Moja garstka piachu

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja garstka piachu

Post »

Nataszko miłej niedzielki :wit :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

NATASZKO....gruntówka wcale nie raduje, na pewno czuć zaraz wilgoć i przykry zapach.....ale już wiosna za plecami się czai więc i gruntówka zniknie....
....u mnie śnieg z ranka na ranek mniejszy i lada moment ruszamy na glebę....tulipanki już na wierzchu i wcale nie takie małe....

pozdrawiam w słoneczną niedzielę
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nataszko!...mam nadzieję,że Ciebie dzisiaj też słoneczko rozpieszczało. Cudowna pogoda ,o jakiej marzymy przynajmniej od rozpoczęcia kalendarzowej wiosny.
...ale naładowałam akumulatorki :;230 na nowy tydzień...mam nadzieję,że będzie taki sam wspaniały jak dzisiejszy dzień.
Pozdrawiam! ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

Witaj Nataszo ;:196 będę ci kibicować w przygodzie ogrodowej,
Awatar użytkownika
nataszka
100p
100p
Od: 19 mar 2013, o 19:36

Post »

Słoneczko było dzisiaj piękne :) nawet wybrałam się na wycieczke do Sławy :D tylko w lasach widać jeszcze śnieg. Od jutra zaczynam "sezon ogródkowy " :)... ech tylko od czego tu zacząc, już prawie trzy tygodnie wiosny w plecy ;:223
OGRÓD- kocham go bo każda garstka piachu leży tak jak ja sobie wymyśliłam :)
Moja garstka piachu
Awatar użytkownika
nataszka
100p
100p

Post »

Potrzebuje fachowej porady...
Co jest mojej pelargonii i jak ją wyleczyc? to szczepka pelargoni zwisającej pobrana na jesień, przez zime ukorzeniała się w pokoju na parapecie w nieduzej doniczce, na wiosne sporo się rozrosła a teraz zaczely jej obsychac liscie. Zanim obeschna to na środku tam gdzie zdrowy liśc jest blado zielony to ten chory robi się taki czerwono brązowy a potem obsycha po krawędziach. Moze nawozu jej brak?ma już jeden pąk kwiatowy i puszcza boczne pędy. A może wilgoc zaczela jej szkodzic? okno na którym stoi a obecnie wisi jest czesto zaparowane, no ale ona takie warunki ma od malego
Obrazek
I druga sprawa... jeśli jutro wysadze do gruntu tak wyglądającą porzeczkę to czy kilkustopniowe przymrozki w nocy mogą zniszczyc te młode pędy?zaczekac jeszcze tydzień czy sadzic już teraz? podobnie wyglada porzeczka czerwona, aronia i agrest ale agrest akurat w donicy juz siedzi więc jemu akurat tak się nie spiesz a te sierotki z kartonu to co proponujecie?zostawic je jeszcze tak z tydzien w tym kartonie, sadzic jutro do gruntu czy moze jeszcze do donicy(choc to juz chyba nie warto)
Obrazek
Moja garstka piachu
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NATASZKO...... porzeczki ani pozostałych krzewów nie sadziłabym jeszcze o gruntu.......wynoś na dzień na dwór, niech się troszkę zahartują i jak wiosna ruszy na dobre wtedy do gruntu...
...pelargonie bym obcięła zasychające liście i potraktowała środkiem grzybobójczym....przy ładnej pogodzie przewietrz ją na dworze....
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Nataszko ,Zgadzam się z tym ,co powiedziała Krysia ,ja też bym tak zrobiła .Pelaśkę możesz potraktować Topsinem . :uszy
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj Nataszo na forum będziesz miała sporo pracy na wiosnę na którą wszyscy czekamy z utęsknieniem :wit
Awatar użytkownika
nataszka
100p
100p

Post »

Ewo akurat topsin mi został z lata z pomidorków :) dziękuję za radę ;:168 kolejna klientka dopiero na 18 więc zmykam na ogród ;:80
Moja garstka piachu
Awatar użytkownika
nataszka
100p
100p

Post »

Ale sie dzisiaj dotleniłam ;:113 wkopałam swoje cztery drzewka owocowe, a żeby wykopac im dołki musiałam ryc ponad dwie godz :? Zobaczcie sami ile kamieni wyciągnełam z dwóch pierwszych dołków
Obrazek
Pogoda na mój region zmienia się z dnia na dzień na +. Coraz wyższe temperatury zapowiadaja. Tydzień temu zapowiadali jeszcze przymrozki w tym tygodniu a teraz jak patrze to każda noc na + ma byc :D
Moja garstka piachu
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

;:oj Nataszko takie kamienie na działce to też skarb :) nie jedna forumka ci to powie (czyt. napisze) można je wykorzystać .U mnie niestety kamieni na działce brak ale za to odziedziczyłam po poprzednim właścicielu sterte cegieł ;:202
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...zgadzam się w pełni z Zuzą....kamienie na działce to element architektury, można z nich wiele zrobić.....Nataszko gromadź na pryzmę a potem pomyślisz.....
Awatar użytkownika
nataszka
100p
100p

Post »

tak tak kamienie bardzo sie przydaja, sama ich rok temu po łąkach szukałam a teraz mam własna plantacje. Co wykuje to obwódkę dookoła drzewka czy kwiatów robie albo na skalniak... tylko żeby się do nich dostac to górnika potrzeba. Na szczęście dla mnie żadna praca nie straszna na ogrodzie. Umęczyłam się jak osioł ale drzewka stoją :) wykopałam duuże doły i po wiadrze kompostu na dno wsypałam :) A te drzewka owocowe to sie nawozi w pierwszym roku?
Moja garstka piachu
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NATASZKO....w pierwszym roku nie zasilaj, nie drzewka się ukorzenią i zaklimatyzują....przecież kompost im dałaś to już dawka pokarmu wystarczająca
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”