Parapetówki i podłogówki ... aanula :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeżu drogi... Nie wierzę... :shock: Przemo, gdzie sprzedają taką anielską cierpliwość?
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na rybach jak się wędkuje uczy się człowiek cierpliwości. :D
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zupełnie jak mój M :P :P :P
Jedzie na ryby , a nie po ryby :P :P :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Przemo pisze:No to spokojnie u mnie ponad rok jest już w ziemi od stycznia zeszłego roku jak przywiozłem nasiona z palmiarni z Poznania ale kiełek już widzę (jeszcze przez foliówkę) malutki z ziemi wybija. :D
... a ja jednak już nie wierzę, że coś tam jeszcze u mnie z tego wyrośnie :( ... a podlewasz to swoje ziarenko od czasu do czasu :wink: ...np. do podstawki... 8)
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

Po co skoro torebka jest szczelnie założona, nie ma takiej potrzeby by podlewać, moje nasionko chamaeropsa nie było podlewane rok czasu ponad, jak dokładnie założysz torebkę na całą doniczkę i dodatkowo jeszcze na doniczkę założysz gumkę recepturkę ziemia w doniczce nie wysycha. :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak właśnie mam zrobione :D :D ... ale łapki mi świerzbiły :twisted: i chyba ze dwa razy nalałam troszkę wody w podstawkę ... :wink: :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Oj, mnie też świerzbiły i spryskałam odrobinę! Ale już niczego nie ruszam. Recepturki już założyłam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę teraz moje ostatnie nabytki i prezenty ... ;:113

Najpierw Walentynkowe ... ;:166

Obrazek Obrazek

i jeszcze jeden ...

Obrazek

... a ten prezent zrobiłam sobie sama :D bo w tak zwanym między czasie :wink: kupiłam kilka doniczkowców :D :D

Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

... i następne przypadkowe zakupy ... :D zamiast bułek i masła ... :D :D :lol:

Obrazek Obrazek

... a to było kupione na poprawę humoru ... :D na parapet do żółtej kuchni ... :D :D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MamaOli
50p
50p
Od: 4 gru 2007, o 21:30

Post »

Cudowny pomysł na prezent walentynkowy - żywe serca, w dodatku czerwone, Super! Dla takiej euphorbii też bym sobie bułek odmówiła :lol:
Pozdrawiam, Marta.

moje roślinki
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

Lubię takie przypadki. Bardzo. Pierwszy z ostatniego postu jest boski, a takiego jak drugi zeżarły mi przędziory :wink: tfu tfu
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

aanula może i mam rękę do kwiatów, ale Ty to chyba masz cztery ręce do nich :) Śliczności masz takie, że :shock: A ten co przez niego nie zjadłaś śniadania...to ja też muszę go mieć! Będę szukała aż znajdę :D bluszczyk w ciapeczki też śliczny, ale u mnie coś im nie za dobrze, na takie anturium jak Twoje choruje, ale jakoś się boje zaryzykować. Szkoda mi będzie jak padnie.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

aanula ja miałam jutro kupic mleko... :D ,kwiaty :shock: .
A gdybyś kiedyś chciała ciut inne anturium,to chętnie się wymienię :oops:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Aniu śliczny ten wilczomlecz :P gdzie go kupiłaś :?:
Szukam takiego wszędzie , ale nigdzie nie mogę go upolować :cry:
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MamaOli pisze:Cudowny pomysł na prezent walentynkowy - żywe serca, w dodatku czerwone, Super! Dla takiej euphorbii też bym sobie bułek odmówiła :lol:
Chlebek czerstwy też był dobry, bo zdrowszy ... :D Serca w rzeczywistości są jeszcze piękniejsze niż na zdjęciu :D :D
Ziel-ona pisze:aanula może i mam rękę do kwiatów, ale Ty to chyba masz cztery ręce do nich Smile Śliczności masz takie, że Shocked A ten co przez niego nie zjadłaś śniadania...to ja też muszę go mieć! Będę szukała aż znajdę Very Happy bluszczyk w ciapeczki też śliczny, ale u mnie coś im nie za dobrze, na takie anturium jak Twoje choruje, ale jakoś się boje zaryzykować. Szkoda mi będzie jak padnie.
Tego co był zamiast bułek to upatrzyłam w kwiaciarni już na początku stycznia :D Potem zaszłam pod koniec stycznia i go nie było ... smutno mi było jak diabli :evil: Przed Walentynkami znowu zalazłam od kwiaciarni i cóż widzę :shock: mój kwiatuszek stoi sobie ale w innym miejscu niż go ostatnio widziałam :roll: czekał na mnie :D :D no i jak go było nie kupić ... :D :D :D

Bluszczyk po przesadzeniu zaczyna mi marnieć :( mam nadzieję, że to tylko reakcja na przesadzenie ... :?

Anturium jeszcze nigdy nie miałam więc nie wiem jak to jest z pielęgnacją. Muszę trochę poczytać i wszystko będzie jasne ... :D
Antooosia pisze:A gdybyś kiedyś chciała ciut inne anturium,to chętnie się wymienię
Będę je przesadzała do normalnej ziemi więc mogę coś tam dla Ciebie odłożyć... :wink: i chętnie zamienię się na inne :D

FIGA pisze:Aniu śliczny ten wilczomlecz Razz gdzie go kupiłaś Question
Szukam takiego wszędzie , ale nigdzie nie mogę go upolować Crying or Very sad
Kasieńko :D jeszcze chyba jeden mniejszy jest w mojej kwiaciarni ... uprzedzam, że nie jest tani ... 8)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”