To moja ulubiona pora.
Justynko, oj, tak. Jeśli miałoby mi coś wysiąść, to z zakresu hydrauliki

Choć elektryk to też niezły model

Porządki przed św. Łucją mi nie straszne, nie mam się z kim pokłócić ( no, chyba że rugnę koty

Z Kadabrą i jedno i drugie: puszysta się zrobiła, a i nie widziałaś jej ruski miesiąc...

Najgorzej jednak, że nie widziałaś swojego agapanta, leży, biedaczek, i czeka na zmiłowanie pańskie

W przyszłym tygodniu trzeba coś wymyślić, nie sądzisz

Amba, wiesz, że Dekla już u mnie nie ma. Wrócił do domu. Ale dowód Waszego zaprzyjaźnienia został

Dobre masz dziecko, Keetee, ja też na wsi miałam taką małą szarą bidę, której nikt nie chciał, powinnam go wziąć, ale jak się zdecydowałam, to kotek już przepadł

Za daleko mieszkasz, bo byśmy Ci tu jakiegoś rudzielca znaleźli

Maluj, maluj, już i tak Cię lubię, ja mam balustradę schodów niebieską i parę innych rzeczy też

Lisico, prosit

Witaj, Miriam. Racja, ładne dziewczyny mają ciekawsze zajęcia, niż szamotanie z pajęczynami

Przypomniałaś mi o mojej misji edukacyjnej, a tu, jak na złość, w moim wątku nie ma kogo edukować, no sama elita wyuczona do mnie trafia

Ale coś wymyślę. Może jakiś utajniony podczytywacz skorzysta

Maryśku, upewniłaś mnie, że tej serii nie znam. Nazwisko i tytuł też mi nic nie mówią...
Czytałaś? Ciekawe?
Głaskanie pod brodą lubi Szuwarek. Reszta woli za uszkami. Ale jedno i drugie wykonam zgodnie z wolą Maćka i Moniki

Dzięki za miłe spotkanie, do jutra - Jagoda