W.o...Naszych futrzakach - 1cz.(06.04-06.11)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jo_lina
50p
50p
Od: 5 cze 2006, o 17:08

Post »

Moja to Oleśka i nie ma pędzelka i choć nie jest ani nakolankowa, ani głaskalska, to jest najkochańsza :lol: jak tą biedę córka przyniosła ze schroniska to była w nienajlepszym stanie :)
i już w tym roku nie muszę ganiać ze ścierką much po całym mieszkaniu :wink: tygrysica to załatwia za mnie :P
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 maja 2006, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:1 ;:1 Wnusia przyniosła mi z piwnicy blokowej dwa małe śliczne kotki znajdą u mnie mieszkanie jutro jadą ze mna na działke i tam bedą mieszkać
Awatar użytkownika
jo_lina
50p
50p
Od: 5 cze 2006, o 17:08

Post »

SATI, gratuluje ;:1 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj stwierdziłam ze zostaną jeszcze przez tydzień w domu muszę je odżywić i koniecznie muszą zaprzyjaznić się z moim pieskiem.On chce się nimi opiekować jak miauczą a one bidule uciekają. Teraz muszę wybrac dla nich imiona :D
Awatar użytkownika
broniusz
---
Od: 24 mar 2006, o 21:18

Post »

Jeśli nie masz pomysłu na imię to polecam stronę
http://www.doradca.com.pl/po_godzinach/Imiona.htm
A tak na marginesie - prowadzisz widzę bujne życie nocne ;:172 Post wysłany o 4:27 rano w sobotę? ;:41
Broniusz
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

Sati posiadania kociaków to jednak powazny obowiązek , prawdopodobnie są zapchlone ,trzeba je też odrobaczyć a potem wysterylizować. Ale baaaardzo cieszę się że znajdują sie jeszcze ludzie z sercem dla kotów.
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
broniusz
---

Post »

Eliza to bardzo mądra kobieta- moje ukłony :D Koty to obowiązek (nie zapominajmy o przyjemności :wink: ). Zwierzę jest jak dziecko- trzeba się nim opiekować mądrze, co niestety czasem oznacza duże pieniądze zostawione u weterynarza... Ale przecież zawsze warto- nie oszczędzalibyśmy na własnych dzieciach, prawda? My niedawno przygarnęlismy znajdę - wyszedłem rano po bułki... i wróciłem z kotem :D Zabiedzona była okrutnie... Mamy już w domu zwierzaki więc jasne było, że przede wszystkim trzeba odrobaczyć wszystkie, bo nigdy nie wiadomo co taka znajdka może do domu w sobie przytaszczyć. Na sobie również ale od pcheł jakimś cudem się uchroniła 8) Dzielna kicia 8) Pasożytów "odśrodkowych", co optymistyczne i niespodziewane, jednak nie było za to okazało się, że mamy do czynienia ze świerzbowcem usznym. Wydatek na leczenie niemały- ok. 20zł na tabletki na odrobaczenie dla wszystkich zwierzęcych domowników (zaaplikować kotu tabletkę jak wiadomo nie jest łatwo, więc po licznych krwawych przejściach trzeba było Nowej podać odpowiednik w płynie) i 60zł kuracji antyświerzbowcowej. No ale jak tu nie wyleczyć i pozwolić żeby chodziło takie chore?? No przecież się nie da. Po tygodniu od "adopcji" Paskudny świerzbowiec jest na wymarciu a kota ma już okrąglejszy brzuszek:) I to czysta radość na nią patrzeć:D :D
Broniusz
Awatar użytkownika
broniusz
---

Post »

A teraz przedstawiam nasze kociny ;:177
Odsłona pierwsza: MULA
Obrazek
Obrazek

Odsłona druga: LIMA
Obrazek
Obrazek
Broniusz
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

Broniuszu piękne zdjęcia małej Muli. Mój adoptowany czarny kotek o którym pisałam zadomowił sie u nas doskonale.A brzuszek też znacznie mu się zaokrąglił. ciągle mam problem zdrowotne z Tiną ( ta kudłata). I tak jak piszesz idą spore pieniądze na leczenie. Od ok 2 miesięcy ma biegunkę. Robilismy juz badanie kału w kierunku pasożytów i bakterii. Wyniki ujemne. Zaczęliśmy dawać jaj pankreatynę ( były domniemania że ma chorą trzustkę) i nic nadal biegunki. Właśnie jutro mąż jedzie z nią na badania krwi. Niestety jak chce się mieć zdrowe zwierzaki to trzeba im pomagać jak się da.
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
broniusz
---

Post »

A nie jest może uczulona na jakiś składnik jedzenia, które dostaje? Czym ją karmicie?
Biedulka :( Wyobrażam sobie jakie to musi być obciążenie dla organizmu takie ciągłe biegunki... ;:151
Są takie specjalne karmy dla kotów z problemami żołądkowo-jelitowymi:
Royal Canin Sensitivity Control (niepożadane reakce na pokarm), Royal canin Intestinal (zaburzenia żołądkowo-jelitowe), Royal Canin Hypoallergenic (dla alergików pokarmowych). Wszystkie są karmami weterynaryjnymi dostępnymi u weta. I do tego np. Royal Canin Rehydration Support dla kotów z odwodnieniem. Może warto byłoby pomyśleć o takiej diecie? Daj znać jak juz będzie diagnoza co to za "robak" Ci kota toczy.
Trzymam za niego kciuki ;:16
Broniusz
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

No właśnie okaże sie co to za przyczyna. Zastanawialiśmy się nad alergią. Ale najpierw trzeba wykluczyć inne przyczyny. Kupilismy też jedzenie dla kotów z problemami jelitowymi, ale co z tego kiedy ona nie chce tego tknąć.
W ogóle jest marudna jeśli chodzi o jedzenie. Najchętniej jada saszetki Kitekat z łososiem, serca wołowe. Tina była bardzo zchorowana i ledwo udało uniknąć sie jej śmierci.
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
broniusz
---

Post »

No to w takim razie czekamy niecierpliwie na wyniki analiz i diagnozę ;:16
Broniusz
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

muszę wam powiedzieć że moje koty świetnie już zaadoptowały się w domu moja psinka swietnie je pilnuje skaczą po firankach a mężowi wypiły smietane z rzodkiewek zostawił na ławie w pokoju i pszedł do kuchni po chleb jak wrócił to kociaki przy jego talerzu ;:1 straszne z nich żarłoki załatwiają się w kuwecie znajdy a już inteligentne :D
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

Sati tak to jest z kociakami ;:112 . Moja kotka ( Cinka) uwielbia śmietanę z cukrem i jogurty. Kiedy więc szykuję śmietanę z cukrem do sałaty siada naprzeciwko mnie patrzy mi w oczy macha głowa i przełyka slinę. I jak tu nie dać śmietanki kotu ;:140 ??
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
SATI
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dostały już imiona Bandzir i Diabeł imiona pasują rozrabiają doskonale dzisiejszy bilans zrzucone kwiaty z parapetu a gdzie jeszcz do wieczora :D mam olbrzymią yukkema prawie 165 cm przy niej stoi fotel a diabeł wskakuje na oparcie fotela i bawi sie liścmi jak krzykne to udaje ze spokojnie leży a moja sunia nie wie już którego pilnować :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”