Wiosna, piaski no i my :)
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna, piaski no i my :)
Proszę nie śmiej się... chciałam zapytać jak nazywa się roślinka z pierwszego zdjęcia ? Własnie coś takiego zakwitło u mnie i nie mam pojęcia skąd ja to mam. To jest jakiś tulipan botaniczny?
A gdzieżbym śmiał się śmiać, tak to botaniczny 

Dzisiaj na spokojnie, ale pracowicie
. Poskrzypki się pojawiły na liliach, pryskać trzeba będzie. Paulownia zmieniła miejsce tydzień temu i już obsypana pączkami. Widać efekty podlewania, hosty ruszyły "z kopyta", reszta zielonego również.
Nawet czasu za bardzo na fotki nie było.

Nawet czasu za bardzo na fotki nie było.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

Dzięcioła to ja nie robiłem
, sam przyleciał i sobie koło nas dziuplę kuje. Ta pierwsza fotka to żarnowiec, paulowni nie zdążyłem zrobić
.

Pierwszy raz widzę takie piegowate fiołki! Muszę takie upolować do swojego ogródka.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Kasiu nie ma problemu 

Nooooooooooooo podlewanie i deszczyk zrobiły swoje, nawet na naszej działce wszystko ruszyło

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Te fiołki w ciapki są śliczne
. Nie miałam pojęcia , że z tych maleńkich jabłuszek można coś robić.
Moje hosty dopiero zaczynają wyglądać z ziemi , już się przestraszyłam, że zaginęły

Moje hosty dopiero zaczynają wyglądać z ziemi , już się przestraszyłam, że zaginęły

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzejku wiosna przepiękna.
Deszcz przyszedł w samą porę na nasze piaski. Mam takie same fiolki w kropki, tylko zdjęcia nie umiem zrobić.

Deszcz przyszedł w samą porę na nasze piaski. Mam takie same fiolki w kropki, tylko zdjęcia nie umiem zrobić.

Witaj Beato, hosty tez i u nas wychodzą różnie, mamy już takie jak na fotkach ale też kiełki ledwo wystające z ziemi.Ale na szczęście wyszły wszystkie bo na wiosnę kret z lekka nam hostowisko "poprzestawiał"
Jabłka rajskie Danusia robi w lekkiej zalewie octowej, są do spróbowania zawsze u nas na spotkaniu, w tym roku tez pewnie 1-2 słoiczków uda się na te okazje zachować. Pozdrawiamy serdecznie.
Teresko, fakt ten deszcz to wielka ulga dla nas i szał dla roślin. Widzieliśmy efekty po parodniowym podlewaniu jak wszystko ruszyło. U nas na razie wszystko w "przebudowie", na efekty trochę będzie trzeba poczekać, miejmy nadzieję że czas i zdrowie pozwoli wypić u nas kawę z ciachem w lesie. Pozdrów serdecznie od nas Tadzia.

Teresko, fakt ten deszcz to wielka ulga dla nas i szał dla roślin. Widzieliśmy efekty po parodniowym podlewaniu jak wszystko ruszyło. U nas na razie wszystko w "przebudowie", na efekty trochę będzie trzeba poczekać, miejmy nadzieję że czas i zdrowie pozwoli wypić u nas kawę z ciachem w lesie. Pozdrów serdecznie od nas Tadzia.

Nie zgadłaś
to Garbów 

-
- 100p
- Od: 3 kwie 2013, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Garbów czyli trasa Lublin - Puławy. Blisko do Końskowoli i pokazów rolniczych pod koniec czerwca.
Asia
Święto pracy więc uczczone pracą.
Sporo roboty dziś było ale i aura sie przystosowała. Prawie do konca pobytu nie padało.