Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki 2009 cz.2

Post »

Kochani - ona ma sprzedaż wysyłkową :;230 a przynajmniej cos w tym rodzaju. Zwierzył mi siekiedyś, że hurtem u niego kupują i wystawiają na All...o dwa złote drożej.

Agnieś - to jest na Miłocińskiej, na końcu Baranówki, obok wiaduktu. Elsi, Ty to masz w ogóle po drodze :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

a to cwaniaczki .... ;:108
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Dobrze wiedzieć, gdzie można kupić różnorodne i tanie rośliny, trzeba wprowadzić adres do GPS :lol: :lol:
i czekać na okazję i ........ polubić wyjazdy :?
I jednak poczekać z kupowaniem roślin do wiosny. :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

100krotka pisze:Agnieś - to jest na Miłocińskiej, na końcu Baranówki, obok wiaduktu. Elsi, Ty to masz w ogóle po drodze :-)
Aaa znam tego Pana. I potwierdzam że ma wszystko. Wczoraj kupiłam tam ciemierniki, których nigdzie już nie było. :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieś! Czy ty chcesz przez to powiedzieć, że on jeszcze nie zakrył na zimu? :shock:
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

No był trochę zdziwiony że jeszcze ktoś kupuje, ale było otwarte, więc może przygotowuje się do sezonu zimowego.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieś pisze:No był trochę zdziwiony że jeszcze ktoś kupuje, ale było otwarte, więc może przygotowuje się do sezonu zimowego.
Bo Pan nie wiedział że na forum sami wariaci są :;230
Jakbyście wiedziały jak złożyć u Pana zamówienie internetem to pewnie pół forum by się u niego zaopatrywało :P
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

elsi pisze:Dobrze wiedzieć, gdzie można kupić różnorodne i tanie rośliny, trzeba wprowadzić adres do GPS :lol: :lol:
:
Powiem Ci Elu, że z tą taniością, to różnie bywa...ale ma sadzonki naprawdę super jakości, i w dodatku dzieli je na dwie lub trzy grupy, w zależności od tego, jak są okazałe, taką mają cenę (np. piwonie i ostróżki tak miał podzielone). Generalnie drogo nie jest, ale niektóre cuda sobie kosztują :-) Zresztą, tam sie przyjemnie jeździ, facet jest pasjonatem, widać, że lubi to, co robi i ma świetne rezultaty. Nie wiem po prawdzie, czy ma zasoby, żeby otworzyć sprzedaż internetową, bo do tego trzeba ludzi, to kupa roboty...

A naprzeciwko jedni państwo z kolei mają szklarnię, i tam można kupić świetną "balkonówkę", również sadzonki wysokiej jakości, nieco taniej niż w centrach ogrodniczych.

Jak tam po sobocie? Ja posadziłam trzy róze od Liski i trochę poprzesadzałam (jeszcze hibiskus mi został), a potem w ramach akcji "Pokochaj swój kręgosłup" wybrałam sie na basen. Chyba muszę zacząć regularnie pływać i ćwiczyć, bo niestety stan mojego kręgosłupa nie jest za ciekawy- siedząca praca robi swoje, a tu jeszcze pewnie ze trzydzieści lat pracy przede mną...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Stokrotko trudno porównać ceny, bo trzeba byłoby widzieć rośliny, prawda?
Wiem tylko, że iglaki po przecenie w RCMB (u nas - w Biłgoraju) były droższe niż większe w szkółce pod Biłgorajem.
Wiem to dopiero dzisiaj, bo potrzebowałam dokupić iglaków do skrzyń drewnianych.
Pojechałam tylko po to, miałam trochę czasu na wybieranie, bo M. zostawił mnie i pojechał po coś do miasta :roll: .
I oczywiście, na tym się nie skończyło, a miałam już nie kopać tej jesieni ;:223
Oprócz tych planowanych 6 iglaków skusiłam się na magnolię gwiaździstą ROSEA, irgę zimozieloną i suchodrzew Maacka,
nie wspominam już o kilku bylinach, bo one tak "za nogami" i jakieś upusty, miałam jeszcze resztę ze 100. :lol:
Można też było o roślinach pogadać, upewnić się o "wysokości docelowej" itp.
Dbaj o kręgosłup, basen dobra rzecz, też muszę zacząć sezon (zwykle zimą w niedzielę jeżdżę - a jeszcze zimy nie ma :roll: ).
Oprócz tego czasem trzeba skrzydełkami pomachać, bo to długotrwałe siedzenie nie jest dobre,
ale przeciążenia też i przeciągi - znam już ten ból.
A wyjście na basen może być fajną rodzinną wyprawą - moje dzieci już dorosłe, ale bywało miło :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Starość nie radość, a Ty podobno rok starsza ode mnie :wink:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

... dwie Staruszki sobie pogadały... :;230
Zatęskniłam za basenem - jak się sezon grypowy wykończy, ja tez pojadę ... ;:108
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

oooo jeszcze zakupy robicie???

100krotka a ja już wiem gdzie te szkółka :) więc wiosną pewno ją odwiedzę... a moze jak Ewunia przyjedzie to sie z Wami wybiorę?

basen też lubię ... jak mieszkałam w bloku to kupowałam karnet i pływałam regularnie .... teraz daleko a i niestety już nie znajduję czasu na nic ...

miłego dnia życzę... widzę piękne słoneczko... niestety słyszę wietrzysko...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

elsi pisze:Stokrotko trudno porównać ceny, bo trzeba byłoby widzieć rośliny, prawda?
:
Dokładnie tak - ważny jest stosunek ceny do jakości, i jeśli o tym mówimy, to szkółka jest the best. To jest po prostu jakośćo wiele wyższa, a ceny mniej więcej podobne - czasem trochewyższe, a czasem niższe niż gdzie indziej.

Gorzatko, starosć starością ;-) , a ja przy kompie od dwunastego roku życia - najpierw zabawa, potem pasja, potem studia a potem praca, wszystko przy klawiaturze. To nie moze wyjść na zdrowie...

Ave, ja tam sie grypy na basenie nie boje jakoś - prędzej mozna złapać w szkole, w kinie, w pracy, w kościele i innych takich miejscach, jakoś żyć trzeba ;-)

Liska, no pewnie, mozemy zrobić najazd :-)
U mnie też wietrzysko, brrr....
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No wlasnie, podobno we Wloszech likwiduja te misy na wode swiecona w kosciolach i wprowadzaja podajniki na podczerwien :shock: :D Bo niehigienicznie (zawsze tak uwazalam i dlatego tylko udaje, ze mocze palce :oops: ).
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:No wlasnie, podobno we Wloszech likwiduja te misy na wode swiecona w kosciolach i wprowadzaja podajniki na podczerwien :shock: :D Bo niehigienicznie (zawsze tak uwazalam i dlatego tylko udaje, ze mocze palce :oops: ).
Ja coś słyszałam o Anglii, że likwidują ;-) Trudno mi wyrokować, czy to ma sens, czy jest tylko zbytkiem ostrożności, fakt, że kiedys słyszałam w jakiejś audycji, jak jacyś naukowcy pobierali próbki z orzeszków solonych, które sobie stały w pubie podczas rozgrywek piłkarskich, i co tam znaleźli - ale chyba oszczędzę Wam szczegółów :;230

Tam, gdzie jest dużo ludzi naraz, tam i zarazki krążą, ale jednak nie ma co przesadzać i wyłączać sie bez potrzeby z życia społecznego do wiosny ;-) Co najwyżej można trzymać ręce przy sobie :;230

A ja znowu słomiana wdowa :-( Ślubny pojechał do Warszawy przed chwilą, będzie w piątek...ech, myślałam, że sie do tego już przyzwyczaiłam, ale tak mi jakoś...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”