Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Post »

Moje rosły na podgrzewanej ziemi ;:306 mam cos na zasadzie kopca kopostowego - dziura w ziemi, wielkie komposty: galazki, badylki i troche skoszonej trawy, coraz drobniejsze, na to ziemia, która była w dziurze a na to ziemia kompostowa - nie zamarzło zimą ani na chwilę...
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Aniu plany masz wspaniałe .Napracujesz się ;:oj kobietko.Ja na razie odpoczywam z małą :D Z ogródek czeka :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Prawda, że te pierwsze kwiatki cieszą chyba najbardziej?
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Aniu, ja dzisiaj stałam się posiadaczką dwóch różyczek miniaturowych, byłam w LM i stały takie przecenione bidule wśród przecenionych ziół, jedna wymaga reanimacji, druga jest ciut lepsza, no nie mogłam ich tam zostawić bo wylądowały by na śmietniku, jednak do gruntu ich wsadzać nie będę tylko obie do jednej donicy i dopikuję im może werbenę zwisającą, albo petunię, a na zimę do garażu, zobaczymy co z nich będzie, ciekawa jestem czy Twoja w gruncie się przyjmie i da radę :D , pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Aniu, wcale mnie już nie dziwi ze te maleństwa dały radę.Podobnie, bo słomą, liśćmi oraz ziemią okrywa się przecież ziemiaki w rejkach :lol: .

Beciu, ja się nie napracowałam, ja tyram jak ślepy osioł :;230 Fajnie zę jesteście w domku, należy Wam się odpoczynek ;:333

Gosiu moje pierwsze kwiatki po zimie to krokusy.Nielicząc oczywiście kwitnących pod śniegiem bratków , stokrotek i prymulek.Jakoś nie zakupiłam do tej pory jeszcze ani przylaszczki która mi się podoba, ani przebiśniegów ;:218 .Ale jesienią pewnie czekaja mnie zakupy cebulkowe, bo Franek już wspominał cos o kroksach do swojego ogródeczka :;230 .

Iwonko, ja tak jak pisałam wysadzę swoja do gruntu, bo zazwyczaj większość roślin w doniczkach po prostu uśmiercam.I czasem naprawdę się staram ;:224 Ba nawet stawiam sobie za punkt honoru dojście z owym zdechlakiem do ładu, ale potem to aż żal patrzeć ;:209 .Więc choćby miała zginąć na dworze, a niech tam.Byle nie z mojej ręki :;230 Jeden zdechlak mniej na sumieniu :;230

Zaniedbałam znowu Wasze watki ;:131 , ale nie ogarniam po prostu...Na wysokich obrotach cały tydzień.Tak zapowiada się też mój czas przynajmniej do połowy kwietnia, ale podejrzewam zę na tym tez nie koniec.Kiedyś pokarzę Wam nad czym tak pracuję.na razie to aż wstyd tej rupieciarni pokazywać ;:131 .Ale ja tam zrobię ogród!!Powoli, ale zrobię sobie "swoje miejsce na ziemi" :tan .Ale zanim nastapi ta wiekopomna chwila musze posiac warzywka, a wcześniej przygotować miejsce dla nich(czyt.przetransportować z owego miejsca przyczepę drzewa ;:224 ) i takie inne tam...
Na razie planuję siew pomidorów na przyszły tydzień.Ciekawe czy zdążę....
W sobotę posprzątałam moja część ogródka, popieliłam troszkę i znalazłam wschodzącego ciemiernika ;:oj tzn całkiem sporą kępkę .Przypomiało mi się wtedy zę w ubiegłym roku dostałam od forumki takie maleństwo i zapomiałam zę coś tam jest.A tu taka niespodzianka :tan .Znalazłam tez zakopaną w ziemi karpę dalii.Przegapiłam ją chyba przy jesiennych wykopkach.O dziwo tylko 2 "kartofelki" miała miękkie.Drugie 2 w całkiem dobrek kondycji.Posadziłam do donicy.Ciekawe czy wzejdzie?

Niby wiosna, ale u mnie dziś było -6.Nie robiłoby na mnie to większego wrażenia, gdyby nie fakt że zapomiałam zebrać na noc kwitnącej pelarginii ;:145 .Reszty się domyślacie ;:131

Dobra.Dosyć gadania.I tak wszyscy przejrzą zdjęcia :;230 /Moja wiosna

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu skąd u Ciebie tyle siły na prace które wykonujesz , wydajesz mi się drobną osóbką :roll:
kolorowa wiosenkę pokazujesz :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, to samozaparcie :lol: .Wcale nie taka drobną :;230 Tu i ówdzie mam więcej ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, tylko rób dokumentację fotograficzną. Fajnie ogląda się takie przed i po.
Nie przemęczaj się tylko
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, jesteś obrotną kobietą. Tu warzywka posiać, tu pomidorki, tu sprzątanie ogrodu, tu pielenie, tu kilka fotek pstryknąć i jeszcze forum ogarnąć. A nikt nie patrzy, że jeszcze dzieciaczki ;:108 ;:173 zimujące dalie to będzie jakaś nowość ;:306 chociaż u mnie w tamtym roku mieczyki zimowały i kwitły :lol: Pelargia powinna się opuścić jak otoczysz ją opieką. U mnie też doszło wczoraj do -5 :evil:
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Witaj Aniu!
A u Ciebie już kolorowo ;:oj
Piękne te twoje krokusy a zdjęcia jakie ładne ;:138
Pozdrawiam cieplutko :wit
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Aniu jak zwykle jesteś zapracowana. Podglądam nieustannie twoje poczynania. Dodają mi optymizmu. Czekam cierpliwie na zdjęcia nowych późnojesiennych rabat
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu , co do przemęczenia...raczej wstrzęmięźliwa nie jestem ;:131 i jednak dziś deko przegięłam ;:131 Ale dokumentację jakąs robię.Co prawda dyskretnie telefonem, bo jakby mnie z aparatem zobaczyli , fotografującą stertę gałęzi to by mnie delikatnie mówiąc wyśmiali... ale coś po cichu pstrykam ;:209

Sbinko, człowiek nie wie jaki jest obrotny, póki sytuacja go do tego nie zmusi :lol: .Chętnie bym się poobijała już, ale to jeszcze nie koniec ;:123 Dalia umyta z gliny, i czekam.Ale byłoby fanie jakby się uratowała.To odmianowa ;:173

Witaj Alinko :wit .Jakośmało tych kolorów mam jednak na razie.Zadbam o to żeby w przyszłym roku było więcej ;:108

Lucynko , myślałam ze o mnie zapomiałaś ;:224 , ale dziś to Cię chyba myślami ściągnęłam, a myślałam o Tobie od Rana ;:173 .Napisałam już pw ;:303
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A jak tam żurawki Aniu? dzisiaj robiłam obchód moim i młode liście na potęgę wypuszczają
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, ależ się u Ciebie ostatnio dzieje i kolejnych planów też masz co niemiara, strasznie ciekawa jestem co też tam kombinujesz i jak będzie wyglądało to Twoje miejsce na ziemi. Piękna wiosenka do Ciebie zawitała
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Aniu! Wiem o czym mówisz z tym pstrykaniem ,,bałaganu". Ja to po prostu mam blokadę przed robieniem zdjęć takim miejscom! A moja rodzina na wszelki wypadek nie przegląda moich zdjęć! ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”