Kochani, ochłodziło się,w nocy popadało,dobrze,że mój rejon ominęły te mocne wichury, oglądałm w wiadomościach co porobiło w Polsce

Teraz znowu pada.
Przedwczoraj zerwałam porzeczkę czerwoną, agrest pięknie dojrzewa, a jaki smaczny mniam

, borówki amerykańskie powolutku też nabierają pięknego fioletowego koloru, trochę słabiej obrodziły niż w tamtym roku, ale i tak jest ich sporo, będą pyszne dżemiki.
W kolorowym ogrodzie wszystko ślicznie kwitnie i nawet niedługo zobaczę kwiaty mojej pierwszej Dali, jest już pączuś

Zakwitła też moja wiosenna nowość Jubile Celebration, jaki ma śliczny kwiat

tylko tak jak czytałam u Was- zwiesza główkę, myślę,że zmężnieje i nabierze sił na przyszły rok i pokaże swoje piękno ładnie stojąc.
Marysiu 
róże faktycznie bardzo ładnie kwitną, a u Ciebie też

piękny mamy czas w ogrodach. Deszczyk jest bardzo potrzebny, wiem jak ten żar z nieba przysusza, u mnie były takie ostatnie dwa dni, biedne królewny, jak by to dłużej trwało posypały by się zaraz, dobrze,że się ochłodziło

Chpipendale to wspaniała róża, ta gra kolorów którą ona pokazuje, zdjęcia tego nie oddają, jest ;:215a Jamesa Galwaya posiadasz,dla Ciebie jej piękne talerzyki. Pozdrawiam bardzo serdecznie
Jadziu oj też się bałam jak wczoraj wieczorem przyszły nagle takie wiatry,że w domu zawyło, ale na szczęście nie były takie straszne, w nocy padało dość spokojnie,ślimaki znowu będą grasować

chociaż widzę, że chyba jakaś walka w przyrodzie jest, bo nie sypię już dość długo niebieskich granulek, a one same padają.
Cubany mam od 2014, kopczykuję na zimę i jak na razie jest ok, mam trzy krzaczki i co ciekawe co rok jeden z nich jest mniejszy, a dwa pozostałe okazałe, tak jakby chciały nadrobić za swoją siostrę

Moja kolezanka też przesadziła i jej padł powojnik, może one nie lubią przesadzania,tylko potrzebuje jakiejś magicznej siły? Tzn nawozu

Jadziu odkryłam,że mój Piilu to pewnie dlatego taki marniejszy, bo mrówki zrobiły sobie w korzeniach gniazdo

muszę je zwalczyć. Pozdrawiam serdecznie i niech nasze ogrody omijają nieciekawe pogody

Jadzieńko dla Ciebie mój pierwszy raz kwitnący Liliowiec
Aniu Cubana to zmienna róża, długo kwitnie, mam tam posadzone trzy krzaczki. U mnie się dość ochłodziło, rośliny odpoczną od skwaru. Pozdrawiam

Aniu dla Ciebie pokazuje swoje oblicze Jeżówka
Kasiu myślę,że i u Ciebie w końcu popadało, a jak nie to będę dmuchać chmury w Twoją stronę

Poczaruję Cię jeszcze Munstead Wood. Pozdrawiam
Zapraszam na obrazki z mojego ogrodu, teraz róże królują w ogrodach, więc:
Myślę,że nie zanudziłam