Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jaclaw
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010

Post »

cudowne lilie :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu ;:167 Będę się powtarzać cudowne lilie ;:63 ;:63 Róże też piękne ;:63
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Haniu, lilii rzeczywiście masz zatrzęsienie! A i róż sużo. Cudowny liliowo-różany ogród! ;:138
Zastanawia mnie tylko, co robisz, kiedy lilie przekwitną? Czy po prostu zostają po nich puste miejsca, czy coś tam sadzisz? ... A może tych pustych miejsc nie widać, bo zakrywają je róże?
A jak nazywa się ta lilia?

Obrazek

Jest wyjątkowa!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ta lilia Izuś to chyba Lady Alice bo tez ją mam .
HANIU piękne kwiaty na pięknych fotkach a Austinek chociaż mogę go u Ciebie ogladać .. Mój pokazał 2 kwiaty i zapomniał o dalszym kwitnieniu . Chyba mu to miejsce nie odpowiada będe musiała go przesadzić gdzie indziej . Ingrid również piękna a ja teraz czekam aż zakwitnie moja Ena Harknes kupiona w markecie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki, Jadziulek ;:196 Hania pewnie już śpi, a ja jej po nocy głowę zawracam :lol:
Też idę spać, unosząc ze sobą obraz lilii ...
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu :wit
maja Lady Alice i Henry nie przetrwały zimy :(
a Twoje jak zimują :?: ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Terenia i Jaslaw
dzięki za pochwały-to motywuje
chatte pisze:Zastanawia mnie tylko, co robisz, kiedy lilie przekwitną? Czy po prostu zostają po nich puste miejsca, czy coś tam sadzisz? ... A może tych pustych miejsc nie widać, bo zakrywają je róże?
Iza między liliami sadzę przeważnie astry i cynie.Wiele tych pustych miejsc nie ma.Mam też-dzięki Wam-trochę bylin ale jak się zwią-zabij nie wiem-mają dopiero pąki tak jak i hibiskusy
A teraz specjalnie dla Izy -to co jeszcze o tej porze kwitnie między różami i liliami
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
JAKUCH pisze:Ta lilia Izuś to chyba Lady Alice bo też ją mam .
Dzięki Jadziu,że odpowiedziałaś.Powiem szczerze-nie pamiętam jak która z moich lilii się nazywa i nawet nie staram się je oznaczyć.Mam ich tak dużo różnych,że chyba życia by mi brakło aby je wszystkie nazwać ;:223
Mój Charles też w tym roku nie rozdawny a i inne angielki jakieś niewydarzone.Golden na pół ślepy ,Graham słabo wybarwiony,kolor ma taki nijaki aż wstyd go pokazać a Mary Rose wczoraj przesadziłam na słońce bo w cieniu rosła i też zakwitła jednym kwiatem a przecież ma już cztery lata.
Zabeczka101059 pisze:Haniu :wit
maja Lady Alice i Henry nie przetrwały zimy :(
a Twoje jak zimują :?: ;:196
Dzidziu moje jakoś zimy przetrzymują-może miałaś płytko wsadzone.Mnie podmarzły tylko białe LA
ale dużo zniszczyli mi budowlańcy jak zmieniałam dach.Akurat wychodziły z ziemi a wiesz jak to jest.Nikt nie będzie przeskakiwał aby wejść na rusztowanie.Jesienią uzupełnię. ;:138
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz tylko dla przyjemności.
Bogusiu mam od Ciebie prawie czarnego liliowca i nie mogę mu zrobić foty.Rano kwitnie /nie mam czasu za zdjęcia/ a po pracy już jest "po imprezie"-ale myślę,że go w końcu upoluję i pochwalę się nim na forum
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pieknie liliowo i różanie . Mój przesadzany w maju Pilgrim całą wiosnę przechorował ,ale teraz bierze sie do kwitnienia . Niestety kwiaty jakieś maławe ma w tym roku ,ale mu daruje . Musi się porządnie ukorzenic . Haniu niedawno czytałam o Burgundzie i Burgundzie 81 niby te same a jednak nie te same . Burgundowi po deszczach kwiaty się łamią z powodu ciężkości ,natomiast ten 81 jemu nic nie szkodzi jego kwiaty stoją jak słupy . Tego zwykłego Burgunda też mam ,ale go przesadziłam jesienią . Dziwiłam sie dlaczego ma takie cienkie ogonki kwiatowe ,że po deszczach sie łamią . Teraz już wiem ;:196
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:Burgundowi po deszczach kwiaty się łamią z powodu ciężkości ,natomiast ten 81 jemu nic nie szkodzi jego kwiaty stoją jak słupy
No to ja mam Burgund 81.Nic z deszczu sobie nie robi.Tego drugiego nie mam.Mam dwa Ingridy i powiem,że też świetnie sobie radzą z deszczem.Uwielbiam czerwone róże-szczególnie te stare odmiany.Wydaje mi się,że te nowoczesne są bardzo "kruche".
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Haniu twoje lilie są tak cudowne aż trudno uwierzyć, że natura może tworzyć takie piękności, jestem zauroczona nimi. Kwiaty wypełniające puste miejsca również śliczne a zwłaszcza pełna jeżówka. :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Haniu ;:196 Teraz mniej więcej mam pojęcie, jak to u Ciebie wygląda. Biestety nic nie zmałpuję, bo mój ogródek ma zupełnie inny charakter: to jeden wielki bałagan :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HANIU dzisiaj wertowałam trochę na HMF-ie i szukałam również Queen Elisabeth http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n ... &qn=0&qc=0 pooglądaj sobie . Coś jakby nasza ale ,,,,,. Angielskiego nie umiem a tłumaczenia są takie jakie są trochę tam rozumiem ale moze Ty wiecej zrozumiesz z tego ;:196 Czasem coś nie daje mi spokoju muszę sie dowiedzieć :wink:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich
Irenko mam dwie jeżówki /za mało/ ,białą i różową.Dzięki za miłe słowa
chatte pisze:mój ogródek ma zupełnie inny charakter: to jeden wielki bałagan :;230
Iza dlaczego tak mówisz.Twój ogród jest piękny i ma swój klimat.Masz dużo miejsca a zbiór Twoich bylin powaliłby niejednego ;:108 zresztą nie tylko bylin.Róże -wyszukane odmiany i w ogóle..... ;:138 ;:138
U mnie dominuje trawnik-a kwiaty mam po obrzeżach lub klombach.Nawet róże mam w większości w placykach wygrzebanych w trawniku
JAKUCH pisze:szukałam również Queen Elisabeth http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n ... &qn=0&qc=0 pooglądaj sobie . Coś jakby nasza ale ,,
Jadziu chyba masz racje.Queen Elisabeth jest to ta co ja mam.Grażynka ma może lepszą ziemię,jej róża rośnie w cieniu i może dlatego ma takie cudo.
A u mnie leje i leje.Róż prawie już nie ma.Lilie też w większości w pozycji padnij,chwaściory się panoszą a na ogródku jest tak mokro,że nie mam odwagi zabrać się za nie ,nie wspomnę o ślimakach,którym w tym roku wyjątkowo smakują kwiaty lilii ;:5
Dla poprawienia nastroju-póki jeszcze kwitną,póki są
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze parę spojrzeń na ogród

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”