Poradżcie, co mam posadzdzić pod tym, zielonym płotem po lewej stronie, przed małą Wisterią?
Od jabłonki do płotu sąsiada mam pusto. Słońce jest tam rano i po południu. Tam jeszcze jest zimna ziemia, bo najdłużej się trzyma snieg. Pod płotem mam 3 borówki i maliny. Do jabłonki i bluszcza pusto.
A tam, nikt do mnie nie zagląda ;:99
Oj tam zaraz nikt nie zagląda. Zagląda i nacieszyć oczu nie może od tych widoczków z twojego ogródeczka, Czyli ten kąt to taka lodówka jest, hm trzeba poprosić o radę mądrzejsze głowy
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe Mój kawałek świata. część 3
TOSIA przecież jak wisteria się rozrośnie to nie będzie widać tego płotu . Teraz jak go pomalowałaś fajnie wygląda Zostaw sobie trochę terenu do swobodnego chodzenia . Fajna ta kępka przylaszczek ciekawe kiedy u mnie się tak rozrośnie . Dziś grilowaliśmy na podwórku nareszcie
Jadziu, to ten kawałek od bluszcza do płota sąsiada, jakies 1,5 m na 1.5 m.Przy Wisterii rośnie Gaura( coś nic u niej się nie dzieje). Trawniczek będzie nienaruszony, bo pod spodem jest warstwa betonu. Joloś, dziękuję, Lucek dochodzi do siebie, ale jest mocno na mnie pogniewany. Unika mnie bardzo. Ale już normalnie je i z apetytem. Iwona, u Ciebie jeszcze nie byłam. Mam nadzieję, że będą fotki Halinko, będę czekała na Ciebie z utęsknieniem.
Śliczniutka wiosenka na Twoim ogródku i tyle tego kwiecia że nie wiadomo gdzie patrzeć.
Wszyscy zapracowani i takie zaległości do poczytania że nie sposób nadążyć.
Dziś ułożyłam płytki na rabatkach.Kupiłam metr kw. płytek i tyle mi wyszło - 10mb. Niestety zaczął padać deszcz i koniec pracy.Potrzeba mi jeszcze 4 m kw. płytek. Tak to wygląda.
Pod zielonym płotem zrobiłam rabatę, ale ten płotek drewniany mi tu nie pasi! Muszę wymyśleć coś nowego. Ciekawe czy jutro będzie padać!! Oby nie!!!!
Tosiu! Pokaż w zbliżeniu te płytki,którymi obkładałaś rabaty...też kombinuję coś na obwódki Miałam takie drewniane rollery ale to na krótko wystarcza-szybko przegniwają
ALU. Ja z rollerów rezygnuję. To jest drogie, ale na dwa lata. Te betoniki to klocki o wym, dl.20cm,wys.6 cm i szer.6cm. Kosztuje to 39 zl m kwadr. i z tego możesz ułożyć 10 m biezących obwódki.To co widzisz na fotce to m kw.Wchodzi na niego 50 betoników x 20 cm każdy.Te kładłam na płask, ale już rabatki będę kładła na boczkach, a to wygląda tak
BASIA też tak twierdzę ,ze nie bedzie nic widać jak wszystko się zazieleni . No to Tosia popracowałaś solidnie . Ten deszcz sie przydał i trochę ochłodzenia to roslinki na razie staną w miejscu ,albo wyleza ze zdwojonym wigorem . W piątek mam jechać do Mamy i będe dopiero we wtorek
Basiu, tej pergoli nie likwiduję! Ona jest do 2 Wisterii. Na ziemi włożyłam płotek z rollerów, ale mi się to nie widzi. Co tam posadzić? Ziemia tam jest bardzo ciężka i czarna!!