Kwiatki u Beatki ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p
Od: 28 lut 2011, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiatki u Beatki ;)

Post »

spojrzałam na parapet i co zobaczyłam? jedno nasionko koperku zapuściło korzonka ;:138 takiego tyci ;:138 normalnie aż mi się buźka uśmiechnęła z radochy :tan :tan :tan ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko , taka mała rzecz a cieszy ;:138
Odnośnie draceny , ona jest szczepiona na kijku? czy tak normalnie rośnie z ziemi, pokaż może na fotce co?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p

Post »

Oj to już nie dziś bo mam tu złe światło. Z rana jak nie zapomnę to cyknę fotki.
ale myślę że szczepiona nie jest, jedna była "odmładzana" a druga ma badyla do ziemi. Jedna i druga ma liście niestety tylko na czubku

jutro wkleję zdjęcia
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Doskonale rozumiem, że na widok jednego małego korzonka buzia Ci się cieszy. Też tak mam :) I wiesz, im więcej roślin, tym więcej powodów do radości ;:138 ...Szkoda tylko, że narzeczony nie podziela mojego entuzjazmu... :;230
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p

Post »

u mnie jest to samo! tyle że mam męża :wink:
mój jest baaardzo zadowolony że przejęłam już balkon ;) bo chciał na nim rowery trzymać. jak dla mnie to może, ale wtedy zamontuję koszyk przy kierownicy w które będą ... kwiatki :D :;230 :;230 :;230
malgoska141
500p
500p
Od: 5 mar 2011, o 08:21

Post »

Beatko ślicznie się twoja kolekcja zielonych zaczyna ,piękne i zadbane te Twoje kwiatuchy pozdrawiam
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p

Post »

:wit Magłosiu :)
cieszę się, że moje zieloności się pobobają :tan

zdjęcia które miały tu rano się pojawić niestety się nie pojawią, nie było rano czasu (montaż z rańca lustra w łazience), po południu może go trochę będzie choć przyznam szczrze że wątpię, bo czeka mnie sprzątanie po robotnikach, sprzątanie szaf i rozkładanie ubrań ... ;:224

postaram się zrobić jakąś przerwę na fotki :) ;:224
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Jestem tu pierwszy raz ,ale podoba mi się Twój zapał.
Wiesz ...ja bym jeszcze widziała na Twoim balkonie słoneczniki ,wysokie i niskie :wink: Pomidorki koktajlowe różżnej maści .

Czy Ty si.ę zajmujesz wykonywaniem biżuterii :?: Czy mogłabym sobie zamówić pierścionek lub kolczyki w kształcie pomidora np.Pytam serio :?:
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p

Post »

:wit Ida :)

Niestety na słoneczniki miejsca nie będzie, choć to bardzo wdzięczne kwiaty i bardzo mi się one podobają.
Pomidorki to na pewno, ale w pierwszym roku mojej "plantacji" poprzestane na jakiś mało wymagających, za to w kolejnych latach myślę, że będzie tego więcej.

Co do biżuterii to owszem zajmuję się jej robieniem, ale wzór pomidora ... :shock: przyznam, że nie wiem jakby to miało być. Jeśli masz na myśli formę wykonaną z mofeliny czy z jakiejś masy to odpada, bo ja robie to z elementów gotowych. Jeśli chcesz to mogę podesłać Ci namiar do kilku osób które (myślę) byłyby w stanie sprostać temu zadaniu. :)
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p

Post »

zdania nie zaczyna się od "a więc" ... więc ... przedstawiam moje 2 draceny ...
Obrazek
kompletnie nie wiem co z nimi zrobić. Tą po prawej mam już kilka lat (z 3-4) i do tej pory miała śliczny duży pióropusz, aż do ostatniej zimy ... zaczęła gubić liście jak opętana :( ;:151

ale (chyba na pocieszenie) po powrocie z pracy znalazłam to ...
Obrazek

:tan ;:138 :tan ;:138 :tan ;:138 :tan ;:138 :tan ;:138
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

A co to tak nieśmiało wystawia główkę ;:224
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p

Post »

szafirki ... jednak nie wytrzymałam i je wysadziłam. jak nie zakwitną to przynajmniej będę próbowała wzmocnić cebulki
mroofka
500p
500p

Post »

Ja bym te dracenki odmłodziła - szczególnie tą z lewej. Przez jakiś czas będzie mało atrakcyjna, ale za kilka miesięcy Ci się zagęści i będziesz zadowolona. A odcięty pióropusz możesz dosadzić w tej samej doniczce i zyskasz piękną dwustopniową roślinkę. Ja pochlastałam moją na początku lutego i już wypuściła nowe pióropusze - na dodatek w miejscu jednego doczekałam się trzech :tan
Awatar użytkownika
pozia
200p
200p

Post »

ooo to ładnie :) ja bym chętnie ją pocięła, tylko że ona już taka chuda ... a kolejne odrosty będą cieniusie jak anorektyczki ...
mroofka
500p
500p

Post »

No tak. Ja wolałam mieć krótką i chudą, niż długą i chudą, bo dzięki temu ta jej chudość się tak nie rzucała w oczy :lol: :lol: :lol: Ale moja była już duuuużo bardziej wyciągnięta, niż Twoja i pochlastałam ją na kilkanaście badylków :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”