Rośliny Moniki-narodziny wielkiej miłości

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rośliny Moniki-narodziny wielkiej miłości

Post »

Jeżuniu ależ ty masz szerokie parapety ! no ale zadatek na hodowlę już był kłujaczek w gniazdku :) piesek śliczny :wit
Awatar użytkownika
monika r
100p
100p
Od: 6 sie 2010, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolciu,Saro i Celinko-dziękuję w imieniu mojej Kory :wit .
Oczywiście piesia hodować też trzeba ,ale nie na parapecie,bo tam są już nowi,zieloni lokatorzy/pacjenci.
Parapety faktycznie mam szerokie,szkoda tylko,że okienka wąskie i do tego mało słoneczne,ale jak się nie ma,co się lubi...
Gdy dzisiaj sobie przypominam,jak przez pierwsze 3 lata traktowałam moje pierwsze roślinki,to mam dla nich ogromny szacunek.Mimo tak niesprzyjających warunków przetrwały i dają mi szansę na poprawę,a ja postaram się jej nie zmarnować.
I dużo w tym będzie Waszej,mili współużytkownicy forum,zasługi.Wasza wiedza i doświadczenie-bezcenne ;:180
Pozdrawiam,
Monika R.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko bo bardzo chciały być z Tobą wyczuwały chyba potencjał jaki w Tobie drzemie :)
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

:wit Moniko :wit
Trzymam kciuki za reanimacje szeflery :uszy i dużo pochwał dla dracenki,pewnie niedługo puszczą nowe listki :uszy
Mam takiego samego pieska jak twój,wygłaskaj go ode mnie :D
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
monika r
100p
100p

Post »

trzynastka pisze:Moniko bo bardzo chciały być z Tobą wyczuwały chyba potencjał jaki w Tobie drzemie :)
Tak myślisz Celinko?Dobrze,że w końcu się obudziłam ;:19 ;:138

Damian-Trzymaj proszę i nie puszczaj,by i szeflerka puściła korzonki i listki,tak jak jej towarzyszka niedoli-dracena.
Cieszy mnie każdy najmniejszy dowód,że się odradza-uff,te emocje ;:61 Każdego ranka robię obchód po parapetach i wypatruję nowych przyrostów ;:65 ;:65 ;:65 .
Piesio chodzi ze mną do pracy,więc mam go przy sobie całą dobę (szkoda,że nie można tak z kwiatkami :wink: ).
Może wstawisz fotkę swojego psiaka? Podrap go za uszkiem go ode mnie :P
Pozdrawiam,
Monika R.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

To moja Sonia :lol: Obrazek
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

Z takimi parapetami skończyłyby się wszystkie moje problemy, przynajmniej na jakiś czas :D
Piesi świetny ;:63
Awatar użytkownika
monika r
100p
100p

Post »

Dzięki Damian za sympatyczną mordkę Sońki-teraz Korcia ma kumpelkę na forum :lol:
Widać,że Sonia uwielbia spacery po lesie,zupełnie jak moja psina-aż jej się pysiaczek śmieje ;:66 .
Kochany futrzaczek!
AnnaAgnieszka pisze:Z takimi parapetami skończyłyby się wszystkie moje problemy, przynajmniej na jakiś czas :D
Piesi świetny ;:63
Tak ,ale pod warunkiem,że okna wychodziłyby na Południe.Więcej światła=więcej możliwości :wink:
Pozdrawiam,
Monika R.

wiolcia
500p
500p
Od: 2 sty 2010, o 21:11

Post »

:wit
Moniś na pewno i szeflera i dracenka puszczą korzonki, jestem tego pewna :!: ;:108 ;:196
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OJ niezgodzę się, połudnowie okna to kłopoty przypalanie i wszystko co tylko njagorsze jamamdwaimuszęje cieniowaćżeby kwiaty żyły,inaczej się latem gotują,za tozimąsąidealne ;:108 .
Awatar użytkownika
monika r
100p
100p

Post »

Zatem,Celinko,widać,że nie ma złotego środka.Najlepiej mieć okna ze wszystkich stron świata ;:109
Marzy mi się południowe dla moich kaktusów,bo one u mnie wiecznie niedogrzane i niedoświetlone ;:3
A od zachodniego podobno już lepsze jest wschodnie,ale z drugiej strony zawsze można na coś ponarzekać ;:113
Na przykład dziś u mnie w mieszkaniu było tylko 16 stopni-znaczy miałam rześki poranek ;:40
wiolcia pisze::wit
Moniś na pewno i szeflera i dracenka puszczą korzonki, jestem tego pewna :!: ;:108 ;:196
Dzięki Wiolciu ;:196 .Z Waszym wsparciem to kij od szczotki wypuściłby korzenie ;:7
Pozdrawiam,
Monika R.

Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jejku 16 stopni toż to dla mnie syberia :shock:
Awatar użytkownika
monika r
100p
100p

Post »

Ja już przywykłam do niskich temperatur.W moim mieszkaniu średnia temperatura rzadko przekracza 18 stopni,bo grube na ponad pół metra mury działają jak chłodnia ;:223 .Stąd te szerokie na 65cm parapety :roll: .
Pozdrawiam,
Monika R.

Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko, bardzo ładne kłujaki. ;:138
Spodobała mi się twoja historia wielkiej miłości ;:167 do kwiatków.
Awatar użytkownika
monika r
100p
100p

Post »

Joane i Igorze - Witam Was serdecznie i dziękuję za wizytę oraz miłe słowa :wit
igor944 pisze:Ja też kupiłem kiedyś zamio i był w takiej samej doniczce. On ma takie bulwy, które rozsadzają
doniczce i jego wzrost jest zatrzymany. Przesadź go czym prędzej do większej doniczki zobaczysz ile pędów
wypuści. Teraz się męczy. Widać jak był traktowany jak wbili w bulwę etykietkę.
Poczytaj do jakiej ziemi go przesadzić musi być przepuszczalna bo może zgnić jak będzie miał za dużo wilgoci.
Igor widziałam Twojego zamio-dobrze się nim opiekujesz i widać już tego efekty ;:63
Ja też już przesadziłam swojego do większej doniczki(później pokażę zdjęcia).Użyłam ziemi palmowej z dużą domieszką perlitu,keramzytu i drobnego żwiru.Nie podlewałam go przesadzeniu,bo substrat był dość wilgotny,zrobię to dopiero,gdy zobaczę,że ziemia przeschła niemal zupełnie.Na razie roślina wygląda dobrze i mam nadzieję,że moja strategia się sprawdzi.
Pozdrawiam,
Monika R.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”