Moje storczyki - galeria Eweliny
- gucia
- Przyjaciel Forum 
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko, czekam na Twojego nowego Felusia.
Kiedy kupowałam swoje na giełdzie, specjalnego wyboru falków nie było. Pytałam o cambrie i dendrobium, ale okazało się, że bardzo rzadko coś takiego zamawiają. Większy wybór jest jednak w LM czy OBI. A jak przetrwało lato Twoje cudne cymbidium?

Kiedy kupowałam swoje na giełdzie, specjalnego wyboru falków nie było. Pytałam o cambrie i dendrobium, ale okazało się, że bardzo rzadko coś takiego zamawiają. Większy wybór jest jednak w LM czy OBI. A jak przetrwało lato Twoje cudne cymbidium?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki

Moje wątki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Nowa wiadomość ze storczykowego parapetu : kolejny Phalaenopsis wypuścił pęd kwiatowy !  (nie wiem , jaki to może być kolor - będzie kwiatek - niespodzianka.To najłatwiejsza w uprawie amatorskiej odmiana Storczyka , ale i tak bardzo się cieszę ,że zdecydował się zakwitnąć.
 (nie wiem , jaki to może być kolor - będzie kwiatek - niespodzianka.To najłatwiejsza w uprawie amatorskiej odmiana Storczyka , ale i tak bardzo się cieszę ,że zdecydował się zakwitnąć.

A to nowe Storczyki o bladoróżowym kolorze - też "Felki":

(nie wiem , jaki to może być kolor - będzie kwiatek - niespodzianka.To najłatwiejsza w uprawie amatorskiej odmiana Storczyka , ale i tak bardzo się cieszę ,że zdecydował się zakwitnąć.
A to nowe Storczyki o bladoróżowym kolorze - też "Felki":

- gucia
- Przyjaciel Forum 
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Ewelinko, pięknie podrósł! 
Ja do dzisiaj nie mogę wyjść z podziwu, że tak szybko rozwijają się kwiaty u storczyków.
Mój pierwszy storczyk stał sobie w mało uczęszczanym pokoju i nigdy nie zwracałam na to uwagi.
Ostatnie zdobycze mam w kuchni na parapecie, więc codziennie rano patrzę i jestem totalnie zauroczona!

Ja do dzisiaj nie mogę wyjść z podziwu, że tak szybko rozwijają się kwiaty u storczyków.
Mój pierwszy storczyk stał sobie w mało uczęszczanym pokoju i nigdy nie zwracałam na to uwagi.
Ostatnie zdobycze mam w kuchni na parapecie, więc codziennie rano patrzę i jestem totalnie zauroczona!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki

Moje wątki
- Jeanne
- 1000p 
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny ten łososiowy  

I jaki wielki a jego kolega Łatek dzielnie sie trzyma
 a jego kolega Łatek dzielnie sie trzyma  

I jaki wielki
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
ILE ?      20 SZTUK !!!
Oczywiście aktualnie kwitną nieliczne ( konkretnie 5, a na dwu są zawiązane ponownie pąki kwiatowe, co mnie bardzo cieszy) , oczywiście mam w większości najłatwiejsze w uprawie  i najpopularniejsze ze Storczyków - Phalaenopsisy, a 3 kolory się powtarzają,  ale i tak moja mała kolekcja sprawia mi WIEEEELKĄ radość
 , oczywiście mam w większości najłatwiejsze w uprawie  i najpopularniejsze ze Storczyków - Phalaenopsisy, a 3 kolory się powtarzają,  ale i tak moja mała kolekcja sprawia mi WIEEEELKĄ radość  

Jakoś pomalutku nauczyłam się nie zabijać tych pięknych roślin " na śmierć" , w czym niemała jest zasługa porad mądrych ludzi z tego forum( na czele z Anyą i Jovanką).Teraz przystopowałam z zakupami, ale wkrótce...mam imieniny, a rodzinka i przyjaciele wiedzą , jakie kwiatki lubię najbardziej...

Oczywiście aktualnie kwitną nieliczne ( konkretnie 5, a na dwu są zawiązane ponownie pąki kwiatowe, co mnie bardzo cieszy)
 , oczywiście mam w większości najłatwiejsze w uprawie  i najpopularniejsze ze Storczyków - Phalaenopsisy, a 3 kolory się powtarzają,  ale i tak moja mała kolekcja sprawia mi WIEEEELKĄ radość
 Jakoś pomalutku nauczyłam się nie zabijać tych pięknych roślin " na śmierć" , w czym niemała jest zasługa porad mądrych ludzi z tego forum( na czele z Anyą i Jovanką).Teraz przystopowałam z zakupami, ale wkrótce...mam imieniny, a rodzinka i przyjaciele wiedzą , jakie kwiatki lubię najbardziej...

Troszkę podobny do mojego. Choć Twój bardziej "łatek", a mój "kropek"
 Troszkę podobny do mojego. Choć Twój bardziej "łatek", a mój "kropek" 

.
 .