Moja familokowa oaza spokoju cz.5
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5
Jadziu no proszę jaka kolekcja róż.Ja moją Josephine kupiłam dosyć dawno i ma taka sama etykietkę jak u Halinki /Hal1959/i jest bardzo ciemna chociaż przy przekwitaniu jaśnieje.i ma czerwone liście i pędy.
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę,że rabatki już wypełnione po wręby...róże pomieszane z bylinami ,,,tak lubię
A jukę po dobnie jak Anka wykopałam...ale nie wywaliłam (nie umiem...)ale w kopałam za działkę,tam mój drugi ogródek...
tam pupile swoich właścicieli robią swoje...
więc duże ryzyko ,czy się tam kwiaty utrzymają 
A jukę po dobnie jak Anka wykopałam...ale nie wywaliłam (nie umiem...)ale w kopałam za działkę,tam mój drugi ogródek...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jadziu witaj
Jak się cieszę,że do Ciebie zajrzałam ,natchnęłyście mnie zrobię to samo co Ty-
przesadzę jukę :P
- miejsca potrzebuję .
Nigdy nic nie wywaliłam ale ... jak przekwitnie pójdzie na trawnik na ulice przed dom...
To nie wywalenie to zmiana lokalu dla mojej juki
I jeszcze jedno Jadziu - masz różę "virgo" co mnie niezmiernie cieszy.
Czy możesz pokazać mi zbliżenie na jej liście i na pąka?
A może już rozkwitła to i na kwiat...
Dawno temu kiedy napisałam na forum, iż mam różę o takim imieniu - wybito mi to skutecznie z głowy,
ale ja wiem,że istnieje taka i że ja ją mam.
Chciałabym porównać czy Twoja to moja i czy moja to Twoja 'virgo"?
Pomożesz? A ja wstawię dziś jeszcze u siebie zdjęcia mojej "virgo" ,bądź kochanie miła i wpadnij i popatrz i powiedz czy Twoja też tak wygląda?
No i "Josephine" i "Kristalperle" zaintrygowały mnie ...Qrcze... jak wywalę jukę to może się obydwie koło siebie zmieszczą jak je znajdę? Prawda ?
Pozdrawiam Jadziu...
Jak się cieszę,że do Ciebie zajrzałam ,natchnęłyście mnie zrobię to samo co Ty-
przesadzę jukę :P
Nigdy nic nie wywaliłam ale ... jak przekwitnie pójdzie na trawnik na ulice przed dom...
To nie wywalenie to zmiana lokalu dla mojej juki
I jeszcze jedno Jadziu - masz różę "virgo" co mnie niezmiernie cieszy.
Czy możesz pokazać mi zbliżenie na jej liście i na pąka?
A może już rozkwitła to i na kwiat...
Dawno temu kiedy napisałam na forum, iż mam różę o takim imieniu - wybito mi to skutecznie z głowy,
ale ja wiem,że istnieje taka i że ja ją mam.
Chciałabym porównać czy Twoja to moja i czy moja to Twoja 'virgo"?
Pomożesz? A ja wstawię dziś jeszcze u siebie zdjęcia mojej "virgo" ,bądź kochanie miła i wpadnij i popatrz i powiedz czy Twoja też tak wygląda?
No i "Josephine" i "Kristalperle" zaintrygowały mnie ...Qrcze... jak wywalę jukę to może się obydwie koło siebie zmieszczą jak je znajdę? Prawda ?
Pozdrawiam Jadziu...
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Zauważyłem, że niektóre rośliny rosną zarówno u mnie jak i u Ciebie (róża Gloria Dei i Mr. Lincoln). I od niedawna mam lilie Landini - ciekawe od kogo
Z tym, że moja jeszcze nie kwitnie a Twoja już szleje ;)
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Jadźko niesamowite róże.
Masz bardzo kolorowy ogródek i aż miło popatrzeć.
Teraz tylko słonko trochę deszczu i raj na ziemi.
Masz bardzo kolorowy ogródek i aż miło popatrzeć.
Teraz tylko słonko trochę deszczu i raj na ziemi.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Jadziu
nie nadążam za tobą
to już nowy wątek
Szybko ci rosną badylki
jeśli są takie jasnozielone warto by je zasilić np. Substralem do róż. Wzmocnią się na resztę lata.
Ta rabatka jest zabójcza! Tawułki!!! Pooglądam u ciebie, bo u mnie wysychają
nie nadążam za tobą
Szybko ci rosną badylki
Ta rabatka jest zabójcza! Tawułki!!! Pooglądam u ciebie, bo u mnie wysychają
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Jadziu a Ty gdzie się zapodziała?Pokaż co nowego kwitnie w Twoim ogródku.Na pewno róże piękne a i inne kwiaty. 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
WITAM WSZYSTKICH MIŁYCH GOŚCI DOŚĆ WIECZOROWĄ PORĄ . Byłam dziś na spotkaniu z miłymi dziewczynami Basią i Iwonką w czereśniowym ogrodzie . Łupów przywiozłam co niemiara . Jutro napiszę co ,ale jednego jestem pewna ,że wreszcie mam szparagę czyli asparagus po naszemu . Widziałam pięknego krzaczora u Karo i jakoś telepatycznie Basia mnie zapytała czy takowego nie chcę . A ja na to jak na lato ,wiec już go mam .
a teraz odpowiedzi . aha przywiozłam sobie badylki Mary Roos ,Westerlanda i Polki . Mam nadzieję ,że się przyjmą
PATI miło mi Ciebie gościc w mojej oazie .
ELUŚKO kaj zes Ty przebywała tak dugo . Mam nadzieję ,że jak wszystkie różyczki zakwitną to będzie fajnie a do nich jeszcze dołączą lilie i słoneczniki ciekawe jak to zagra
PRZEMKU miło Cię gościć . Twoja Gloria ma trochę inny kolorek niż moja a Landini masz ode mnie
. Widzisz u mnie już kwitną ,ale nie jestem nimi szczególnie zafascynowana . Może wszystko przez te ciągłe deszcze i nie pachną to ich feler
KRYSIU moja yuca zmieniła miejsce gdyż jej liście mnie drazniły i w ogóle nie kwitła . Widzisz jakiego psikusa mi sprawiła teraz ,ale nie żałuję chociaż przechodnie będą mogli ją podziwiać . Virgo ma ciemno-zielone takie skórzaste liście pąk jest zielony potem przechodzi w żółty a kwiat jest biały i podobny do Chopina . W tej chwili rosną obok siebie Chopin i Virgo i mogę je obserwować ,lecz wydaje mi się ,że kwiat ma podobny zapach do Chopina . na razie Virgo jest w pąku
TOSIU ogórecznika posiałam na wiosnę to nie bylina ,ale podobno się rozsiewa . Byłam u Ciebie i Ci odpisałam
NELU tak jak u wszystkich . Jest trochę miejsca ,żeby można nogę wsadzić chociaż między różami mam go trochę wiecej ,żeby się nie dusiły
DANUSIU moja raczej nie ma czerwonych pędów chociaz liście w początkowej fazie są czerwone ,ale potem nabierają normalnego koloru . Jutro dokładnie się jej przyjrzę
HANIU mam nadzieję ,że badylki jednak zakwitną w tym roku może tak w sierpniu -wrześniu . Zobaczymy
MARZANKO nie wiem co to za warszawianki ,ale chyba chodzi o Kosmos czyli te różowe kwiatki w sosie koperkowym
BOGUŚKO mam ta 1 żurawka ,bo mi się jej liście podobały i pasowała mi do mojej koncepcji a reszta moich żurawek to takie pospolite ,ale mają fajne kwiatki dlatego je lubię . Co do zamiany to jeszcze obgadamy
HANIU niestety jak się idzie na spotkania to potem nie ma czasu na Forum . Niestety od rana nie miałam netu zastrajkowali . Specjalnie dla Ciebie Kristalperle
EWUNIU myślałam ,że na razie są za młode ,żeby je nawozić ,ale jak twierdzisz to im nasypię . Zresztą co im będę żałowac . Ja nie mam za dużo słońca może dlatego tak im u mnie dobrze i bardzo je lubię . Te listki badylków są takie różowawe
Teraz trochę rannych fotek .

PATI miło mi Ciebie gościc w mojej oazie .
ELUŚKO kaj zes Ty przebywała tak dugo . Mam nadzieję ,że jak wszystkie różyczki zakwitną to będzie fajnie a do nich jeszcze dołączą lilie i słoneczniki ciekawe jak to zagra
PRZEMKU miło Cię gościć . Twoja Gloria ma trochę inny kolorek niż moja a Landini masz ode mnie
KRYSIU moja yuca zmieniła miejsce gdyż jej liście mnie drazniły i w ogóle nie kwitła . Widzisz jakiego psikusa mi sprawiła teraz ,ale nie żałuję chociaż przechodnie będą mogli ją podziwiać . Virgo ma ciemno-zielone takie skórzaste liście pąk jest zielony potem przechodzi w żółty a kwiat jest biały i podobny do Chopina . W tej chwili rosną obok siebie Chopin i Virgo i mogę je obserwować ,lecz wydaje mi się ,że kwiat ma podobny zapach do Chopina . na razie Virgo jest w pąku
TOSIU ogórecznika posiałam na wiosnę to nie bylina ,ale podobno się rozsiewa . Byłam u Ciebie i Ci odpisałam
NELU tak jak u wszystkich . Jest trochę miejsca ,żeby można nogę wsadzić chociaż między różami mam go trochę wiecej ,żeby się nie dusiły
DANUSIU moja raczej nie ma czerwonych pędów chociaz liście w początkowej fazie są czerwone ,ale potem nabierają normalnego koloru . Jutro dokładnie się jej przyjrzę
HANIU mam nadzieję ,że badylki jednak zakwitną w tym roku może tak w sierpniu -wrześniu . Zobaczymy
MARZANKO nie wiem co to za warszawianki ,ale chyba chodzi o Kosmos czyli te różowe kwiatki w sosie koperkowym
BOGUŚKO mam ta 1 żurawka ,bo mi się jej liście podobały i pasowała mi do mojej koncepcji a reszta moich żurawek to takie pospolite ,ale mają fajne kwiatki dlatego je lubię . Co do zamiany to jeszcze obgadamy
HANIU niestety jak się idzie na spotkania to potem nie ma czasu na Forum . Niestety od rana nie miałam netu zastrajkowali . Specjalnie dla Ciebie Kristalperle
EWUNIU myślałam ,że na razie są za młode ,żeby je nawozić ,ale jak twierdzisz to im nasypię . Zresztą co im będę żałowac . Ja nie mam za dużo słońca może dlatego tak im u mnie dobrze i bardzo je lubię . Te listki badylków są takie różowawe
Teraz trochę rannych fotek .

- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Tak Jadziu chodzi mi o kosmos ,u mnie od dawna mówi się na niego warszawianka nie wiem dlaczego
To jeszcze powiedz co ci kwitnie nad trzykrotka
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
śliczny ogródeczek
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, chciałam się pochwalić, że u mnie też zakwitły pierwsze lilie, patrzę
a u Ciebie kwitnie taki piękny liliowiec. I zaś jestem do tyłu 
Dowiedziałam się u Ciebie że kosmos nazywany jest też warszawianka. To już trzecia nazwa jaką usłyszałam. Jako dzieci nazywałyśmy te kwiatki "motylki" i tak mi się na długie lata zakodowały w pamięci. Dopiero jakieś 10 lat temu ze zdziwieniem dowiedziałam się że to ... Kosmos
Dowiedziałam się u Ciebie że kosmos nazywany jest też warszawianka. To już trzecia nazwa jaką usłyszałam. Jako dzieci nazywałyśmy te kwiatki "motylki" i tak mi się na długie lata zakodowały w pamięci. Dopiero jakieś 10 lat temu ze zdziwieniem dowiedziałam się że to ... Kosmos
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jadziu. Twoja Abigail wygląda jednak tak samo jak mój Duet. Już w ubiegłym roku w pewnym momencie miałam takie samo skojarzenie. Później moją złapała szarą pleśń i i była bardziej kolorowa. A zresztą jak ją zwał, tak ją zwał - są obie piękne. Twój wątek tak zasuwa, że nie mogę nadążyć. Wieczorem jak wrócę do domu z działki to już jestem zmęczona i już nic nie chce się.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witam
miłych gości . Wpadłam zrobić obiad i zaraz jadę do szpitala do bratowej . Jakoś nie nadążąm z odwiedzinami po wczorajszym zastoju ,ale wieczorem zajrzę do Waszych ogródków
Edytko Veilchenka jest Twoja gdyż jest jakoś mało wyrazista za bardzo się zlewa z zielenią za płotem . Kwitnie chyba długo a wieczorem jej kwiaty się fajnie zamykają . Te kwiaty są już chyba z tydzien
KRYSIU ja również mam dylemat z nadążąniem
tej mojej szara pleśń nie łapie tylko plamistość chociaż kwiaty wskazywałyby na to . Chopin pięknie zakwitnął a po deszczu kwity dostały plamek i tracą cały efekt . Tez uważam jak zwał tak zwał
MARYSIU lilijki zaczynają już kwitnąć co dzień jakaś nowa pokazuje swój kwiat . Dla mnie nazwa Kosmos jest również śmieszna ni w 5 ni w 10
MARZANKO nad 3 krotką kwitnie ostróżka mam jeszcze taką ciemno niebieską prawie że fiolet
ROZO cieszę się ,że podoba Ci się u mnie

Edytko Veilchenka jest Twoja gdyż jest jakoś mało wyrazista za bardzo się zlewa z zielenią za płotem . Kwitnie chyba długo a wieczorem jej kwiaty się fajnie zamykają . Te kwiaty są już chyba z tydzien
KRYSIU ja również mam dylemat z nadążąniem
MARYSIU lilijki zaczynają już kwitnąć co dzień jakaś nowa pokazuje swój kwiat . Dla mnie nazwa Kosmos jest również śmieszna ni w 5 ni w 10
MARZANKO nad 3 krotką kwitnie ostróżka mam jeszcze taką ciemno niebieską prawie że fiolet
ROZO cieszę się ,że podoba Ci się u mnie