Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Witajcie nocne marki :wit.
To moja ulubiona pora.

Justynko, oj, tak. Jeśli miałoby mi coś wysiąść, to z zakresu hydrauliki ;:306.
Choć elektryk to też niezły model ;:224.
Porządki przed św. Łucją mi nie straszne, nie mam się z kim pokłócić ( no, chyba że rugnę koty ;:306).
Z Kadabrą i jedno i drugie: puszysta się zrobiła, a i nie widziałaś jej ruski miesiąc... ;:224.
Najgorzej jednak, że nie widziałaś swojego agapanta, leży, biedaczek, i czeka na zmiłowanie pańskie ;:209.
W przyszłym tygodniu trzeba coś wymyślić, nie sądzisz :?:

Amba, wiesz, że Dekla już u mnie nie ma. Wrócił do domu. Ale dowód Waszego zaprzyjaźnienia został ;:306.

Obrazek

Obrazek

Dobre masz dziecko, Keetee, ja też na wsi miałam taką małą szarą bidę, której nikt nie chciał, powinnam go wziąć, ale jak się zdecydowałam, to kotek już przepadł ;:145.
Za daleko mieszkasz, bo byśmy Ci tu jakiegoś rudzielca znaleźli ;:108. Ale i tak myślę, że kiedyś do Ciebie trafi, bo marzenia czasem się spełniają.
Maluj, maluj, już i tak Cię lubię, ja mam balustradę schodów niebieską i parę innych rzeczy też ;:306.

Lisico, prosit ;:304.

Witaj, Miriam. Racja, ładne dziewczyny mają ciekawsze zajęcia, niż szamotanie z pajęczynami ;:306. Ale ja... ;:224
Przypomniałaś mi o mojej misji edukacyjnej, a tu, jak na złość, w moim wątku nie ma kogo edukować, no sama elita wyuczona do mnie trafia ;:306. Muszę przemyśleć swoje zamiary... ;:224.
Ale coś wymyślę. Może jakiś utajniony podczytywacz skorzysta ;:224.

Maryśku, upewniłaś mnie, że tej serii nie znam. Nazwisko i tytuł też mi nic nie mówią...
Czytałaś? Ciekawe?
Głaskanie pod brodą lubi Szuwarek. Reszta woli za uszkami. Ale jedno i drugie wykonam zgodnie z wolą Maćka i Moniki ;:180.

Dzięki za miłe spotkanie, do jutra - Jagoda
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i o to chodziło. Dekiel jest taki kochany ;:167
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj cieszę się że otworzyłaś wątek bardzo lubię Twój ogród i koty szczególnie Szuwarka i Wicka :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No rzeczywiście jest już tutaj wąteczek i to nawet od dni kilku, a ja, przyzwyczajona już do zamkniętej kłódeczki, nie probówałam się więcej dobijać. Dobrze więc, że mnie szturchnęłaś i zaprosiłaś do ponownych odwiedzin.
Jestem zaszokowana twoimi wysprzątanymi trawnikami i rabatami. Ani listka, ani patyczka, tak jakby w ogóle drzewa u ciebie nie rosły. Co ty bęrziesz Jagulko robiła wczesną wiosną. Bo ja sezon zaczynam właśnie od sprzątania, tak więc nie wiem, co miałabym robić, będąc na twoim miejscu. :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Czuwałam czuwałam i przegapiłam otwarcie wątku ;:223
Jednak już jestem, nadrabiam zaległości, ściskam przesympatyczną gospodynię i smyram całą kocią rodzinę ;:196
Porządki świąteczne jeszcze przede mną...chyba weekend ze szmatką w ręce się szykuje ;:224
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Ta wyuczona elita,podejrzewam,zanim posta wyśle,przeczyta wielokrotnie a może i kogoś do sprawdzenia przywoła ;:224 Ja,zesztywniała z tremy,choć z dyktanda zawsze b.dobry miałam,nie wiedziałam,czy szef to przez f czyw napisać ;:209 Bo swego czasu to i szwy sprawdzałam :uszy
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry wieczór :wit .

W powietrzu wisi orkan Xaver, ma się rozszaleć w nocy i jutro, więc pocwałowałam do sklepów, żeby zabezpieczyć byt sobie i kotom na kilka dni. Okien deskami zabijać nie będę, ale z przyjemnością przez te wietrzne dni posiedzę w domu i oddam się fascynującej czynności sprzątania.
A teraz jest już całkiem ciemno, pada deszcz i na dodatek gdzieś się zawieruszyła Ibrakadabra ;:219.

A tak mi koty pomagają w sprzątaniu.
Ibrakadabra pilnuje przyrządu do walki z pajęczynami.

Obrazek

A Wicek specjalizuje się w prasowaniu ( lub maglowaniu).

Obrazek

Amba, nawet nie wiesz, że pochwałą Dekla zaskarbiasz sobie dozgonną wdzięczność mojej siostry ;:306.

Różyczko, a Ty pochwałą moich kotów zarabiasz na moją dozgonną wdzięczność ;:306.
Zapraszamy nieustająco.

Wandeczko, witaj. Nie ma obawy, zawsze się jakoś znajdziemy ;:306.
Wiesz, jakiś imperatyw kategoryczny każe mi sprzątać jesienią ogród do ostatniego zeschłego listka i badyla. Na Wybrzeżu śnieg jest nie zawsze i wtedy lubię przez okna patrzeć na uporządkowany ogród, nic mnie wtedy nie denerwuje, widzę jego szkielet i mam dobry widok do planowania zmian. A o wiosnę się nie martw. Stada małych chwaścików już wystartowały. Teraz nie chce mi się z nimi walczyć, będzie zajęcie na wczesną wiosnę. Nie lubię tej pory roku, potrafi być bardziej paskudna niż, dajmy na to, tegoroczny listopad...

Aage, witam i Ciebie, perfekcjonistko i miłośniczko łosi ;:oj.
Miło mi Cię gościć. Twój wątek czytam na bieżąco, choć widok Twojego ogrodu wpędza mnie w kompleksy ;:224.
Kocury wysmyrane, ale Ibra lata Bóg raczy wiedzieć gdzie ;:219.

I widzisz, Miriamku, może być i szew i szef, zależy o czym, lub o kim pomyślisz ;:306. Grunt, że myślisz. Moi nauczyciele mówili zawsze, że myślenie ma kolosalną przyszłość ;:306.

No, popatrzcie, jak ładnie było w listopadzie. Nie mam pewności, czy marzec dorówna mu urodą i pogodą ;:218.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ściskam Was serdecznie, oby przetrwać to załamanie pogody - Jagoda

---------------------------------------------------------------------------------------------
Kto chce - skorzysta:

warzywniak - sklep z warzywami
warzywnik - grządki z warzywami

Jedna litera, a robi wielką różnicę.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaguś - pozdrowienia dla siostry :wit
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

I ja przegapiłam otwarcie wątku :? , ale już się melduję - tylko trochę się boję, bo ja Byk jestem ;:131 Jednak postaram się nie dawać powodów do "wykopania" z wątku, bo uwielbiam oglądać Twoje koty i pokoje. Szalenie cieszę się, że moje obawy dotyczące Wicusia się nie sprawdziły - poszmeraj go proszę ode mnie ;:167
U mnie gwiżdże i huczy ;:202 nie lubię takich atrakcji ;:185
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko :) chyba zrezygnowałaś z podróży na Kaszuby. :wink:
Już słychać, że wiatr tam położył drzewa na drogi. Lepiej zostań w swoim domku.
Czy Ibra już się znalazła ?
Tak ładnie Ci kotki pomagają. ;:138 Moja na widok krzątającej się pańci od razu "daje nogę" do ogrodu albo, jak pogoda jej nie odpowiada, to szuka jakiegoś ustronnego miejsca, najlepiej pod kołderką. ;:224 Pojawia się dopiero, gdy już na dobre ucichnie odkurzacz. :lol:
Amba, to chyba do Ciebie wpadła prosto od fryzjera, jeszcze jej takiej ufryzowanej nie widziałam. ;:oj

Mam nadzieję, ze ten orkan nie wyrządzi nam żadnych szkód.
Miłego wieczoru Ci życzę i przekazuję głaski dla kotków. :wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jagi Twoje kocieje są wspaniałe, wszystkie razem i każdy z osobna. Uwielbiam obserwować koty w przeróżnych akcjach czy to w ogrodzie czy w domowych pieleszach i chyba nigdy nie przestaną mnie zadziwiać :lol:

Co do byków to staram się ich unikać, ja mały baran jestem więc może się coś przydarzyć :roll: ale od czego mam korektora z czerwonym wężykiem ;:306

Wieje i duje przeokropnie a nawet grzmi :twisted:
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Jagi! :wit

Gin z tonikiem, ogień w kominku, mruczący kot obok, a za oknem zamieć śnieżna i wiatr.
Pięknie, jak w skandynawskim kryminale! :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam huraganowo ;:oj.

Śniła mi się w nocy duża rabata bardzo bujnie kwitnących róż Novalis ;:oj.
Chwaliłam się nią we śnie komuś, ale nie wiem komu.
Może ktoś zna się na snach i wie, co też to może znaczyć :?:
Pewnie powinnam dokupić parę krzaczków ;:306.

Obrazek

Amba, pozdrowienia przekażę jutro.

Oooo, Baasiku, a ja przegapiłam fakt, żeś Ty wczorajsza Solenizantka :!:
Mnóstwo szczęścia i radości z przepięknego ogrodu i mnóstwo buziaków ;:196.
Nie wykopię Cię, w życiu, najwyżej wytknę Bykowi byka ;:306 ( jeśli go w ogóle znajdę, bo jak na razie ich nie widzę ;:224).
Wicek wygłaskany, w Ibrakadabrę jakby diabeł wstąpił, pewnie ten wiatr jej w łepetynie przewraca. Właśnie wywaliła cukiernicę i została wyrzucona na dwór.
Wiatr na razie nie przekracza wybrzeżowej normy. Zobaczymy, co będzie dalej.

Nie, Krysiu, byle orkan nie jest w stanie mnie wystraszyć. Jadę jutro wieczorem. No chyba że, jak to mówił mój stryj, g..na i sierpy z nieba polecą ;:306. Lubię sporty ekstremalne...
Uprzątając ogród, po prostu zatrzasnęłam Ibrę w komórce, masz pojęcie? Dobrze, że się połapałam ;:209.
Fakt, odkurzacza koty nie lubią, ale inne prace porządkowe im nie przeszkadzają. Siedzą sobie i wodzą za mną oczami. Kontrolerzy, psia kość.

Cześć, Edulkotku, lubię ludzi, którzy lubią koty ;:333. Jest w tych zwierzakach coś fajnego, ciekawego, fascynującego, tajemniczego, czasem komicznego i, co śmieszne, mają takie różne charaktery. No, jak ludzie.
Ciekawe, dlaczego niektórzy mają ten wężyk, który sygnalizuje błąd, a inni nie. A może po prostu ten wężyk bojkotują?
Za poważną korektę błędnych wypowiedzi zabrało się "Szkło kontaktowe" (robią to, bezlitośnie piętnując błędy i nie patrząc na rangę osoby, która błąd popełniła ;:306). Natomiast radiowa "Trójka" wydała specjalny kalendarz z poprawną pisownią wyrażeń, w których błędy występują najczęściej.

Widzicie, jakie miraże ta Lisica roztacza ;:oj.
I czemuż mnie tam nie ma ;:145.

Niech się już ten Xaver przewali, mimo wszystko dobrej nocy - Jagoda

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kto chce - skorzysta:

a nuż = a jeśli, być może
a nóż = ostre narzędzie do różnych zadań

Jedna litera, a różnica kolosalna ;:oj.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaguś - piękny sen...
A jak noc minęła?
Ja mam nadzieję, że ciągle jeszcze mam dach w Chrztowie...i dylemat, czy nie odłożyć do jutra powrotu z Warszawy...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jaguś naprawdę jesteś u mnie na bieżąco? ;:oj
Daj czasem znak :wink:
Dobrze że Ibra się znalazłam, ale faktycznie masz rację zwierzęta dzisiaj strasznie niespokojne. Wiatrzysko chyba i im hula po głowach :|
Sen piękny ;:170
Uściski ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”