Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010
Haniu   Będę się powtarzać cudowne lilie
  Będę się powtarzać cudowne lilie   
   Róże też piękne
 Róże też piękne  

Róże też piękne
 Róże też piękne  
- chatte
- Przyjaciel Forum 
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Haniu, lilii rzeczywiście masz zatrzęsienie! A i róż sużo. Cudowny liliowo-różany ogród!   

Zastanawia mnie tylko, co robisz, kiedy lilie przekwitną? Czy po prostu zostają po nich puste miejsca, czy coś tam sadzisz? ... A może tych pustych miejsc nie widać, bo zakrywają je róże?
A jak nazywa się ta lilia?

Jest wyjątkowa!

Zastanawia mnie tylko, co robisz, kiedy lilie przekwitną? Czy po prostu zostają po nich puste miejsca, czy coś tam sadzisz? ... A może tych pustych miejsc nie widać, bo zakrywają je róże?
A jak nazywa się ta lilia?

Jest wyjątkowa!
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ta lilia Izuś to chyba Lady Alice bo tez ją mam . 
HANIU piękne kwiaty na pięknych fotkach a Austinek chociaż mogę go u Ciebie ogladać .. Mój pokazał 2 kwiaty i zapomniał o dalszym kwitnieniu . Chyba mu to miejsce nie odpowiada będe musiała go przesadzić gdzie indziej . Ingrid również piękna a ja teraz czekam aż zakwitnie moja Ena Harknes kupiona w markecie

HANIU piękne kwiaty na pięknych fotkach a Austinek chociaż mogę go u Ciebie ogladać .. Mój pokazał 2 kwiaty i zapomniał o dalszym kwitnieniu . Chyba mu to miejsce nie odpowiada będe musiała go przesadzić gdzie indziej . Ingrid również piękna a ja teraz czekam aż zakwitnie moja Ena Harknes kupiona w markecie
- chatte
- Przyjaciel Forum 
Dzięki, Jadziulek   Hania pewnie już śpi, a ja jej po nocy głowę zawracam
  Hania pewnie już śpi, a ja jej po nocy głowę zawracam   

Też idę spać, unosząc ze sobą obraz lilii ...

Też idę spać, unosząc ze sobą obraz lilii ...
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu  

maja Lady Alice i Henry nie przetrwały zimy 

a Twoje jak zimują 

a Twoje jak zimują

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Terenia i Jaslaw 
dzięki za pochwały-to motywuje
A teraz specjalnie dla Izy -to co jeszcze o tej porze kwitnie między różami i liliami

Mój Charles też w tym roku nie rozdawny a i inne angielki jakieś niewydarzone.Golden na pół ślepy ,Graham słabo wybarwiony,kolor ma taki nijaki aż wstyd go pokazać a Mary Rose wczoraj przesadziłam na słońce bo w cieniu rosła i też zakwitła jednym kwiatem a przecież ma już cztery lata.
ale dużo zniszczyli mi budowlańcy jak zmieniałam dach.Akurat wychodziły z ziemi a wiesz jak to jest.Nikt nie będzie przeskakiwał aby wejść na rusztowanie.Jesienią uzupełnię.

dzięki za pochwały-to motywuje
Iza między liliami sadzę przeważnie astry i cynie.Wiele tych pustych miejsc nie ma.Mam też-dzięki Wam-trochę bylin ale jak się zwią-zabij nie wiem-mają dopiero pąki tak jak i hibiskusychatte pisze:Zastanawia mnie tylko, co robisz, kiedy lilie przekwitną? Czy po prostu zostają po nich puste miejsca, czy coś tam sadzisz? ... A może tych pustych miejsc nie widać, bo zakrywają je róże?
A teraz specjalnie dla Izy -to co jeszcze o tej porze kwitnie między różami i liliami

Dzięki Jadziu,że odpowiedziałaś.Powiem szczerze-nie pamiętam jak która z moich lilii się nazywa i nawet nie staram się je oznaczyć.Mam ich tak dużo różnych,że chyba życia by mi brakło aby je wszystkie nazwaćJAKUCH pisze:Ta lilia Izuś to chyba Lady Alice bo też ją mam .

Mój Charles też w tym roku nie rozdawny a i inne angielki jakieś niewydarzone.Golden na pół ślepy ,Graham słabo wybarwiony,kolor ma taki nijaki aż wstyd go pokazać a Mary Rose wczoraj przesadziłam na słońce bo w cieniu rosła i też zakwitła jednym kwiatem a przecież ma już cztery lata.
Dzidziu moje jakoś zimy przetrzymują-może miałaś płytko wsadzone.Mnie podmarzły tylko białe LAZabeczka101059 pisze:Haniu
a Twoje jak zimują
ale dużo zniszczyli mi budowlańcy jak zmieniałam dach.Akurat wychodziły z ziemi a wiesz jak to jest.Nikt nie będzie przeskakiwał aby wejść na rusztowanie.Jesienią uzupełnię.

- Hanka 1
- JAKUCH
Pieknie liliowo i różanie . Mój przesadzany w maju Pilgrim całą wiosnę przechorował ,ale teraz bierze sie do kwitnienia . Niestety kwiaty jakieś maławe ma w tym roku ,ale mu daruje . Musi  się porządnie ukorzenic . Haniu niedawno czytałam o Burgundzie i Burgundzie 81 niby te same a jednak nie te same . Burgundowi po deszczach kwiaty się łamią  z powodu ciężkości ,natomiast ten 81 jemu nic nie szkodzi jego kwiaty stoją jak słupy . Tego zwykłego Burgunda też mam ,ale go przesadziłam jesienią . Dziwiłam sie dlaczego ma takie cienkie ogonki kwiatowe ,że po deszczach sie łamią . Teraz już wiem  

- Hanka 1
No to ja mam Burgund 81.Nic z deszczu sobie nie robi.Tego drugiego nie mam.Mam dwa Ingridy i powiem,że też świetnie sobie radzą z deszczem.Uwielbiam czerwone róże-szczególnie te stare odmiany.Wydaje mi się,że te nowoczesne są bardzo "kruche".JAKUCH pisze:Burgundowi po deszczach kwiaty się łamią z powodu ciężkości ,natomiast ten 81 jemu nic nie szkodzi jego kwiaty stoją jak słupy
Haniu twoje lilie są tak cudowne aż trudno uwierzyć, że natura może tworzyć takie piękności, jestem zauroczona nimi. Kwiaty wypełniające puste miejsca również śliczne a zwłaszcza pełna jeżówka.  

- chatte
- Przyjaciel Forum 
Dziękuję Haniu   Teraz mniej więcej mam pojęcie, jak to u Ciebie wygląda. Biestety nic nie zmałpuję, bo mój ogródek ma zupełnie inny charakter: to jeden wielki bałagan
  Teraz mniej więcej mam pojęcie, jak to u Ciebie wygląda. Biestety nic nie zmałpuję, bo mój ogródek ma zupełnie inny charakter: to jeden wielki bałagan  

Teraz mniej więcej mam pojęcie, jak to u Ciebie wygląda. Biestety nic nie zmałpuję, bo mój ogródek ma zupełnie inny charakter: to jeden wielki bałagan
- JAKUCH
HANIU dzisiaj wertowałam trochę na HMF-ie i szukałam również Queen Elisabeth http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n ... &qn=0&qc=0  pooglądaj sobie . Coś jakby nasza  ale ,,,,,. Angielskiego nie umiem a tłumaczenia są takie jakie są trochę tam rozumiem ale moze Ty wiecej zrozumiesz z tego   Czasem coś nie daje mi spokoju muszę sie dowiedzieć
 Czasem coś nie daje mi spokoju muszę sie dowiedzieć  

- Hanka 1
Witam Wszystkich
Irenko mam dwie jeżówki /za mało/ ,białą i różową.Dzięki za miłe słowa zresztą nie tylko bylin.Róże -wyszukane odmiany i w ogóle.....
 zresztą nie tylko bylin.Róże -wyszukane odmiany i w ogóle.....  

U mnie dominuje trawnik-a kwiaty mam po obrzeżach lub klombach.Nawet róże mam w większości w placykach wygrzebanych w trawniku
A u mnie leje i leje.Róż prawie już nie ma.Lilie też w większości w pozycji padnij,chwaściory się panoszą a na ogródku jest tak mokro,że nie mam odwagi zabrać się za nie ,nie wspomnę o ślimakach,którym w tym roku wyjątkowo smakują kwiaty lilii ;:5
Dla poprawienia nastroju-póki jeszcze kwitną,póki są

Irenko mam dwie jeżówki /za mało/ ,białą i różową.Dzięki za miłe słowa
Iza dlaczego tak mówisz.Twój ogród jest piękny i ma swój klimat.Masz dużo miejsca a zbiór Twoich bylin powaliłby niejednegochatte pisze:mój ogródek ma zupełnie inny charakter: to jeden wielki bałagan

U mnie dominuje trawnik-a kwiaty mam po obrzeżach lub klombach.Nawet róże mam w większości w placykach wygrzebanych w trawniku
Jadziu chyba masz racje.Queen Elisabeth jest to ta co ja mam.Grażynka ma może lepszą ziemię,jej róża rośnie w cieniu i może dlatego ma takie cudo.JAKUCH pisze:szukałam również Queen Elisabeth http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n ... &qn=0&qc=0 pooglądaj sobie . Coś jakby nasza ale ,,
A u mnie leje i leje.Róż prawie już nie ma.Lilie też w większości w pozycji padnij,chwaściory się panoszą a na ogródku jest tak mokro,że nie mam odwagi zabrać się za nie ,nie wspomnę o ślimakach,którym w tym roku wyjątkowo smakują kwiaty lilii ;:5
Dla poprawienia nastroju-póki jeszcze kwitną,póki są