I sezon ogrodu Marty.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: I sezon ogrodu Marty.

Post »

Gajeczko, każdy ma swoje jakieś strachy, żaden dzieciuch z Ciebie ^^
Borowina, jedna już praktycznie skończona, tylko korę położyć, ale mój dostawca jest na urlopie :evil: i dopiero w przyszły czwartek będę miała ją w domku, także jeszcze tydzień oczekiwania na ostateczny efekt. W tym czasie doprowadzę do takiego stanu jeszcze dwie inne i będzie git. Strasznie jestem tym wszystkim podekscytowana :heja
Ilono, o ile mnie zmysł nie myli to tapestry.
Aga, Jacek, dziękuję :) Miło mi, ze do mnie zajrzeliście
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Czy skarby zakupione już posadziłaś?
Piękne zakupy ;:108
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeszcze wszystkiego nie przeczytałem ale wpisuje się aby nie zgubić Twojego wątku :wink: Ale i tak już mi się podoba masz spore pole do popisu trzymam kciuki za Ciebie :D
My name is Daniel
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

Aniu, tak- skarby już wsadzone, nie mogłam pozwolić im dłużej siedzieć w doniczkach ^^
Danielu" -nie-dawidzie"- kojarzę Cię z tylu ogródków szczególnie z powodu tego mylenia imion i bardzo się czuję zaszczycona, że i do mnie zawitałeś ;) Staram się szybko to moje "pole do popisu" zmniejszać.
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 22:11

Post »

To jeszcze się zmniejszy, jak zarazisz się warzywami :) Czego Ci szczerze życzę, bo warto mieć swoje warzywka :)
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

Gajeczko, właśnie tak patrzyłam dziś na ten ogród, mierzyłam, obliczałam...jak to zrobić, gdzie ulokować... muszę się z tym przespać, a jutro zaczynam kopać. Zmotywowałaś mnie :P dziękuję^^
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy daniel jest takim trudnym imieniem do zapamiętania ?? No dobra spoko ;p Zajrzyj do mojego ogródka ;:224
My name is Daniel
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

Danielu, nie jest, właśnie stąd moje zdziwienie za każdym razem ^^ A Twój ogródek obserwuję od samego początku mojego pobytu na forum, tylko po cichaczu xdd ale zaraz Ci tam coś skrobnę, żeby nie było ^^
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 22:11

Post »

Cieszę się bardzo, że Cię zmotywowałam :) Odwdzięczysz mi się kiedyś zdjęciami swojego warzywniaka :) Tylko nie szalej na początek, przemyśl co i ile, bo szkoda też zniszczyć trawnik, piękny masz. A może nie polubisz uprawy warzywek. E tam, co ja gadam :) Na pewno polubisz :D
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To zapewne już przejrzałaś cały ;)Dobra koniec tego muszę przejrzeć cały twój wątek i się dokładnie wczytać :wink:
My name is Daniel
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Marto pięknie zaczynasz z zakupy ostatnie ładne niech pięknie się rozrosną ;:108 Ja też dopiero zaczynam więc Cie doskonale rozumiem ale widzę że masz ciekawe pomysły a bardzo podoba mi się ta ceglana rabata :D żebym ja miała jakieś pozostałości też bym sobie takie cacko zrobiła ;:224 ;:224 ;:224 Bedę zaglądać i śledzić Twoje poczynania :wink: zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba też sobie taką zrobię Cud Miód i Orzeszki ;:138
My name is Daniel
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

Kurczę, cieszę się, że tak się podoba! Dzięki ;)
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Re: Ogród Marty

Post »

Tatia pisze:
Obrazek
Witam serdecznie....
Przychodzę do Ciebie i przyglądam się i wypatrzyłem to oto fot. i co teraz...? hym .
Jak widać na załączonym obrazku roślinki sobie pięknie rosną i to OK. tylko jakoś mnie to oczka takoś nie pasuję ... może nie dlatego, że z formy ale jakoś za bardzo na słońcu ....Z drugiej strony rośliny małe ale co będzie za 3-4 lata jak one się rozrosną...? A teraz rolboordery które po prostu mnie rozwalają już w każdym ogrodzie... może ze sam na własnej skórze odczułem ich "rewelacyjną" (czt. beznadziejną) przydatność w ogrodzie co roku spalałem je w ognisku... chociaż do tej pory posiadam jeszcze ze 2-3 szt w ogrodzie ale muszę pomyśleć nad ich usunięciem gdyż wytrzymują może 2 lata i staję się z nich próchno... pomimo konserwacji ...

Dobra dobra oby nie było, że ja taki zły i w ogóle ... to teraz tak:
Roślinki widzę, że całkiem zadbane może trochę niektóre nawozu potrzebują... różyczki miodzio...
Wracając do zakupów całkiem sympatyczne tylko teraz odpowiednie miejsce potrzeba i będzie superancko :) roślinka naprawdę super....

[/quote]

Wykorzystanie cegły z odzysku jestem jak najbardziej TAK... i to mi się spodobało fajny kształt i prezentuję się bardzo na +
ogród młodziuyki i widać, że powinno być ok :)
pozdrawiam serdecznie Michał...
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

Drogi Michale, długo zastanawiałam się co Ci odpisać, bo lekko zirytowałam się Twoją wypowiedzią. Cóż, jestem osobą szalenie nadwrażliwą. Jak już wspominałam, ogródek zaczął powstawać w marcu tego roku, czyli cóż... ma całe 4 miesiące. Gdyby był dzieckiem nie potrafiłby się jeszcze podnosić, siadać etc. I na pewno jako początkujący muszę się wiele nauczyć, popełniam ogrom błędów itd, ale...
to, że używam rollborderów to moja świadoma decyzja, wiem, że nie są super-wytrzymałe, ale tak mi się podobają, że za nic biorę sobie Twoje uwagi, z chęcią będę je wymieniać co kilka lat.
oczko- które oczkiem nie jest, to raczej pojemniczek, i to mini na wodę idealnie się tam nadaje. Rośliny urosną- oczywiście, ale nie ma możliwości, żebym dopuściła do zarośnięcia oczka, na litość Boską, a jest to sposób na dodanie wilgoci rośliną, bo słońce świeci mi na CAŁYM ogrodzie niemiłosiernie. Kiedy jednak thuje urosną na tyle, że będą dawać trochę cienia- oczko na pewno zostanie przeniesione. Ale kurczę, zanim to nastąpi minie dobrych kilka lat ^^
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Dziś pada cały dzień, ale udało mi się coś tam uchwycić:
Hortensja w deszczu- to zdecydowanie moje ulubione kwiaty
Obrazek

Zakwitł mi mój pierwszy hibiskus! Na razie sama agrowłóknina jest położona, czekam na dostawę kory.
Obrazek
Macierzanka:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
No i aksamitki-giganty . Kupiłam w IKEI takie połamane, bo mi ich było żal. Nie spodziewałam się, że tak wyrosną.
Obrazek

Mój nowy kwietnik ze smętnymi od deszczu surfiniami.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”