Moje storczyki - Jola

Awatar użytkownika
jolcia_82
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 lis 2010, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje storczyki - Jola

Post »

Mario niestety teraz dendrobia nie wyglądają tak pięknie, znowu trzeba czekać aż młode puszczą. Dziękuję za odwiedziny :D

Wczoraj zobaczyłam na moim cymbidium mały zalążek chyba kwiatostanu jeśli się nie mylę. Jutro zrobię zdjęcie i pokażę. W związku z tym mam takie pytanie czy ktoś mógłby mi doradzić jak z nim teraz postępować?? W tej chwili stoi na oknie zachodnim, w pokoju z temperaturą 15 stopni i rzadko kiedy jest podlewane. Nie wiem czy to są odpowiednie warunki aby pęd urósł. Dodam jeszcze, że całe lato stał na dworze. Proszę o jakieś wskazówki i za wszystkie bardzo dziękuję :D :D :D
Pozdrawiam
Jola
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=39875" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Witaj Jolu wśród zarażonych chorobą storczykową, śliczne masz storczyki, bardzo mi się podoba kwitnienei Twojego zielonego dendrobium oraz ciapek, zakupy super.
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, u kogoś czytałam,że pomimo pędu kwiatowego nie zmieniał miejsca aż do czasu gdy miał rozkwiatać ale jak z podlewaniem...jakoś tego nie zapamiętałam ale wydaje mi się,że chyba ciutkę więcej potrzebuje. Jak sobie przypomnę u kogo o tym czytałam to napiszę, tylko czy moja skleroza pozwoli sobie na to ;:224
reniab7
50p
50p
Od: 12 paź 2010, o 18:30

Post »

Jolu!
Czy cattleya już się rozkwitła?
Czekam na zdjęcie!
Renia
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu, jeszcze się nie witałam w Twoim wątku z Tobą. Śliczną nasz kolekcję. Zazdroszczę polowania - 10 zł za katleję z pączkami to dopiero coś ;:63
Ciekawa jestem czy już rozkwitła i pokazała swoje kolorki i urok :tan
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”