Oaza Spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Oaza Spokoju

Post »

:wit Kochani, ochłodziło się,w nocy popadało,dobrze,że mój rejon ominęły te mocne wichury, oglądałm w wiadomościach co porobiło w Polsce :( Teraz znowu pada.

Przedwczoraj zerwałam porzeczkę czerwoną, agrest pięknie dojrzewa, a jaki smaczny mniam :D , borówki amerykańskie powolutku też nabierają pięknego fioletowego koloru, trochę słabiej obrodziły niż w tamtym roku, ale i tak jest ich sporo, będą pyszne dżemiki.
W kolorowym ogrodzie wszystko ślicznie kwitnie i nawet niedługo zobaczę kwiaty mojej pierwszej Dali, jest już pączuś :tan Zakwitła też moja wiosenna nowość Jubile Celebration, jaki ma śliczny kwiat ;:167 tylko tak jak czytałam u Was- zwiesza główkę, myślę,że zmężnieje i nabierze sił na przyszły rok i pokaże swoje piękno ładnie stojąc.

Obrazek

Marysiu ;:196 róże faktycznie bardzo ładnie kwitną, a u Ciebie też ;:108 piękny mamy czas w ogrodach. Deszczyk jest bardzo potrzebny, wiem jak ten żar z nieba przysusza, u mnie były takie ostatnie dwa dni, biedne królewny, jak by to dłużej trwało posypały by się zaraz, dobrze,że się ochłodziło :D Chpipendale to wspaniała róża, ta gra kolorów którą ona pokazuje, zdjęcia tego nie oddają, jest ;:215a Jamesa Galwaya posiadasz,dla Ciebie jej piękne talerzyki. Pozdrawiam bardzo serdecznie ;:196

Obrazek

Jadziu oj też się bałam jak wczoraj wieczorem przyszły nagle takie wiatry,że w domu zawyło, ale na szczęście nie były takie straszne, w nocy padało dość spokojnie,ślimaki znowu będą grasować ;:145 chociaż widzę, że chyba jakaś walka w przyrodzie jest, bo nie sypię już dość długo niebieskich granulek, a one same padają.
Cubany mam od 2014, kopczykuję na zimę i jak na razie jest ok, mam trzy krzaczki i co ciekawe co rok jeden z nich jest mniejszy, a dwa pozostałe okazałe, tak jakby chciały nadrobić za swoją siostrę :roll: Moja kolezanka też przesadziła i jej padł powojnik, może one nie lubią przesadzania,tylko potrzebuje jakiejś magicznej siły? Tzn nawozu :wink: Jadziu odkryłam,że mój Piilu to pewnie dlatego taki marniejszy, bo mrówki zrobiły sobie w korzeniach gniazdo :evil: muszę je zwalczyć. Pozdrawiam serdecznie i niech nasze ogrody omijają nieciekawe pogody ;:196 Jadzieńko dla Ciebie mój pierwszy raz kwitnący Liliowiec ;:167

Obrazek

Aniu Cubana to zmienna róża, długo kwitnie, mam tam posadzone trzy krzaczki. U mnie się dość ochłodziło, rośliny odpoczną od skwaru. Pozdrawiam ;:196 Aniu dla Ciebie pokazuje swoje oblicze Jeżówka

Obrazek

Kasiu myślę,że i u Ciebie w końcu popadało, a jak nie to będę dmuchać chmury w Twoją stronę :wink: Poczaruję Cię jeszcze Munstead Wood. Pozdrawiam ;:196

Obrazek

Zapraszam na obrazki z mojego ogrodu, teraz róże królują w ogrodach, więc:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Myślę,że nie zanudziłam ;:100
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie zanudziłaś :D Piękne,bogate kwitnienia ;:215 Zachwyciła mnie twoja kolekcja piwonii.Też je bardzo lubię,kilka mam,ale gdy oglądam u ciebie,to już postanawiam rozejrzeć się za kolejnymi.A deszczu zazdroszczę,bo mam już dość oglądania czarnych chmur z których nic nie wynika ;:131 Rośliny u mnie zasychają na stojąco :(
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Krysiu takie widoczki można wciąż oglądać i widzę ,ze tez lubisz kontrastowe połączenia zamiast tonujących. Nocą znów spadły dwie krople, więc muszę iść podlać .Krysiu czy to Muzykanci z Bremy ???? https://images81.fotosik.pl/1102/9f3d918263e0208f.jpg
jeśli tak to cudownie kwitną ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No takie róże, takie widoki różane mogę oglądać :D
A twoje takie cudne, cudne, obfite w kwitnieniu,,ze tylko wzdycham ;:173
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Takimi widokami zanudzić nawet nie można ;:oj Opite wodą królewny kwitną pięknie, a że masz ich sporo, to i jest co ogladać ;:108 Hot Chocolate. to jeden krzeczek? Moja w tym roku nareszcie troszkę wybujała, ale do Twojej jeszcze jej daleko.
mam Jubilee Celebration już trzeci sezon i niestety nie mogę powiedzieć, żeby sztywno trzymała kwiaty. Na pewno jest lepiej niż w zeszłym roku, ale to ciągle nie to. Ale kwiat ma cudny, to prawda.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu zanudzony nie wchodzi na nasze FO :D Jamesa Galwaya nie mam, ale mam filiżanki Queen of Sweden ! Róż jest tyle, że każdy ma inny zestaw tak jak każdy ma inny ogród i warty obejrzenia czy odwiedzenia.
Wszyscy zapamiętamy ten sezon nie ze względu na suszę tylko ze względu na widok wspaniałych róż. Ja już powoli czekam na powtórne ich kwitnienie! Miłej soboty we wspaniałym ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Witaj Krystyno przepiękne rośliny i widać solidnie u Ciebie pada bo rośliny aż przemawiają kolorami. U mnie susza rządzi. Wpadnę do Ciebie na spokojnie. Gratulacje i całuję w rączkę. ;:138
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Krysiu, wróciłam z długiego spaceru w Twoim ogrodzie i nasyciłam oczy wspaniałymi widokami. Liliowiec bardzo ciekawy z tym różowym rumieńcem. Widok na cały łan róż zapiera dech. Już sobie wyobrażam te zachwyty osób odwiedzających ogród i oglądających ten raj na żywo :D . Te śliczne, błękitne kwiatki przy kremowej róży to może len? W ogóle towarzystwo dla róż masz wcale nie mniej efektowne niż same róże. Przepiękna kępa bodziszka wspaniałego jest sama w sobie gwiazdą i firletka też śliczna. Mam pytanko, jak nazywa się róża na ostatnim zdjęciu? Jest bardzo podobna do mojej Schloss Eutin.
Krysiu, "zanudziłam"? :roll: :lol: Masz świetne poczucie humoru :lol: . Jeżeli chodzi o mnie, to wręcz przeciwnie - czekam na kolejny spacer po Twojej Oazie Spokoju ;:65 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Kochani jutro odpowiem na Wasze wpisy, a teraz wkleję zdjęcia Lnu z wczorajszego poranku,udało mi się uchwycić jego cudowny kolor ;:167
pędzę do pracy :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Len jak z bajki!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jeszcze raz pochwalę twoje piękne róże :D
Z tym lenem wyglądają oryginalnie, ślicznie.
Ten liliowiec co Ci zakwitl to Prinsess Oriental. Ja to też mam. I należy do moich ulubionych. ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widać ,ze cudny len sie nie leni też go uwielbiam. a mam w paru miejscach i niech sie wysiewa na swoja chwałę.Wreszcie mam konkretnie podlane :tan już nie trzeba [na razie] tańczyć z wężem
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,róże takie bogate u Ciebie,a te z lnem pobijają wszystko,doskonałe połączenie ,świetne masz odmiany wszystkich róż ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Kochani

Jutro zamieniło się w parę dni, a to dlatego, że komputer mi padł i musiał iść do naprawy :(

Ostatnie dni u mnie cały czas pada, tak że mam dość deszczu :( wczoraj pod wieczór między polewaniem z nieba, udało mi się wyjść na obchód ogrodu, róże zmaltretowane, ale nie wszystkie taka Garden of Roses ;:167 pięknie się prezentuje, deszcz jej w ogóle nie straszny.

Niestety zatrzęsienie ślimaków brrrrrrrr, zrobiłam do wiadra solankę i zbierałam to towarzystwo, nie było to miłe przeżycie, ale nie pozwolę aby niszczyły moje roślinki :twisted:

Martusiu ;:196 nazbierało się trochę tych różyczek, tak,że jest co pokazywać, lubię dosadzać do nich towarzystwo, bo super wyglądają rabaty, pozdrawiam serdecznie.

Jadziu na tym zdjęciu co pytałaś jest Schloss Eutin bardzo podobna do Muzykantów. U mnie deszcz pada i pada mam go dość, ale bardzo się cieszę że u Ciebie w końcu porządnie podlało, nie musisz biegać z węzem. Pozdrawiam ;:196

Aniu Anabuko dziękuję w imieniu różyczek, sama jestem bardzo zadowolona z nich, ale to chyba efekt całorocznej pracy przy nich ;:108 kupiłam trochę liliowców w tamtym roku, ale nie podpisałam gdzie jakiego posadziłam i teraz jak zakwitły to rozszyfrowuję ich nazwy,dzięki Tobie znam już jednego ;:180 pozdrawiam ;:196

Garden of Roses ;:167 mam posadzone trzy krzaczki, każdy z nich pięknie się prezentuje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę mojej Gardence zrobić więcej miejsca usunąć floksy i hostę .Nawet nie przypuszczałam ,ze ta hosta tak mocno sie w tym roku rozrośnie .Rzeczywiście Krysiu Schloss Eutin podobny bardzo do Muzykantów .U mnie też ślimacze towarzystwo sie lęgnie na potęgę bezdomnych jest teraz więcej niż tych z domkami.Współczuję awarii kompa też juz to przerabiałam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”