Zielono mi w głowie i... na parapetach cz.V;)
Re: Zielono mi w głowie i... na parapetach cz.V;)
Oj mnóstwo siewek skrętnikowych, będziesz miała wspaniałe roślinki, z nasion każda jest zawsze inna
Troszkę pracy jest przy pikowaniu, ale efekt końcowy jest wart tej pracy. Begonia cudna ja akurat nie mam bo mi się nie utrzymują, więc mimo, że je uwielbiam zrezygnowałam z nich 
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj...aż tak długo mnie tu nie było...
No tak, sezon w ogrodzie...wywożenie roślin i jestem do tyłu...
Wycieczki dwie...
Czas pochwalić się tym, co kwitnie
A jest czym się chwalić.
Crazydaisy - ja uwielbiam kolorowe liście na roślinach. Choć tylko mam dwie variegaty hojowe - to cieszą bardzo ich kolory.
Tesia39- hmm... nie wiem, ile odmian fiołków mam obecnie w tym kolorze, ale jest tego "dobra" trochę
Elcia1974- hihi...a Wiesz, ile od tej pory debiutów już mam na parapecie fiołkowym - dużo. I wszystkie piękne.
Hoje w szklarence, fiołki na parapecie fiołkowym, a skrętniki - na parapecie skrętnikowym.
Kasiuta74- witaj miło w kolejnej części u mnie
Jola1- coś Ty. U mnie rosną, jak chwasty. Nawet ukorzeniany listek variegata skrętnika na przełomie listopada i grudnia wydał ładne sadzonki. Jestem ciekawa, jak będą wyglądać kwiatuszki tych variegat...
Blueberry- hihi...wystarczy inne spojrzenie, a można pokochać to, co kiedyś nie było nam miłe ;)
Wiesz...uwielbiam swoje rośliny. Gdy wyjechały na działkę, w mieszkaniu mam puste parapety i jakoś tak smutno się zrobiło. Po prostu część mojego
"tkwi" w moich roślinach...
Uwielbiam patrzeć na swoje fiołki. Nieraz oglądam pojedyncze okazy, rozmawiam z nimi i nucę piosenki - kołysanki... To dopiero trzeba mieć fioła na punkcie... fiołka
Anita041-dziękuję za odwiedziny ;) Fiołkowa łączka teraz kwitnie na dzialkowych parapetach. Kolorowo się zrobiło.
Mnóstwo pączków, mnóstwo debiutów i...mnóstwo liści się ukorzenia.
A hoje są..piękne. Dopiero niedawno odkryłam ich bogactwo odmian. Uczę się ich wciąż...
Edyta 74- prawda to, co Piszesz. Fiolki potrafią zawrócić w głowie.
A pelargonia - delikatna i powabna z niej roślinka.
Lucy23-61- w łączkach było kilka różnych krzyżówek skrętnikowych. Już popikowane - rosną w siłę.
W tym roku dopiero planuję zaszaleć z krzyżowaniem tych roślin. Niech no tylko zakwitną debiuty, a wtedy będę pszczółką Mają
Emma1966- to akurat begonia królewska. Uwielbiam ich liście ;)
Ula123- witaj milutko ;)
Wiesz, jak bardzo chciałabym mieć kilometry parapetów. Nie ma tak dobrze, trzeba upychać, gdzie się tylko da...
Fiołki w pastelowych kolorach są delikatne, powabne... Rozjaśniają ciemne parapety. Uwielbiam na nie patrzeć godzinami...
Misiaczka- hihi..rosną, jak szalone. Te siewki skrętnikowe - liczę na pierwsze pączki już wnet. A potem będzie "drastyczna" selekcja. Mogę zostawić do dalszych krzyżówek - góra, jedną, dwie sztuki ze stu siewek
U mnie begonie mają ziemię uniwersalną, z dodatkiem ziemi do kwaśnych roślin (akurat miałam do azalii - wyprażyłam i dosypałam) + drenaż na dnie doniczki.
Marcin01988- witaj miło u mnie. Skoro Uwielbiasz krzyżowania, nasiona - to się Rozwijaj w tym kierunku.
Ja pokochałam właśnie takie eksperymenty najbardziej mnie "kręcą" w moim hobby.
A ile się nauczyłam w ciągu roku przy krzyżowaniu różnych roślin, że niejedna książka z biologii to za mało...
Krysia_w tyle, że dla mnie pikowanie jest formą... medytacji. Uwielbiam pikować roślinki. To zajęcie mogłabym codziennie robić od rana do wieczora...
Widok przepikowanych pełnych palet z roślinami daje mi nadzieję, na stworzenie moich, własnych odmian roślin.
Zaczynamy...smakowicie... czas rozpocząć zbieranie plonów... Wczesna czereśnia zaowocowała, jest taka pyszna...
Słodka, czerwona, pachnąca i zdrowa...

W ogrodzie jest pachnąco, kolorowo...

W tamtym roku zakochałam się w irysach TB - w tym roku mam już kilka swoich kwitnień. Są cudowne ...
Forest of Tjaru

Arms Wide Open

Shadow Warrior

Hello Darkness

Fiołkowo... Rob's Dust Storm - mini cukiereczek:

Rebel's Rjubarb Frost

Ma's Frog Land w bukieciku (teraz ma jeszcze więcej kwiatów). Polecam tę odmianę. Ma trzy zalety: kolor i woskowe kwiaty długo otrzymujące się, zakwita jako młoda sadzonka, ma kolorowe liście:

Skrętnikowo... Bianka,

HP

Malinowy nn

No tak, sezon w ogrodzie...wywożenie roślin i jestem do tyłu...
Wycieczki dwie...
Czas pochwalić się tym, co kwitnie
Crazydaisy - ja uwielbiam kolorowe liście na roślinach. Choć tylko mam dwie variegaty hojowe - to cieszą bardzo ich kolory.
Tesia39- hmm... nie wiem, ile odmian fiołków mam obecnie w tym kolorze, ale jest tego "dobra" trochę
Elcia1974- hihi...a Wiesz, ile od tej pory debiutów już mam na parapecie fiołkowym - dużo. I wszystkie piękne.
Hoje w szklarence, fiołki na parapecie fiołkowym, a skrętniki - na parapecie skrętnikowym.
Kasiuta74- witaj miło w kolejnej części u mnie
Jola1- coś Ty. U mnie rosną, jak chwasty. Nawet ukorzeniany listek variegata skrętnika na przełomie listopada i grudnia wydał ładne sadzonki. Jestem ciekawa, jak będą wyglądać kwiatuszki tych variegat...
Blueberry- hihi...wystarczy inne spojrzenie, a można pokochać to, co kiedyś nie było nam miłe ;)
Wiesz...uwielbiam swoje rośliny. Gdy wyjechały na działkę, w mieszkaniu mam puste parapety i jakoś tak smutno się zrobiło. Po prostu część mojego
Uwielbiam patrzeć na swoje fiołki. Nieraz oglądam pojedyncze okazy, rozmawiam z nimi i nucę piosenki - kołysanki... To dopiero trzeba mieć fioła na punkcie... fiołka
Anita041-dziękuję za odwiedziny ;) Fiołkowa łączka teraz kwitnie na dzialkowych parapetach. Kolorowo się zrobiło.
Mnóstwo pączków, mnóstwo debiutów i...mnóstwo liści się ukorzenia.
A hoje są..piękne. Dopiero niedawno odkryłam ich bogactwo odmian. Uczę się ich wciąż...
Edyta 74- prawda to, co Piszesz. Fiolki potrafią zawrócić w głowie.
A pelargonia - delikatna i powabna z niej roślinka.
Lucy23-61- w łączkach było kilka różnych krzyżówek skrętnikowych. Już popikowane - rosną w siłę.
W tym roku dopiero planuję zaszaleć z krzyżowaniem tych roślin. Niech no tylko zakwitną debiuty, a wtedy będę pszczółką Mają
Emma1966- to akurat begonia królewska. Uwielbiam ich liście ;)
Ula123- witaj milutko ;)
Wiesz, jak bardzo chciałabym mieć kilometry parapetów. Nie ma tak dobrze, trzeba upychać, gdzie się tylko da...
Fiołki w pastelowych kolorach są delikatne, powabne... Rozjaśniają ciemne parapety. Uwielbiam na nie patrzeć godzinami...
Misiaczka- hihi..rosną, jak szalone. Te siewki skrętnikowe - liczę na pierwsze pączki już wnet. A potem będzie "drastyczna" selekcja. Mogę zostawić do dalszych krzyżówek - góra, jedną, dwie sztuki ze stu siewek
U mnie begonie mają ziemię uniwersalną, z dodatkiem ziemi do kwaśnych roślin (akurat miałam do azalii - wyprażyłam i dosypałam) + drenaż na dnie doniczki.
Marcin01988- witaj miło u mnie. Skoro Uwielbiasz krzyżowania, nasiona - to się Rozwijaj w tym kierunku.
Ja pokochałam właśnie takie eksperymenty najbardziej mnie "kręcą" w moim hobby.
A ile się nauczyłam w ciągu roku przy krzyżowaniu różnych roślin, że niejedna książka z biologii to za mało...
Krysia_w tyle, że dla mnie pikowanie jest formą... medytacji. Uwielbiam pikować roślinki. To zajęcie mogłabym codziennie robić od rana do wieczora...
Widok przepikowanych pełnych palet z roślinami daje mi nadzieję, na stworzenie moich, własnych odmian roślin.
Zaczynamy...smakowicie... czas rozpocząć zbieranie plonów... Wczesna czereśnia zaowocowała, jest taka pyszna...
Słodka, czerwona, pachnąca i zdrowa...

W ogrodzie jest pachnąco, kolorowo...

W tamtym roku zakochałam się w irysach TB - w tym roku mam już kilka swoich kwitnień. Są cudowne ...
Forest of Tjaru

Arms Wide Open

Shadow Warrior

Hello Darkness

Fiołkowo... Rob's Dust Storm - mini cukiereczek:

Rebel's Rjubarb Frost

Ma's Frog Land w bukieciku (teraz ma jeszcze więcej kwiatów). Polecam tę odmianę. Ma trzy zalety: kolor i woskowe kwiaty długo otrzymujące się, zakwita jako młoda sadzonka, ma kolorowe liście:

Skrętnikowo... Bianka,

HP

Malinowy nn

Hehehe, irysomania? Początek nowej kolekcji? Ciebie na TB wzięło, do mnie przyjdą w sierpniu zamówione SDB, 
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Justynko
Przepiękne ogrodowe i parapetowe kolorowe i fantastycznie kwitnące roślinki
Pozdrówka.
Przepiękne ogrodowe i parapetowe kolorowe i fantastycznie kwitnące roślinki
Pozdrówka.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jak fajnie kolorowo
dobrze że zajrzałaś na swój wątek bo już brakowało mi twoich fotek w promieniach słonka
Iryski mówisz
no całkiem całkiem 
Iryski mówisz
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Justyna, cudnie! Ogrod kolorami zyje.
Kolorowych lisci u hoi mam juz male ciut - podobaja mi sie. I podobaja mi sie takie dziwnowate listki jak ma Macrophylla, sp. Chiang Mai, Nicholsoniae - takie pogibane. O, Carnosa Crincle 8 tez.
Kolorowych lisci u hoi mam juz male ciut - podobaja mi sie. I podobaja mi sie takie dziwnowate listki jak ma Macrophylla, sp. Chiang Mai, Nicholsoniae - takie pogibane. O, Carnosa Crincle 8 tez.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- algosia
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 15 maja 2014, o 10:08
Ja też zaglądam
piękne roślinki
Pozdrawiam , Gosia
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zairyskowało Cię
Ale nie dziwię się, bo jak tak mam od bardzo dawna...
Fiołeczki mnie niestety nie kochają, ale potrafię docenić ich urodę, szczególnie po sesji w plenerze
Fiołeczki mnie niestety nie kochają, ale potrafię docenić ich urodę, szczególnie po sesji w plenerze
Justyna irysy niesamowite
, ja tam do Ciebie z łopatą i dużym plecakiem się chyba wybiorę 
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Wspaniałe iryski
tylko pozazdrościć 
Tak, zaraź mnie nową chorobą a działkę będę powiększać
Irysek cudny
Irysek cudny
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
Zauroczył mnie ten błękitny irys
, śliczny. Fiolki i skrętniki bajka
.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Justynko piękne iryski, bardzo lubię takie z falbankami, ja coś mam do tych falbanek bo skrętniki z falbankami też mi się baaardzo podobają. 
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Justynko troszeczkę mnie nie było więc nadrabiam zaległości
śliczne te Twoje kwiatuchy a irys cudo
śliczne te Twoje kwiatuchy a irys cudo