Ja miałem plantacje siewek w domu , ale już nie będę chyba tyle siałna nast. rok.. i tak troche padłoo , duużo..
Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
bo robimy tam kącik wypoczynkowy i one musiały by rosnać w śroku
, zarosły by nas...
, wcześniej była tam planowana pergola oi tyle a teraz będzie parawan od sąsiada , kostka , stół , wielki parasol z wykrzywioną noga i z drugiej strony kratki i od strony zewnętrznej po kratkach wiciokrzewy i te grzesinki
.
Ja miałem plantacje siewek w domu , ale już nie będę chyba tyle siałna nast. rok.. i tak troche padłoo , duużo..
. Poszadziłęm siewki cyni miniaturkowej za płotem w szczelinie miedzy chodnikiem a murkiem od płotu.. , strasznie będa miec ciasno i mało słonca.. , ale sąsiadka tak miała i rosły
, widze że juz1 siewka znikła.. , poszukam na strychu czy jeszcze są siewki cyniu , bo juz sie w tym wszystkim gubie
. Te róże wielkokwoiatowe kupione w kwietniu jaklos stoją.. , reszta ma pąki, miniaturka mi jedna padła i pozostałe 3 ledwo zipia.. , nie wiem co z nimi.. , musiałem je przesadzic..
. Posziaęłm niedawno nasturcje , tez na balkonie i do ogródka. ,schodzi
, wszystkie maja po 2 liście , mam jeszcze nasiona to posieję bo je bardzo lubie i wilca.. , trochę puźno sie ronbi.. , ale....
.
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998

- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Oki , pewnie że pokażę
. A no pamiętam , Siałaś już końcem stycznia
, na poczatku marca w połowie i wszystkoi wcześniej zakwitnie , ale nie od razyu w maju , za to bedzie cieszyc do jesieni
.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Artur-tak się umęczysz przy tym kąciku wypoczynkowym,że Ci się wypoczywać odniechce.Dlaczego parasol z krzywą nogą?Nagiety jest ku wypoczywającym?Jedno dobre,że zwolniłeś deskę do prasowania z wysianych roślinek.Czy ktos w końcu pokaże jak Grzesinek wygląda?
Kupiłam pięknogłówkę już wsadziłam w podwórkowym, nie mam pojęcia jaka będzie, sprzedający tylko się zachwycał,że ładna, dałam 2 zł wszystkiego i liście ładnie pachną.
Kupiłam pięknogłówkę już wsadziłam w podwórkowym, nie mam pojęcia jaka będzie, sprzedający tylko się zachwycał,że ładna, dałam 2 zł wszystkiego i liście ładnie pachną.
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tulipan998

- Kontakt:
Witajcie kochani
, nie było mnie trochę znowu jeszcze z tydzien i zwolnie troche...
. Ten tydzień szkolny był okropny.. , mamy jeszcze chodzic do 30codziennie do kościoła na 18.00 , przygotowujemy sie do bierzmowania... . No i ostatnio miałem zajęcie z ogródkiem
i czasu na komputer itp. nie miałem wcale...
Ewo - mam taki parasol , podobny.. , dużo większy...
:

http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/pa ... ny_500.jpg
Przy kaciku to więcej się tata orobi.. , ja mam jeszcze tyle nauki i to bierzmowanie.. , beńki cały czas czekają na wysyłkę , musze wysłać
.
Jeśli chodzi o siane roślinki to od początku kwitnia trafiły na stryszek i deska była wolna...
.
Krzysiu - ja od kwitnia straciłem jakieś 500 zł.. , razem z wczorajszymi zakupami... , a roślin mało....
Priamku / Ewelino - dziekuje bardzo
Ewelino - musze wpaść do twojego królestwa na czasie..

Moje małe wczorajsze zakupy :
- 18 pelargoni rabatowych
- 7 werben
- 25 aksamitek
- 15 begoni drobnokwiatowych
- 5 szałwii
- 3 dalie miniaturki
- 2 sanwitalie , które padają
- 2 małe sadzonki fuksji i jedna wilka z koooooopą paków
No i tyle...
A i jeszcze dostałem niebieskie irysy syberyjskie
, 2 kwiatną
.
Potrzebne mi są jeszcze niecierpki waleiana , pelargonie angielskie i sundaville...
.
Mama mówi , że zgłupiałem
. Różaneczniki bordowe reanimowane sie ruszyły , jeden otwiera dopiero pąk...
.
Troche fotek na szybko.. , już wszystko posadzone , w weekend będe długo na forum i natrzaskam fotek
:

Trawusia odżyła..
, ale nie na całej działce.... , trochę polało...
, trawka wczoraj odchwaszczona.. , bo ostatnio mlecze sie pojawiły , ale wyrwane z korzeniami
.

Takie cudo mi zakwitło... , kwitło 2 dni.. i znowu sie pąki otworzyły i dzisiaj te ostatnie 2 pąki kwitną 2 dzien i pewnie już po nim bo jeszcze burza go wytłukła...
, bosko pachnie cytrynką
:

Pozdrawiam
Ewo - mam taki parasol , podobny.. , dużo większy...

http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/pa ... ny_500.jpg
Przy kaciku to więcej się tata orobi.. , ja mam jeszcze tyle nauki i to bierzmowanie.. , beńki cały czas czekają na wysyłkę , musze wysłać
Jeśli chodzi o siane roślinki to od początku kwitnia trafiły na stryszek i deska była wolna...
Krzysiu - ja od kwitnia straciłem jakieś 500 zł.. , razem z wczorajszymi zakupami... , a roślin mało....
Priamku / Ewelino - dziekuje bardzo
Ewelino - musze wpaść do twojego królestwa na czasie..

Moje małe wczorajsze zakupy :
- 18 pelargoni rabatowych
- 7 werben
- 25 aksamitek
- 15 begoni drobnokwiatowych
- 5 szałwii
- 3 dalie miniaturki
- 2 sanwitalie , które padają
- 2 małe sadzonki fuksji i jedna wilka z koooooopą paków
No i tyle...
Potrzebne mi są jeszcze niecierpki waleiana , pelargonie angielskie i sundaville...
Mama mówi , że zgłupiałem
Troche fotek na szybko.. , już wszystko posadzone , w weekend będe długo na forum i natrzaskam fotek

Trawusia odżyła..

Takie cudo mi zakwitło... , kwitło 2 dni.. i znowu sie pąki otworzyły i dzisiaj te ostatnie 2 pąki kwitną 2 dzien i pewnie już po nim bo jeszcze burza go wytłukła...

Pozdrawiam
- Tulipan998

- Kontakt:
A tu inna rabatka , ale fotki beznadziejne... , jutro zrobie lepsze.. :

Nawet nie widać za bardzo czy coś tam jest posadzone....
.
Aparat sie ładuje na jutro na porządne fotki
.

Nawet nie widać za bardzo czy coś tam jest posadzone....
Aparat sie ładuje na jutro na porządne fotki
- Tulipan998

- Kontakt:
Witaj , Łołtomko34 pisze:Witaj Artur ,przyszedłem tutaj że by Joli nie śmiecić ,zaglądałem już tutaj,w niezłym tempie wszystko się u Ciebie rozwija,a gdzie ten Twój ogród jest ,przy trasie na Lublin?w sezonie często na grzyby jeżdżę do Turzy,może gdzieś Cię dojrzę przy pniaczku
- Tulipan998

- Kontakt:
Noi właśnie tak obmyślałem z ta wiertarką...
, tylko na razie czasu nie mam , ale będa całe wakacje i w czerwcu sie za to wezne..
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: