Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Ewuś okna to masz jak najlepsza działka, kolorowe, bujne, ozdobne no i smakowite.
Truskaweczka widzę przezimowała i niedługo pewno będziesz smakowała jej owoce.
Hosty masz niesamowite.
Podwórkowy zmienił się nie do poznania i pewno do jesieni całkiem zarośnie każdy kawałek ziemi.
Dzisiaj znów popadało.....czy to się nigdy nie skończy ? :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Miło mi,że tu zaglądacie:Kogro,Igorze,Miiriam,rozo333.Dziś zapowiedzieli miły słoneczny dzień do południa,a potem możliwe opady,nie wzięłam niczego od deszczu,prognoza częściowo trafiona,pada od 9 rano,utknęłam ze skrzynką zawierającą sadzonki:orlika,truskawki powtarzającej i floksa szydlastego,opad stał się intensywny i ciągły.A ja planowałam dotrzeć w końcu w porze otwarcia poczty i nadać przekazy pieniężne,posadzić zawartość skrzynki w Podwórkowym,przesadzić hostę Blue Angel,bo jest tegoroczna niewielka,a już wiem,że może być bardzo duża i tam gdzie jest zagraża języczce Rakieta i tak już starganej przez deszcze...Trzeba by nabyć podpórkę pod powojnik tangucki i kobeę,a jak w taki deszcz się po nią pchać?
Kogro-różowo kwitnące truskawki ananasowa(ma kwiaty wpadające w fiolet) i Pink Panda (kwiaty różowe aż do czerwonawych)wszystkie przezimowały w Podwórkowym zakopane w doniczkach w rabatce i przykyte liśćmi,dwie są za oknem w kuchni,chyba z 5 w większym pojemniku za oknem w dużym pokoju na parapecie,a 3 powiesiłam na siatce nad murkiem.Dojrzała na razie była jedna,ale taka kwaskowata,po deszczach przeglądalam i obrywałam zapleśniałe liście te najbardziej zewnętrzne,leżące na ziemi .Oznak chorobowych nie widzę.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy przyturlasz się jutro do Zakopanego :?: Jeśli tak, to o jakiej godzinie :?: :?: :?:
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olgo-szykuję się na mniszkobranie pod Krokwią,powinnam sama trafić po złociste runo łakowe tak korzystnie wpływające na stan gardła,planuję wyjazd o 7 rano a powrót około 17.00.Chcę zaglądnąć zaraz koło dworca do Zieleni Miejskiej w Z.,mają tam czasem ciekawe okazy.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeśli pogoda będzie taka jak wczoraj , a nie dziś to może bys się przeszla na Kopieniec przez Olczyską, tam na pewno sniegu nie ma , a powinny kwitnąć różorodne wiosenne kwiatki.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To ja czekam jutro na relacje z wyprawy po złote runo. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek
Olu(Ogród Azy),jak ja mam wyjeżdżać,chodzić po górach po chmurach -wystarczy,że pracuję......a zastaję to co widać. Misa z bratkami zrzucona z pieńka brzozy.Na drabince była rozpięta akebia,podpórkę naturalnie zastałam leżącą,wyrwany też był kołek od męczennicy,złoty bluszcz wykopany i rozdarty w malutkie kawałeczki tamże za płotem uprzednio już nie odbił i nie odbije.Na kolejnej rabatce wykopki i to.
Kogro-Udało mi się wpłacić na poczcie należność za książkę od Fridy i zamówione u Ani-Raczka roślinki już po pół godzinie,co uważam za sukces.Zasadziłam ciemnofioletowego z kremowym orlika,powtarzającą owocowanie truskawkę i przesadziłam hosty,by te mniejsze i młodsze miały więcej przestrzeni,szczególnie dobrze to zrobi Blue Angel.
Obrazek
Zaczynają kwitnienie tawułki,piwonii pąk coraz większy.
Obrazek Obrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa

kto ci to wykopuje i niszczy???????
Fajny pomysł z tym murkiem :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Znam wiele zniszczeń robionych przez zwierzynę, ale to wygląda mi na dwie możliwości.
Albo piesek się bawi - na co wskazuje, że właśnie wysokie rośliny ucierpiały najbardziej - albo czyjeś złośliwe działanie.
Sama wybierz najbardziej realną możliwość.
Niestety w zbiorowisku najemców trzeba się liczyć z każdą taką możliwością.
Ale może to tylko jednorazowy taki wybryk.
Grażyna.
kogro-linki
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Ewo Janinko u Ciebie kamienne goździki a u nas cegiełki
A ludzka podłość nie zna granic , co komu przeszkadza, że jest ładniej, czyściej ...

U nas przed działką naszą np. rzucane są butelki, puszki, papierki itp. wykopywane są też kwaitki i roślinki z przed działki.
Oj Ewo , to szkoda Twojej pracy, lepiej żebys juz miała tą swoją wymarzoną :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuniu zapomniałam dodać.
Sprawdż czy twoja hosta nakrapiana mlekiem nie jest przypadkiem zawirusowana.
Zobacz tutaj - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=40&t=13543
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś dzień idealny na ogród,więc robię z zapałem co się da w rabatkach.Kupiłam przed Giełdą Kwiatową hostę na razie NN w kolorze złocistym (nie miałam) i trzy nowe"babcine" ostróżki,niebieskie?-zobaczymy.W sąsiedniej placówce oświatowej spodobał się(przez siatkę)mój ogródek i zwłaszcza skrzynki z kwiatami na murku,będę miała jaśniej-obcięto dolne gałęzie wielkich drzew za ogrodzeniem,ponieważ nie były suche ani grożące z innych powodów to taki gest który bardzo cieszy.
Oprócz złotego runa przywiozłam od Olgi wieczornice(wieczernik damski),iryski,żonkile,trochę mięty i śledziennicę.W zakopiańskim Ogrodnictwie Miejskim kupiłam dużej urody oregano variegata(na razie wwąchuje się Kostek)oraz białą ładnie pachnącą smagliczkę na moje kamienie.ZAKWITŁA MI PIWONIA!!!!!
Kogro-dziękuję za link,przeczytałam uważnie, zaniepokojona oglądnęłam hosty, nie są zawirusowane,są zdrowe jak rydze tylko nieco zabłocone i trochę podziobane przez gołębie.Naturalnie najbardziej te małe.
Ewo-Ogis-tak goździki brodate albo kamienne.Na grządce są o.k.,w wazonie lubią gnić i nieprawdopodobnie śmierdzieć.
Złotlin wygląda,że się przyjął.Bardzo się z tego cieszę.Widziałam w tramwaju panią z dużym kwitnącym jaśminowcem,niestety indagowana odparła,że wiezie od znajomych.Ale może w sklepie "Polanu" na Basztowej znowu będą?
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Przykre Ewo to co piszesz aż trudno uwierzyć ,że tak można niszczyć czyjąś pracę.Życzę słoneczka i mniej zmartwień.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Podpisuję się pod tym co napisała moja przedmówczyni - członkini Stronnictwa Kaszubskiego (:lol: )
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ewa, czy Ty wciągasz do ewidencji wszystko, co sadzisz w podwórkowym???? czy masz taką pamięć?
Oregano jest w wersji variegata?? a zdjęcia będą?
Donoszę uprzejmie, że koleusy z kwietnia nadają się do wysadzania a rokoko ładnie wzeszły.
Te wcześniejsze na razie zapowiadają się na wszystkie jednakowe :roll: , ciekawa jestem tej drugiej mieszanki.
Gdzie ja je wszystkie powysadzam, chyba warzywnik zamienię w "koleusowisko". :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”