Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Post »

Jadziu no proszę jaka kolekcja róż.Ja moją Josephine kupiłam dosyć dawno i ma taka sama etykietkę jak u Halinki /Hal1959/i jest bardzo ciemna chociaż przy przekwitaniu jaśnieje.i ma czerwone liście i pędy.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę,że rabatki już wypełnione po wręby...róże pomieszane z bylinami ,,,tak lubię
A jukę po dobnie jak Anka wykopałam...ale nie wywaliłam (nie umiem...)ale w kopałam za działkę,tam mój drugi ogródek... :;230 tam pupile swoich właścicieli robią swoje... :? więc duże ryzyko ,czy się tam kwiaty utrzymają :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Jadziu jaki ładny jest ten ogórecznik, Czy na targu można go kupić? Czy to bylina? Mam nieznaną roslinkę u siebie. Zajrzyj do mnie do wątku. ;:196 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu witaj :wit ;:196
Jak się cieszę,że do Ciebie zajrzałam ,natchnęłyście mnie zrobię to samo co Ty-
przesadzę jukę :P :wink: - miejsca potrzebuję .
Nigdy nic nie wywaliłam ale ... jak przekwitnie pójdzie na trawnik na ulice przed dom... ;:224
To nie wywalenie to zmiana lokalu dla mojej juki :;230

I jeszcze jedno Jadziu - masz różę "virgo" co mnie niezmiernie cieszy.
Czy możesz pokazać mi zbliżenie na jej liście i na pąka?
A może już rozkwitła to i na kwiat... ;:180
Dawno temu kiedy napisałam na forum, iż mam różę o takim imieniu - wybito mi to skutecznie z głowy,
ale ja wiem,że istnieje taka i że ja ją mam.
Chciałabym porównać czy Twoja to moja i czy moja to Twoja 'virgo"? :;230
Pomożesz? A ja wstawię dziś jeszcze u siebie zdjęcia mojej "virgo" ,bądź kochanie miła i wpadnij i popatrz i powiedz czy Twoja też tak wygląda?

No i "Josephine" i "Kristalperle" zaintrygowały mnie ...Qrcze... jak wywalę jukę to może się obydwie koło siebie zmieszczą jak je znajdę? Prawda ? :tan
Pozdrawiam Jadziu...
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Zauważyłem, że niektóre rośliny rosną zarówno u mnie jak i u Ciebie (róża Gloria Dei i Mr. Lincoln). I od niedawna mam lilie Landini - ciekawe od kogo ;:224 Z tym, że moja jeszcze nie kwitnie a Twoja już szleje ;)
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko niesamowite róże. :shock:
Masz bardzo kolorowy ogródek i aż miło popatrzeć.
Teraz tylko słonko trochę deszczu i raj na ziemi.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jadziu
nie nadążam za tobą :oops: to już nowy wątek ;:138

Szybko ci rosną badylki ;:63 jeśli są takie jasnozielone warto by je zasilić np. Substralem do róż. Wzmocnią się na resztę lata. :uszy
Ta rabatka jest zabójcza! Tawułki!!! Pooglądam u ciebie, bo u mnie wysychają :(
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Jadziu a Ty gdzie się zapodziała?Pokaż co nowego kwitnie w Twoim ogródku.Na pewno róże piękne a i inne kwiaty. :wit
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAM WSZYSTKICH MIŁYCH GOŚCI DOŚĆ WIECZOROWĄ PORĄ . Byłam dziś na spotkaniu z miłymi dziewczynami Basią i Iwonką w czereśniowym ogrodzie . Łupów przywiozłam co niemiara . Jutro napiszę co ,ale jednego jestem pewna ,że wreszcie mam szparagę czyli asparagus po naszemu . Widziałam pięknego krzaczora u Karo i jakoś telepatycznie Basia mnie zapytała czy takowego nie chcę . A ja na to jak na lato ,wiec już go mam . :heja a teraz odpowiedzi . aha przywiozłam sobie badylki Mary Roos ,Westerlanda i Polki . Mam nadzieję ,że się przyjmą

PATI miło mi Ciebie gościc w mojej oazie .

ELUŚKO kaj zes Ty przebywała tak dugo . Mam nadzieję ,że jak wszystkie różyczki zakwitną to będzie fajnie a do nich jeszcze dołączą lilie i słoneczniki ciekawe jak to zagra

PRZEMKU miło Cię gościć . Twoja Gloria ma trochę inny kolorek niż moja a Landini masz ode mnie ;:224 . Widzisz u mnie już kwitną ,ale nie jestem nimi szczególnie zafascynowana . Może wszystko przez te ciągłe deszcze i nie pachną to ich feler

KRYSIU moja yuca zmieniła miejsce gdyż jej liście mnie drazniły i w ogóle nie kwitła . Widzisz jakiego psikusa mi sprawiła teraz ,ale nie żałuję chociaż przechodnie będą mogli ją podziwiać . Virgo ma ciemno-zielone takie skórzaste liście pąk jest zielony potem przechodzi w żółty a kwiat jest biały i podobny do Chopina . W tej chwili rosną obok siebie Chopin i Virgo i mogę je obserwować ,lecz wydaje mi się ,że kwiat ma podobny zapach do Chopina . na razie Virgo jest w pąku

TOSIU ogórecznika posiałam na wiosnę to nie bylina ,ale podobno się rozsiewa . Byłam u Ciebie i Ci odpisałam

NELU tak jak u wszystkich . Jest trochę miejsca ,żeby można nogę wsadzić chociaż między różami mam go trochę wiecej ,żeby się nie dusiły

DANUSIU moja raczej nie ma czerwonych pędów chociaz liście w początkowej fazie są czerwone ,ale potem nabierają normalnego koloru . Jutro dokładnie się jej przyjrzę

HANIU mam nadzieję ,że badylki jednak zakwitną w tym roku może tak w sierpniu -wrześniu . Zobaczymy

MARZANKO nie wiem co to za warszawianki ,ale chyba chodzi o Kosmos czyli te różowe kwiatki w sosie koperkowym

BOGUŚKO mam ta 1 żurawka ,bo mi się jej liście podobały i pasowała mi do mojej koncepcji a reszta moich żurawek to takie pospolite ,ale mają fajne kwiatki dlatego je lubię . Co do zamiany to jeszcze obgadamy

HANIU niestety jak się idzie na spotkania to potem nie ma czasu na Forum . Niestety od rana nie miałam netu zastrajkowali . Specjalnie dla Ciebie Kristalperle

EWUNIU myślałam ,że na razie są za młode ,żeby je nawozić ,ale jak twierdzisz to im nasypię . Zresztą co im będę żałowac . Ja nie mam za dużo słońca może dlatego tak im u mnie dobrze i bardzo je lubię . Te listki badylków są takie różowawe

Teraz trochę rannych fotek . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Tak Jadziu chodzi mi o kosmos ,u mnie od dawna mówi się na niego warszawianka nie wiem dlaczego ;:7 To jeszcze powiedz co ci kwitnie nad trzykrotka
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

śliczny ogródeczek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jadziu, chciałam się pochwalić, że u mnie też zakwitły pierwsze lilie, patrzę :shock: a u Ciebie kwitnie taki piękny liliowiec. I zaś jestem do tyłu ;:112
Dowiedziałam się u Ciebie że kosmos nazywany jest też warszawianka. To już trzecia nazwa jaką usłyszałam. Jako dzieci nazywałyśmy te kwiatki "motylki" i tak mi się na długie lata zakodowały w pamięci. Dopiero jakieś 10 lat temu ze zdziwieniem dowiedziałam się że to ... Kosmos :;230
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jadziu. Twoja Abigail wygląda jednak tak samo jak mój Duet. Już w ubiegłym roku w pewnym momencie miałam takie samo skojarzenie. Później moją złapała szarą pleśń i i była bardziej kolorowa. A zresztą jak ją zwał, tak ją zwał - są obie piękne. Twój wątek tak zasuwa, że nie mogę nadążyć. Wieczorem jak wrócę do domu z działki to już jestem zmęczona i już nic nie chce się.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

jak długo kwitnie trzykrotka :?:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam ;:3 miłych gości . Wpadłam zrobić obiad i zaraz jadę do szpitala do bratowej . Jakoś nie nadążąm z odwiedzinami po wczorajszym zastoju ,ale wieczorem zajrzę do Waszych ogródków

Edytko Veilchenka jest Twoja gdyż jest jakoś mało wyrazista za bardzo się zlewa z zielenią za płotem . Kwitnie chyba długo a wieczorem jej kwiaty się fajnie zamykają . Te kwiaty są już chyba z tydzien

KRYSIU ja również mam dylemat z nadążąniem :;230 tej mojej szara pleśń nie łapie tylko plamistość chociaż kwiaty wskazywałyby na to . Chopin pięknie zakwitnął a po deszczu kwity dostały plamek i tracą cały efekt . Tez uważam jak zwał tak zwał

MARYSIU lilijki zaczynają już kwitnąć co dzień jakaś nowa pokazuje swój kwiat . Dla mnie nazwa Kosmos jest również śmieszna ni w 5 ni w 10

MARZANKO nad 3 krotką kwitnie ostróżka mam jeszcze taką ciemno niebieską prawie że fiolet

ROZO cieszę się ,że podoba Ci się u mnie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”