Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

bo robimy tam kącik wypoczynkowy i one musiały by rosnać w śroku :roll: , zarosły by nas... :lol: , wcześniej była tam planowana pergola oi tyle a teraz będzie parawan od sąsiada , kostka , stół , wielki parasol z wykrzywioną noga i z drugiej strony kratki i od strony zewnętrznej po kratkach wiciokrzewy i te grzesinki :) .
Ja miałem plantacje siewek w domu , ale już nie będę chyba tyle siałna nast. rok.. i tak troche padłoo , duużo.. :roll: . Poszadziłęm siewki cyni miniaturkowej za płotem w szczelinie miedzy chodnikiem a murkiem od płotu.. , strasznie będa miec ciasno i mało słonca.. , ale sąsiadka tak miała i rosły :shock: , widze że juz1 siewka znikła.. , poszukam na strychu czy jeszcze są siewki cyniu , bo juz sie w tym wszystkim gubie :shock: . Te róże wielkokwoiatowe kupione w kwietniu jaklos stoją.. , reszta ma pąki, miniaturka mi jedna padła i pozostałe 3 ledwo zipia.. , nie wiem co z nimi.. , musiałem je przesadzic.. :( . Posziaęłm niedawno nasturcje , tez na balkonie i do ogródka. ,schodzi :D , wszystkie maja po 2 liście , mam jeszcze nasiona to posieję bo je bardzo lubie i wilca.. , trochę puźno sie ronbi.. , ale.... :lol: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja Tulipanku za wcześnie siałam i dlatego wszystko padło i przez to się zraziłam. Przekonałam się że lepiej bezpośrednio siać do gruntu :roll:

Jak zrobicie ten kącik wypoczynkowy, to koniecznie pokaż nam go ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Oki , pewnie że pokażę :lol: :wink: . A no pamiętam , Siałaś już końcem stycznia :wink: , na poczatku marca w połowie i wszystkoi wcześniej zakwitnie , ale nie od razyu w maju , za to bedzie cieszyc do jesieni :D .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur-tak się umęczysz przy tym kąciku wypoczynkowym,że Ci się wypoczywać odniechce.Dlaczego parasol z krzywą nogą?Nagiety jest ku wypoczywającym?Jedno dobre,że zwolniłeś deskę do prasowania z wysianych roślinek.Czy ktos w końcu pokaże jak Grzesinek wygląda?
Kupiłam pięknogłówkę już wsadziłam w podwórkowym, nie mam pojęcia jaka będzie, sprzedający tylko się zachwycał,że ładna, dałam 2 zł wszystkiego i liście ładnie pachną.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Racja ten na którego polujesz ja bardzo lubię. Był do kupienia na wystawie kwiatów ale drogi więc zrezygnowałem ale widziałem że jest chyba nawet w stałej ofercie w OBI i w Bytomiu i w Katowicach. Tak że ja mam wybór. Muszę tylko kasę uzbierać :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale przy mojej rozrzutności to może być trudne. :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Bardzo fajnie wygląda Twój balkon :)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Petunie w pięknych kolorach :) Widzę ,ze na balkonie zamieszkała też "Czarnooka Zuzia" czyli Tunbergia. To będzie baaardzo ukwiecony balkon !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani :D , nie było mnie trochę znowu jeszcze z tydzien i zwolnie troche... :lol: . Ten tydzień szkolny był okropny.. , mamy jeszcze chodzic do 30codziennie do kościoła na 18.00 , przygotowujemy sie do bierzmowania... . No i ostatnio miałem zajęcie z ogródkiem :lol: i czasu na komputer itp. nie miałem wcale...

Ewo - mam taki parasol , podobny.. , dużo większy... :wink: :

Obrazek
http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/pa ... ny_500.jpg

Przy kaciku to więcej się tata orobi.. , ja mam jeszcze tyle nauki i to bierzmowanie.. , beńki cały czas czekają na wysyłkę , musze wysłać :oops: :wink: .
Jeśli chodzi o siane roślinki to od początku kwitnia trafiły na stryszek i deska była wolna... :lol: :wink: .

Krzysiu - ja od kwitnia straciłem jakieś 500 zł.. , razem z wczorajszymi zakupami... , a roślin mało....

Priamku / Ewelino - dziekuje bardzo :D

Ewelino - musze wpaść do twojego królestwa na czasie.. :wink:

Obrazek
Moje małe wczorajsze zakupy :
- 18 pelargoni rabatowych
- 7 werben
- 25 aksamitek
- 15 begoni drobnokwiatowych
- 5 szałwii
- 3 dalie miniaturki
- 2 sanwitalie , które padają :(
- 2 małe sadzonki fuksji i jedna wilka z koooooopą paków :D
No i tyle... :lol: A i jeszcze dostałem niebieskie irysy syberyjskie :lol: , 2 kwiatną :lol: :D .

Potrzebne mi są jeszcze niecierpki waleiana , pelargonie angielskie i sundaville... :lol: .
Mama mówi , że zgłupiałem :shock: :lol: . Różaneczniki bordowe reanimowane sie ruszyły , jeden otwiera dopiero pąk... :D :lol: .

Troche fotek na szybko.. , już wszystko posadzone , w weekend będe długo na forum i natrzaskam fotek :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trawusia odżyła.. :!: ;:183 , ale nie na całej działce.... , trochę polało... :lol: , trawka wczoraj odchwaszczona.. , bo ostatnio mlecze sie pojawiły , ale wyrwane z korzeniami :twisted: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Takie cudo mi zakwitło... , kwitło 2 dni.. i znowu sie pąki otworzyły i dzisiaj te ostatnie 2 pąki kwitną 2 dzien i pewnie już po nim bo jeszcze burza go wytłukła... :( :roll: , bosko pachnie cytrynką :roll: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Witaj Artur ,przyszedłem tutaj że by Joli nie śmiecić ,zaglądałem już tutaj,w niezłym tempie wszystko się u Ciebie rozwija,a gdzie ten Twój ogród jest ,przy trasie na Lublin?w sezonie często na grzyby jeżdżę do Turzy,może gdzieś Cię dojrzę przy pniaczku
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A tu inna rabatka , ale fotki beznadziejne... , jutro zrobie lepsze.. :

Obrazek

Obrazek

Nawet nie widać za bardzo czy coś tam jest posadzone.... :shock: .
Aparat sie ładuje na jutro na porządne fotki :D .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tomko34 pisze:Witaj Artur ,przyszedłem tutaj że by Joli nie śmiecić ,zaglądałem już tutaj,w niezłym tempie wszystko się u Ciebie rozwija,a gdzie ten Twój ogród jest ,przy trasie na Lublin?w sezonie często na grzyby jeżdżę do Turzy,może gdzieś Cię dojrzę przy pniaczku
Witaj , Łoł :shock: , to fajnie :D , Sokołów Małopolski jest przecież zaraz obok Turzy,.. :lol: :wink: . Nie przy trasie na Lublin.. , mieszkamy na osiedlu nakońcu Sokolowa od Turzy :lol: :wink: . Z tym pniakiem to musze kombinowac... :lol:
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Dasz radę ,nic na siłę,wszystko sposobem ,jak to dąb ,ja użył bym wiertarki ,dłuższe wiertło ,i dziurka koło dziurki ,reszta dłutem a nawet mocnym śrubokrętem i do przodu
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Noi właśnie tak obmyślałem z ta wiertarką... :lol: , tylko na razie czasu nie mam , ale będa całe wakacje i w czerwcu sie za to wezne..
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Tulipanku ale zaszalałeś z zakupami :shock: śliczne te Twoje nabytki i jak słyszę masz jeszcze zamiar kupować :roll:
Tulipanku moja zakupiona sanwitalia też padła, kupiłam drugą ale posadziłam już w cieniu a następna urosła z nasionka ;:109 śliczna sadzoneczka
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Artur ja myślę ze roślin aż tak mało nie masz. A kwiaty fakt - kosztują :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”