Wczoraj zobaczyłam na moim cymbidium mały zalążek chyba kwiatostanu jeśli się nie mylę. Jutro zrobię zdjęcie i pokażę. W związku z tym mam takie pytanie czy ktoś mógłby mi doradzić jak z nim teraz postępować?? W tej chwili stoi na oknie zachodnim, w pokoju z temperaturą 15 stopni i rzadko kiedy jest podlewane. Nie wiem czy to są odpowiednie warunki aby pęd urósł. Dodam jeszcze, że całe lato stał na dworze. Proszę o jakieś wskazówki i za wszystkie bardzo dziękuję
Moje storczyki - Jola
- jolcia_82
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 8 lis 2010, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje storczyki - Jola
Mario niestety teraz dendrobia nie wyglądają tak pięknie, znowu trzeba czekać aż młode puszczą. Dziękuję za odwiedziny
Wczoraj zobaczyłam na moim cymbidium mały zalążek chyba kwiatostanu jeśli się nie mylę. Jutro zrobię zdjęcie i pokażę. W związku z tym mam takie pytanie czy ktoś mógłby mi doradzić jak z nim teraz postępować?? W tej chwili stoi na oknie zachodnim, w pokoju z temperaturą 15 stopni i rzadko kiedy jest podlewane. Nie wiem czy to są odpowiednie warunki aby pęd urósł. Dodam jeszcze, że całe lato stał na dworze. Proszę o jakieś wskazówki i za wszystkie bardzo dziękuję

Pozdrawiam
Jola
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=39875" onclick="window.open(this.href);return false;
Jola
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=39875" onclick="window.open(this.href);return false;
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu wśród zarażonych chorobą storczykową, śliczne masz storczyki, bardzo mi się podoba kwitnienei Twojego zielonego dendrobium oraz ciapek, zakupy super.
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, u kogoś czytałam,że pomimo pędu kwiatowego nie zmieniał miejsca aż do czasu gdy miał rozkwiatać ale jak z podlewaniem...jakoś tego nie zapamiętałam ale wydaje mi się,że chyba ciutkę więcej potrzebuje. Jak sobie przypomnę u kogo o tym czytałam to napiszę, tylko czy moja skleroza pozwoli sobie na to 
Jolu!
Czy cattleya już się rozkwitła?
Czekam na zdjęcie!
Renia
Czy cattleya już się rozkwitła?
Czekam na zdjęcie!
Renia
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jolu, jeszcze się nie witałam w Twoim wątku z Tobą. Śliczną nasz kolekcję. Zazdroszczę polowania - 10 zł za katleję z pączkami to dopiero coś
Ciekawa jestem czy już rozkwitła i pokazała swoje kolorki i urok
Ciekawa jestem czy już rozkwitła i pokazała swoje kolorki i urok
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!