno będzie świenie (ale o tym ja się przekonam dopiero za rok).
Ogród w lasku
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mam zadane z anglika 10 stron zadań w ćwiczeniach do zrobienia na dziś ale udało się na poniedziałek przełożyć brak jednego zadania to jedynka. U mnie w klasie z angola jest po 20-parę ocen 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Dzięki. Zabawa na pewno będzie super, wiem, bo dziś przez 4 godziny salę stroiłem z koleżankami z TEH(technikum ekonomiczno-hotelarskie)
Na pewno za rok będziesz się dobrze bawiła
i tak długo Ci pewnie zajmie wybieranie sukni wieczorowej 
Na pewno za rok będziesz się dobrze bawiła
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Aniu, połowa forum nie słucha NAGLE cięższego brzmienia, każdy słucha tego, co mu pasuje i doskonale z nim rezonuje
albo w jakich dźwiękach się wychował. Ja dorastałam w czasach kiedy bardzo modny był taki duet Modern Talking. Na punkcie Thomasa Andersa (chyba) kobitki dostawały fioła. Czekałam na przystanku autobusowym pod pachą trzymając płytę winylową! The Doors, z Morrisonem na okładce, a panienki mnie zaczepiały, gdzie kupiłam płytkę M.T.! bo pomyliły wokalistów, o Doorsach nie słyszały... Moim zdaniem monumentalne utwory wszech czasów takie jak "Dziecko w czasie" Deep Purple i jeszcze kilka innych... Pink Floyd, Led Zeppelin itd. nie mają sobie równych i nikt już nic lepszego nie wymyśli. A wiesz, że Purple w 1969 zagrali koncert w Filharmonii z towarzyszącą orkiestrą symfoniczną, gościem honorowym była królowa angielska! To był show! Wiele lat później (chyba z 30) próbowała zrobić Metallica - piszę próbowała, bo partie muzyczne zamiast się elegancko przenikać, zagłuszały jedna drugą. Metallicę bardzo cenię i płytę Master of Puppets uważam za ich najlepszy trashowy wytwór! Dziś dla odmiany słucham Toma Waitsa - to ci dopiero Artysta! przez duże "A" http://www.youtube.com/watch?v=o72GDj7svq4 . Pozdrawiam 
Ps. a z zupełnie innego gat. wspomnianego przez Kolegę powyżej polecam fenomen muzyczny (odkryty przez Bono z U2, jak dotąd nie związany z żadną komercyjną wytwórnią - na własne życzenie) - notabene bardzo ciekawa historia tego młodego człowieka - Dub FX:
http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8
Ps. a z zupełnie innego gat. wspomnianego przez Kolegę powyżej polecam fenomen muzyczny (odkryty przez Bono z U2, jak dotąd nie związany z żadną komercyjną wytwórnią - na własne życzenie) - notabene bardzo ciekawa historia tego młodego człowieka - Dub FX:
http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8
- konwalia12
- 1000p

Ja się wychowałam na muzyce lokalnej, czyli naszej wiejskiej dobrej muzie.
Muszę przyznać, że nie jest ona zła, tylko że po pewnym czasie się nudzi. Za to jest pod nogę i na dorzynkach przy niczym innym nie da się "hulać" 
Ale muzykę, którą teraz słucham musiałam już odnaleźć sama, za pomocą nikogo innego tylko kochanego Internetu
Jednak ta muzyka, której słucham daje mi dużo więcej niż popularna u nas lubiana czy techno lub .....uffff.... gangam style... W muzyce trzeba szukać piękna i mądrości i moim zdaniem to jest sens i przeznaczenie muzyki. Pociesza mnie wtedy to, że i muzyka i słowa są piękne, chyba że to klasyka. Klasyki też słucham, bo przecież są takiem momenty w życiu kiedy po prostu się nie da nie słuchać! Ale jednak mocniejsze brzmienia dają mi energię i tak jak pisałaś, bradzo dobre są do różnych prac. Uwielbiam na przykład pracować w ogrodzie i słuchać muzyki. Już sobie zaczęłam nawet nagrywać płyty, żeby mieć na wiosnę mój ulubiony repertuar.
W dodatku będę mieć teraz najlepsze urodziny pod słońcem- mój ulubiony zespół zagra w ten dziń w Krakowie koncert!
Obecność obowiązkowa!
http://www.youtube.com/watch?v=KnkKejof2jk
Ale muzykę, którą teraz słucham musiałam już odnaleźć sama, za pomocą nikogo innego tylko kochanego Internetu
Jednak ta muzyka, której słucham daje mi dużo więcej niż popularna u nas lubiana czy techno lub .....uffff.... gangam style... W muzyce trzeba szukać piękna i mądrości i moim zdaniem to jest sens i przeznaczenie muzyki. Pociesza mnie wtedy to, że i muzyka i słowa są piękne, chyba że to klasyka. Klasyki też słucham, bo przecież są takiem momenty w życiu kiedy po prostu się nie da nie słuchać! Ale jednak mocniejsze brzmienia dają mi energię i tak jak pisałaś, bradzo dobre są do różnych prac. Uwielbiam na przykład pracować w ogrodzie i słuchać muzyki. Już sobie zaczęłam nawet nagrywać płyty, żeby mieć na wiosnę mój ulubiony repertuar.
W dodatku będę mieć teraz najlepsze urodziny pod słońcem- mój ulubiony zespół zagra w ten dziń w Krakowie koncert!
http://www.youtube.com/watch?v=KnkKejof2jk
Ogród w lasku
- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anusia, trafiłam tutaj bo chciałam te gwiazdy spadające obejrzeć
zrobiłaś fotki ?
a tak przy okazji muzyki ja słucham, bo jestem też częściowo zmuszona
tego
http://www.youtube.com/results?search_q ... -mLudzuUUY
a tak przy okazji muzyki ja słucham, bo jestem też częściowo zmuszona
http://www.youtube.com/results?search_q ... -mLudzuUUY
- Lukrecja
- 1000p

Aniusiu, w ogrodzie to ja chcę słuchać odgłosów natury, w lasku mamy mnóstwo ptaszorów rozświergolonych. Uwielbiam muzykę, nie wyobrażam sobie życia bez niej, a jednak słuchanie muzyki na łonie natury uważam za... profanację natury. Oczywiście wielu się ze mną nie zgodzi. Każdy odczuwa nieco inaczej i w tym tkwi nasze piękno 
- konwalia12
- 1000p

Beatrice- o jakie gwiazdy chodzi? Czyżbym o czymś zapomniała, bo jakoś nie mogę skojarzyć o co chodzi
W takim razie witaj w klubie! Ja słucham- z przymusu- codziennie podobnej muzyki. A za rapem niekoniecznie przepadam.
Lukrecja- masz świętą rację. Oczywiście, w ogrodzie trzeba odpocząć i posłuchać natury, a nie ciągle muzyki z radia lub własnych nawet ulubionych utworów. Bo przecież miom ulubionym utworem jest piosenka śpiewana przez wiosnę.
A muzyka, którą sobie nagrałam na płyty przyda się do cięższej i długiej roboty w ogrodzie.
Ale u nas zadymka!
Koniec z wiosennym prześwitem.
W takim razie witaj w klubie! Ja słucham- z przymusu- codziennie podobnej muzyki. A za rapem niekoniecznie przepadam.
Lukrecja- masz świętą rację. Oczywiście, w ogrodzie trzeba odpocząć i posłuchać natury, a nie ciągle muzyki z radia lub własnych nawet ulubionych utworów. Bo przecież miom ulubionym utworem jest piosenka śpiewana przez wiosnę.
A muzyka, którą sobie nagrałam na płyty przyda się do cięższej i długiej roboty w ogrodzie.
Ale u nas zadymka!
Koniec z wiosennym prześwitem.
Ogród w lasku
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Konwalia ? Nie no, ja szaleństwa zacząłem... w czerwcu 2012 (bo w czerwcu zawsze ma miejsce posezonowa wyprzedaż u Thompsona i Morgana ? i wszystkie nasiona są za pół ceny)... Teraz to już raczej je dokańczam... Już naprawdę niewiele zostało mi do dokupienia... Głównie cebule do nasadzeń wiosennych i parę nasion, których nie udało się zdobyć wcześniej.
A asarina rzeczywiście jest kapryśna z kiełkowaniem... Za to potem nic się jej nie ima. Nawet mróz.
@ Lukrecja ? Widzę, że jest na tym forum braci lubiącej metal więcej niż tylko ja i Konwalia. Dobrze, dobrze, niezmiernie mnie to cieszy, jak na metala przystało. Sepultura była jednym z pierwszych metalowych zespołów, jakie w ogóle odkryłem, tak więc darzę ją szczególnym sentymentem... Nawiasem ? mam znajomego brazylijskiego zakonnika, który jest wielkim fanem tego zespołu, hihihi...
@ Rewi ? Rammstein jest bodaj jedynym niemieckim zespołem, którego regularnie słucham (no, jest jeszcze Kreator, ale ich słucham już mniej regularnie... no i oczywiście Helloween ? kolejna grupa, dzięki której moja miłość do metalu się rozwinęła ? ale obecnie moje gusta podryfowały w innym kierunku i power metal niespecjalnie mi podchodzi).... Nawiasem ? zastanawiam się, jak to jest, że niektóre kraje dosłownie zalewają świat wspaniałymi metalowymi zespołami (w tym takie małe jak pięciomilionowa Norwegia czy niespełna dziesięciomilionowa Szwecja), a u innych metalowych grup na wysokim poziomie niemalże nie ma (przykładowo osobiście nie znam ani jednego hiszpańskiego metalowego zespołu ? a Hiszpania to przecież czterdzieści siedem milionów ludzi)...
Pozdrawiam!
LOKI (wielbiciel cięższych klimatów ? głównie melodic black metal i melodic death metal, ale także thrash metal czy industrial metal)
A asarina rzeczywiście jest kapryśna z kiełkowaniem... Za to potem nic się jej nie ima. Nawet mróz.
@ Lukrecja ? Widzę, że jest na tym forum braci lubiącej metal więcej niż tylko ja i Konwalia. Dobrze, dobrze, niezmiernie mnie to cieszy, jak na metala przystało. Sepultura była jednym z pierwszych metalowych zespołów, jakie w ogóle odkryłem, tak więc darzę ją szczególnym sentymentem... Nawiasem ? mam znajomego brazylijskiego zakonnika, który jest wielkim fanem tego zespołu, hihihi...
@ Rewi ? Rammstein jest bodaj jedynym niemieckim zespołem, którego regularnie słucham (no, jest jeszcze Kreator, ale ich słucham już mniej regularnie... no i oczywiście Helloween ? kolejna grupa, dzięki której moja miłość do metalu się rozwinęła ? ale obecnie moje gusta podryfowały w innym kierunku i power metal niespecjalnie mi podchodzi).... Nawiasem ? zastanawiam się, jak to jest, że niektóre kraje dosłownie zalewają świat wspaniałymi metalowymi zespołami (w tym takie małe jak pięciomilionowa Norwegia czy niespełna dziesięciomilionowa Szwecja), a u innych metalowych grup na wysokim poziomie niemalże nie ma (przykładowo osobiście nie znam ani jednego hiszpańskiego metalowego zespołu ? a Hiszpania to przecież czterdzieści siedem milionów ludzi)...
Pozdrawiam!
LOKI (wielbiciel cięższych klimatów ? głównie melodic black metal i melodic death metal, ale także thrash metal czy industrial metal)
- Rewi
- 1000p

- Kontakt:
Najlepszy kawałek "Du hast so gut" 
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !
- konwalia12
- 1000p

Ogród w lasku
- Lukrecja
- 1000p

U mnie też pogoda do bani! Dzięki za fotki z lata, bo przynajmniej bardziej radośnie zacznę dzień!
Loki Rammstein to chyba jedyna grupa niemiecka, śpiewająca w rodzimym języku, której da się słuchać. W końcu Halloween śpiewa po angielsku, Kreator też. W wydaniu R. w końcu mogę słuchać niemieckich piosenek! A z Sepulturą to jest tak, że mając do wyboru bilet na koncert czy kupno chabazi - kupiłam chabazie, a Sepy słucham z CD special edition!

Loki Rammstein to chyba jedyna grupa niemiecka, śpiewająca w rodzimym języku, której da się słuchać. W końcu Halloween śpiewa po angielsku, Kreator też. W wydaniu R. w końcu mogę słuchać niemieckich piosenek! A z Sepulturą to jest tak, że mając do wyboru bilet na koncert czy kupno chabazi - kupiłam chabazie, a Sepy słucham z CD special edition!
- Rewi
- 1000p

- Kontakt:
Świetne zdjęcia
Jaki masz sprzęt? 
Ogród rewii cz.III !
Ogród rewii cz.III !