Kwiatki u Beatki ;)
- pozia
- 200p

- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki u Beatki ;)
spojrzałam na parapet i co zobaczyłam? jedno nasionko koperku zapuściło korzonka
takiego tyci
normalnie aż mi się buźka uśmiechnęła z radochy

- elik_49
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko , taka mała rzecz a cieszy
Odnośnie draceny , ona jest szczepiona na kijku? czy tak normalnie rośnie z ziemi, pokaż może na fotce co?
Odnośnie draceny , ona jest szczepiona na kijku? czy tak normalnie rośnie z ziemi, pokaż może na fotce co?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- pozia
- 200p

Oj to już nie dziś bo mam tu złe światło. Z rana jak nie zapomnę to cyknę fotki.
ale myślę że szczepiona nie jest, jedna była "odmładzana" a druga ma badyla do ziemi. Jedna i druga ma liście niestety tylko na czubku
jutro wkleję zdjęcia
ale myślę że szczepiona nie jest, jedna była "odmładzana" a druga ma badyla do ziemi. Jedna i druga ma liście niestety tylko na czubku
jutro wkleję zdjęcia
Doskonale rozumiem, że na widok jednego małego korzonka buzia Ci się cieszy. Też tak mam
I wiesz, im więcej roślin, tym więcej powodów do radości
...Szkoda tylko, że narzeczony nie podziela mojego entuzjazmu... 
- pozia
- 200p

u mnie jest to samo! tyle że mam męża
mój jest baaardzo zadowolony że przejęłam już balkon ;) bo chciał na nim rowery trzymać. jak dla mnie to może, ale wtedy zamontuję koszyk przy kierownicy w które będą ... kwiatki

mój jest baaardzo zadowolony że przejęłam już balkon ;) bo chciał na nim rowery trzymać. jak dla mnie to może, ale wtedy zamontuję koszyk przy kierownicy w które będą ... kwiatki
-
malgoska141
- 500p

- Od: 5 mar 2011, o 08:21
Beatko ślicznie się twoja kolekcja zielonych zaczyna ,piękne i zadbane te Twoje kwiatuchy pozdrawiam
- pozia
- 200p

cieszę się, że moje zieloności się pobobają
zdjęcia które miały tu rano się pojawić niestety się nie pojawią, nie było rano czasu (montaż z rańca lustra w łazience), po południu może go trochę będzie choć przyznam szczrze że wątpię, bo czeka mnie sprzątanie po robotnikach, sprzątanie szaf i rozkładanie ubrań ...
postaram się zrobić jakąś przerwę na fotki
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Jestem tu pierwszy raz ,ale podoba mi się Twój zapał.
Wiesz ...ja bym jeszcze widziała na Twoim balkonie słoneczniki ,wysokie i niskie
Pomidorki koktajlowe różżnej maści .
Czy Ty si.ę zajmujesz wykonywaniem biżuterii
Czy mogłabym sobie zamówić pierścionek lub kolczyki w kształcie pomidora np.Pytam serio 
Wiesz ...ja bym jeszcze widziała na Twoim balkonie słoneczniki ,wysokie i niskie
Czy Ty si.ę zajmujesz wykonywaniem biżuterii
- pozia
- 200p

Niestety na słoneczniki miejsca nie będzie, choć to bardzo wdzięczne kwiaty i bardzo mi się one podobają.
Pomidorki to na pewno, ale w pierwszym roku mojej "plantacji" poprzestane na jakiś mało wymagających, za to w kolejnych latach myślę, że będzie tego więcej.
Co do biżuterii to owszem zajmuję się jej robieniem, ale wzór pomidora ...
- pozia
- 200p

zdania nie zaczyna się od "a więc" ... więc ... przedstawiam moje 2 draceny ...

kompletnie nie wiem co z nimi zrobić. Tą po prawej mam już kilka lat (z 3-4) i do tej pory miała śliczny duży pióropusz, aż do ostatniej zimy ... zaczęła gubić liście jak opętana
ale (chyba na pocieszenie) po powrocie z pracy znalazłam to ...

kompletnie nie wiem co z nimi zrobić. Tą po prawej mam już kilka lat (z 3-4) i do tej pory miała śliczny duży pióropusz, aż do ostatniej zimy ... zaczęła gubić liście jak opętana
ale (chyba na pocieszenie) po powrocie z pracy znalazłam to ...

- pozia
- 200p

szafirki ... jednak nie wytrzymałam i je wysadziłam. jak nie zakwitną to przynajmniej będę próbowała wzmocnić cebulki
Ja bym te dracenki odmłodziła - szczególnie tą z lewej. Przez jakiś czas będzie mało atrakcyjna, ale za kilka miesięcy Ci się zagęści i będziesz zadowolona. A odcięty pióropusz możesz dosadzić w tej samej doniczce i zyskasz piękną dwustopniową roślinkę. Ja pochlastałam moją na początku lutego i już wypuściła nowe pióropusze - na dodatek w miejscu jednego doczekałam się trzech 
- pozia
- 200p

ooo to ładnie
ja bym chętnie ją pocięła, tylko że ona już taka chuda ... a kolejne odrosty będą cieniusie jak anorektyczki ...
No tak. Ja wolałam mieć krótką i chudą, niż długą i chudą, bo dzięki temu ta jej chudość się tak nie rzucała w oczy
Ale moja była już duuuużo bardziej wyciągnięta, niż Twoja i pochlastałam ją na kilkanaście badylków