Kasicqa - mój storczykowy świat

ODPOWIEDZ
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Kasicqa wiesz co, ja to bym chyba go na Twoim miejscu wzięła...
Lecę obejrzec kalanchoe :)
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

tylko że za 20 zł to bym wzięła ale nie w takim stanie. liście miał zbyt słabe. a wiadomo jak to jest z kupowaniem takich. jak to mówi Storczykowa nie należy dawać sobie złudnej nadziei. ja myślę że czasem można ale nie z 20 zł gdzie za 26 w Auchan był mój biały - piękny, duży i zdrowy.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kasicqa pisze:tylko że za 20 zł to bym wzięła ale nie w takim stanie. liście miał zbyt słabe. a wiadomo jak to jest z kupowaniem takich. jak to mówi Storczykowa nie należy dawać sobie złudnej nadziei. ja myślę że czasem można ale nie z 20 zł gdzie za 26 w Auchan był mój biały - piękny, duży i zdrowy.
20 to rzeczywiście za dużo jak za tak marnego storczyka. ja niekwitnącego kupowałam tylko raz, ale był w b.dobrym stanie, tylko kwiatków nie miał. jak roślina jest zdrowa i ładna, można kupić, ale jak ma wiotkie liście albo coś nie tak z korzeniami to lepiej nie kupować, bo może paść. czasami lepiej trochę dopłacić i kupić porządnego storczyka niż rzucać się na pierwszego lepszego, który nam może uschnąć.
Awatar użytkownika
Alicja N.
100p
100p
Od: 18 lut 2008, o 15:04

Post »

ten falenopsis o którym mówisz leży tam (obok ziemi do przesadzania) od początku grudnia. również zastanawiałam się czy go wziaśc, ale nie brałam, nie ma nawet korzeni w środku- wyjmowałam go z doniczki. a te co wiszą to Vandy :)
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Smutno mi się zrobiło na myśl o takiej biednej roślince której nikt nie chce przecież nie z jej winy :(
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p

Post »

czyli jak można chcieć za niego 20 zł? i to jeszcze z wielką łaską obniżyli mi na te 20 złotych...
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Ale Kasicqa, nie napisałaś czasem że ten Twój miał mnóstwo zdrowych korzeni?
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p

Post »

no właśnie miał ich mnóstwo ale nie wyjmowałam go więc jak to przeczytałam to pomyślałam ze może jest oberwany czy jak?! ale stał właśnie tam, w kącie przy stoisku do przesadzania roślin.
Blue Monkey
500p
500p

Post »

Może to jakiś inny był? kurczę, szkoda go, zwłaszcza jeśli miał korzonki-na pewno byś go odratowała :) Ja już sie szykuję na jakąś taką wyprzedaż tylko się boje przywlec do domu jakieś choróbsko :?
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Choróbsko jak choróbsko, gorzej gdy są przywleczone takie ;:214 , szczególnie, gdy ma się sporo innych roślin w domu.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No,no...jak sobie pomyślę za ile kupiłam :shock: ...jadę jutro na łowy-oby coś tam jeszcze zostało.Zrobiłam sobie trochę miejsca na oknie na nowego a fikus wylądował na podłodze obok kolejnego na wyższej podstawce-oby psy mi go nie rozkopały :roll:
Latem świrowałam na punkcie krzewów do ogrodu z teraz...Storczykomania totalna :lol:
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p

Post »

to życzę powodzenia, może Tobie uda się coś zdobyć. ja już nie będę pokładać nadziei w moje kolejne wyprawy po storczyki. im bardziej byłam przekonana że z jakimś wrócę tym bardziej się potem zawiodłam. i choć mam w kwiaciarni zamówionego to ciekawi mnie ile mnie ten luksus będzie kosztował :? jakby nie było to sieciówki są tańsze.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak sobie czytam, wiele razy kupowałam storczyki w LM właśnie z przeceny, u nas przekwitnięte storczyki sprzedawali za 10 zł, widziałam nawet za 5 zł. Jestem zdziwiona, zresztą patrząc na cenę za 10 zł można kupić ładne kwitnące miniaturki na giełdzie.
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p

Post »

no niestety tak dziwnie wyszło z tą niby przeceną. kasjerka sama była zdziwiona. po prostu zadzwoniła żeby spytać się na ile on jest przeceniony a tu mówią że przeceny żadnej nie będzie. potem tylko z wielką łaską powiedzieli że za 20 zł sprzedadzą. szkoda. oglądałam dziś storczyki w kwiaciarni w centrum Białegostoku, PIĘKNE różowe i białe ale ponad 60 złotych... ciekawe ile ja zapłace po niedzieli, ale trudno, poświęce się. może będę rzadziej je kupować, np raz w miesiącu ale za to w kwiaciarni dowiadując się wcześniej kiedy świerze dowiozą... chciałabym je zdobywać w sieciówkach bo tam o WIELE taniej ale LM mi obrzydło a zresztą żeby go w Bstoku kupić to muszę mieć transport. no chyba że wiosną czy latem odwarzę się wieźć go autobusem i pociągiem :shock:
a jak to u Was, może też w jakiś szalony sposób przytachałyście kiedyś do domu storczyka i o dziwo nie zaszkodziło mu?!
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p

Post »

no i dziś po kąpieli białego storczyka zobaczyła jak mi coś przebiegło po korze. jedno złapałam drugie uciekło. więcej nic nie zobaczyłam choć oglądałam dokładnie, takie to było maleńkie, białe i szybkie. wcześniej nie widziałam, choć już u mnie z miesiąc jest roślinka, drugi raz ją moczyłam, wcześnie porządnie przesuszałam. ale to pewnie z auchan przytachałąm razem z kwiatkie, tak to pewnie bywa w supermatketach, moje kalanchoe też coś mają.może taką tabletę wsadzić do doniczki? Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”