ogród Agaty (sure) - cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: ogród Agaty (sure) - cz.4

Post »

Agato, piękne roślinki ;:oj Pustynnik różowy, to chyba przetacznik , na jakiego poluję zresztą ;:65
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Kasiu, też tak przypuszczałam Tylko ten ciemnoróżowy przetacznik z pierwszego zdjęcia jest dwa razy wyższy od tego bladego maleństwa pod lilią. Może to jakaś miniaturka? ;:173
Jeśli chcesz tego większego przetacznika, mogę Ci kupić u nas w szkółce?...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Przetacznik piękny i bardzo różowy ;:3 U mnie nie chce współpracować. Marny i nędzowaty a biały [nie wiem z kąt ja go wytrzasnęłam] zaginął bez wieści. Na szczęście są nibieskie na pocieszenie.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

No to spędziłam wieczór w Twoim ogrodzie, oprócz pięknych doznań wiele tu ciekawych rad.
Ja też początkowo bałam się róż- choroby mszyce, wymarzanie. Zaczęłam więc od tanich z hipermarketu (2 parkowe nn) i wsadzałam miniaturki prezentowe- i wyglądają coraz piękniej. Tak że nastał czas na rabatkę różana. Będę tu zaglądać i uczyć się na Twoich różanych (i nie tylko) przygodach.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jedno i drugie, to Przetacznik. Ten na pierwszy to przetacznik klosowy a ten malutki, to przetacznik rozeslany. Tez mam klosowego siwego (srebrne liscie i niebieskie kwiaty) i jest duzy ale mam tez pare niebieskich rozeslanych i te sa malutkie.
A Fairy, to Fairy ;:108 z moich dwoch ktore dokupilam w Auchanie nagokorzenne, jedna padla a druga na Fairy mi nie wyglada - chyba ze mam szczescia do tej odmiany :twisted: dobrze, ze chociaz rozowa jest.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Agatko :wit
zaglądam z rewizytą bo jakoś dawno mnie u Ciebie nie bywało i zapomniałem już jak u Ciebie pięknie! Mam trochę zaległości do nadrobienia.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, mój biały przetacznik ładnie rósł, ale teraz go trochę podmęczyłam. Był splatany z tym nie-wiadomo-czym, pokazywanym przeze mnie wcześniej (czyli pewnie nawłocią) i usiłowałam je jakoś rozdzielić. Zobaczymy, jak to przeżyje... :?
Aniu, miło, że mnie odwiedziłaś, zapraszam częściej! :wit
ja do róż nadal podchodzę sceptycznie, bo delikatne i chorują. Ale te, które zakupiłam, w końcu zaczęły rosnąć, a Mary Rose i Pomponella mają pączki, mam nadzieję doczekać się kwiatków w tym roku (hurraaa! ;:138 )

Jule, dzięki za oświecenie w sprawie przetaczniów. Zapomniałam już, skąd mam to małe i nie mogłam zidentyfikować... :wink:
Ta nowa Fairy ma nieco bardziej brzoskwiniowy środek, czego na zdjęciach nie widać. Mam nadzieję, ze się ujednolicą niedługo, zresztą za bardzo się to nie rzuca w oczy. Problem to ta całkiem inna, o czerwono różowych kwiatach. Pasuje na tej rabatce jak pięść do nosa, chyba że uznać ją jako komplet do czerwonej monardy (też taka z innej bajki)? ;:173

Remiku, witaj. A ja muszę sobie dokładniej poczytać Twój wątek, bo zaglądam, ale już przestaję ogarniać. Za każdym razem podobają mi się zdjęcia, więc na pewno wrócę się dokładniej rozejrzeć! :D

Byłam wczoraj w ogrodzie Ali, takie małe sympatyczne spotkanko z kilkoma osobami z ogrodowo - budowlanych forów: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=140
Jest obecnie jeszcze ładniejszy niż na tych zdjęciach, szkoda, że właścicielka tak rzadko pokazuje jego urodę! ;:108
Wracałam w ulewie, no i na szczęście, bo w przeciwnym kierunku szła trąba powietrzna, teraz relację oglądam w TV i jestem szczęśliwa, ze wszystko dobrze się skończyło!

Obrazki po deszczu:

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dopiero dziś zobaczyłam informacje o trąbie powietrznej i trochę się zaniepokoiłam, bo rodzice wybrali się do mojego brata, który mieszka w pomorskim. Wszystko na szczęście w porządku, ich dopadła tylko normalna burza :D
Biały przetacznik już zamówiłam, czekam na przesyłkę 8-)
Deszczu mam serdecznie dosyć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewka, dobrze, ze nic się nie stało!
ja się cieszę, że nie słyszałam o tej trąbie jadąc, zazwyczaj włączam muzykę na trasę. Tylko A1 ominęłam, bo tam dla odmiany był wypadek, ale na obwodnicy problemem było utrzymać się na pasie, bo lało mocno...
no faktycznie trochę przesada z tą pogodą, odłożyłam do dzisiaj opryski świerków, bo miało nie padać, a tu znowu chmury na horyzoncie... :?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Straszą nas różne zjawiska pogodowe...Nas tylko straszą, ale co ludzie dotknięci nieszczęściem muszą przeżywać :(
Opryski odkładam na nie wiadomo kiedy, teraz też się chmurzy, pewnie napada.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie się w końcu udało opryski zrobić, bo przez dzień nie padało. Zobaczymy, na ile to będzie skuteczne... ;:173
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zwykle wystarcza sześć godzin bez opadów. Nie miałam dziś takiego szczęścia :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko, :wink: a jak róże, czy coś Ci zakwitło z naszej dostawy ?
U mnie kwitnie Nozomi i Charles Austin.
Mary Rose ma piękne pączki, też pewnie zaraz zakwitnie. :heja
:wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewka, to ja mam szczęście. Wyjątkowo nie padało przez cały dzień, kiedy zrobiłam opryski. Ale to i tak nie wszystko, bo chorób mnóstwo, tylko świerki udało się porządnie zlać i sosny p. osutce. Różyczki wyglądają w miarę, jak na razie... ;:173

Krysiu, moja MR ma też jeden pączek. Nie znam się, jakiś ciemny mi się wydaje, ale może po rozwinięciu to się zmieni. Wpatruję się w niego codziennie i pewnie dlatego wydaje mi się, ze wcale nie rośnie! :lol:

Obrazek

Poza tym pączkuje jeszcze Pomponella, nawet obficie, powiedziałabym!

Obrazek

a tu jeszcze kwiatki z białej rabatki:

przetacznik - coraz bardziej mi się podoba, mam nadzieję, ze nie padnie po tej operacji rozdzielania, był spleciony z tą nawłocią jak bliźniak syjamski!

Obrazek

i biały anemonek, kwitnie kolejnym pojedynczym kwiatkiem:

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga Mary Rose ma takie ciemne pączki w pierwszej fazie pokazywania koloru więc to powinna być ona. ;:333
Tego białego przetacznika to Ci normalnie zazdroszczę, muszę takiego drania dorwać, zresztą tego ciemnoróżowego też. ;:172
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”