Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
Dawno nie zaglądałam do Ciebie Marysiu .Teraz na pewno będzie więcej czasu mam nadzieję .Mnie również urzekło miejsce z białą ławeczką .Miło w takim miejscu sobie pomarzyć .Kosmosy pełne -śliczne i ten róż taki naturalny .Białe zimowity raczej rzadko się spotyka
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Przepiękne dubeltowe kosmosy i rzadkie białe zimowity
Mieczyki też słitaśne
Czy Ty wiesz Marysiu, że moje niektóre jeszcze nie kwitną nawet 
Mea culpa
Mam takie poczucie, że niebawem też zaczniemy podgrzewać na wsi....bo materacyk elektryczny to już dawno włączam
Sobie bo mój Z. jest twardy i nie chce 
Przepiękne dubeltowe kosmosy i rzadkie białe zimowity

Mieczyki też słitaśne

Mea culpa

Mam takie poczucie, że niebawem też zaczniemy podgrzewać na wsi....bo materacyk elektryczny to już dawno włączam

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko-kochammmm.... - U mnie z całej wysianej paczki - wyrosły trzy rośliny i dopiero teraz zaczęły kwitnąć. Śliczne są nie powiem, ale spodziewałam się całego łanu kwiecia
Za to dostanę od koleżanki nasionka tych najzwyklejszych i mam nadzieję że się nie rozczaruję w przyszłym roku.
Alicjo - ja czasami próbuję robić zdjęcia na ustawieniach manualnych. Ale nie są to udane próby
brak wiedzy, brak czasu....
Te fotki były zrobione na automacie.
A Ty eksperymentuj dziewczyno i potem podziel się z nami zdobytym doświadczeniem
Marysiu - mnie też bardzo cieszą te mieczyki, które ocalały. Cały czas kombinuję gdzie by tu je w przyszłym roku posadzić, żeby je ocalić przed nornicami. Pewne koncepcje już mi się pomalutku kształtują.
Jadziu - kochana
jak się cieszę, że zajrzałaś. Ja u Ciebie mam straszliwe zaległości, ale wieczory coraz dłuższe - to mam nadzieję że nadrobię.
Agnieszko-Pelagio - u mnie mieczyki od Ciebie już wszystkie kwitły. Ostatni jest w pełni rozkwitu - taki łososiowo-pomarańczowy piękny jest. Ale najbardziej podobały mi się te ciemne.
My przez kilka dni paliliśmy wieczorem w kominku - ale dzisiaj było tak cieplutko, że nie ma takiej potrzeby.
Twój Z to prawdziwy twardziel
a ja lubię ciepełko i lubię patrzeć w ogień wieczorkiem, zdecydowanie bardziej niż w telewizor
Jutro wybieram się na wielki szaber z....taczką. Cieszę się i jednocześnie jest mi przykro, że moja przemiła koleżanka pozbywa się roślin. Mam nadzieję, że nic mi się nie zmarnuje z podarowanych kwiatków. Będę o nie dbała najlepiej jak potrafię Grażynko

Alicjo - ja czasami próbuję robić zdjęcia na ustawieniach manualnych. Ale nie są to udane próby

A Ty eksperymentuj dziewczyno i potem podziel się z nami zdobytym doświadczeniem

Marysiu - mnie też bardzo cieszą te mieczyki, które ocalały. Cały czas kombinuję gdzie by tu je w przyszłym roku posadzić, żeby je ocalić przed nornicami. Pewne koncepcje już mi się pomalutku kształtują.
Jadziu - kochana

Agnieszko-Pelagio - u mnie mieczyki od Ciebie już wszystkie kwitły. Ostatni jest w pełni rozkwitu - taki łososiowo-pomarańczowy piękny jest. Ale najbardziej podobały mi się te ciemne.
My przez kilka dni paliliśmy wieczorem w kominku - ale dzisiaj było tak cieplutko, że nie ma takiej potrzeby.
Twój Z to prawdziwy twardziel

Jutro wybieram się na wielki szaber z....taczką. Cieszę się i jednocześnie jest mi przykro, że moja przemiła koleżanka pozbywa się roślin. Mam nadzieję, że nic mi się nie zmarnuje z podarowanych kwiatków. Będę o nie dbała najlepiej jak potrafię Grażynko

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Dobrze,że zajrzałem ...Bo jakoś Cię nie było /jeśli dobrze pamiętam
/,ja nie wpadłem
i tak lato zeszło.
Skąd wytrzasnęłaś takie kosmosy
MASKA ma pomarańczowe,Ty pełne
Sza-pki z głów
Mieczyki niezwykłej urody
Pozdrówka,
Sławek

i tak lato zeszło.
Skąd wytrzasnęłaś takie kosmosy

Sza-pki z głów

Mieczyki niezwykłej urody

Pozdrówka,
Sławek
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
U mnie jeszcze też jeden mieczyk kwitnie, a taki szaber z taczką to jest przeżycie 

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Przecudne zdjęcia - pewnie o poranku

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Lubię astry... U moich rodziców zawsze ich było mnóstwo. Szczególnie te liliputki mnie rozczulały
Białe zimowity
Cudne! Że tez wcześniej ich nie zobaczyłam. Wiedziałabym czego szukać na targach.

Białe zimowity

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu fotki cudniaste
.Chyba też już niedługo zjedzie z gór do domu Majka bo robi się coraz chłodniej

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu jestem wdzięczna, że zechciałaś się zaopiekować roślinkami,
całusy dla Was.

- amba19
Ooooo a gdzie mój wczorajszy wpis
Zaginiony w akcji??? A tak ładnie wszystkim poodpowiadałam
Sławku - nasiona kosmosów kupiłam wiosną. Miała być mieszanka - a wyszedł jeden kolor i tylko trzy roślinki. Ale za to jakie urodziwe
Marysiu - szaber się odbył z niewielkim opóźnieniem - bo do popołudnia lało. Dzisiaj pada cały dzień. Może grzyby będą i jeszcze przed odjazdem trochę nazbieramy?
Agnieszko-Kochammm... - ta fotka z kropelkami faktycznie zrobiona w porannym słoneczku
Izo - a na Tagach były zimowity? w naszej wiejskiej B...ce były dzisiaj cebule wiosennych kwiatów - oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami. Astry w 100% to samosiejki pozbierane z całej rabatki. Jeszcze nigdy nie miałam takich ładnych na tej działce. Jestem w szoku po prostu....
A to moje zakupy
A już myślałam, że w tym roku się nie załapię

Jadziu- no fakt, lada dzień Majka powinna pojawić się w dolinach...i to jest jeden z nielicznych plusów jesieni. Będziemy mogli znowu oglądać jej zjawiskowe fotki
Ewo - dzięki! To jedne z najbardziej uroczych kwiatów jakie znam. I te kolory...A zdjęcia jakie ładne - w każdym kwiatuszku gości zapylacz
Grażynko -
ja słów nie potrafię znaleźć.. Cieszę się tymi roślinami i smutno mi że musiałaś je oddać... takie mam mieszane uczucia...Dobrze, że pada bo to większe szanse że się przyjmą.
Taczka pełna cudów, a Bubek czyli Belzebub przeprowadza kontrolę techniczną

Sławku - nasiona kosmosów kupiłam wiosną. Miała być mieszanka - a wyszedł jeden kolor i tylko trzy roślinki. Ale za to jakie urodziwe

Marysiu - szaber się odbył z niewielkim opóźnieniem - bo do popołudnia lało. Dzisiaj pada cały dzień. Może grzyby będą i jeszcze przed odjazdem trochę nazbieramy?
Agnieszko-Kochammm... - ta fotka z kropelkami faktycznie zrobiona w porannym słoneczku

Izo - a na Tagach były zimowity? w naszej wiejskiej B...ce były dzisiaj cebule wiosennych kwiatów - oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami. Astry w 100% to samosiejki pozbierane z całej rabatki. Jeszcze nigdy nie miałam takich ładnych na tej działce. Jestem w szoku po prostu....
A to moje zakupy

Jadziu- no fakt, lada dzień Majka powinna pojawić się w dolinach...i to jest jeden z nielicznych plusów jesieni. Będziemy mogli znowu oglądać jej zjawiskowe fotki

Ewo - dzięki! To jedne z najbardziej uroczych kwiatów jakie znam. I te kolory...A zdjęcia jakie ładne - w każdym kwiatuszku gości zapylacz

Grażynko -

Taczka pełna cudów, a Bubek czyli Belzebub przeprowadza kontrolę techniczną

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu
pięknie się obłowiłaś
A kto Ci tak tę taczkę wypucował ?
Może wpadniesz w sobotę na Renk ?

A kto Ci tak tę taczkę wypucował ?
Może wpadniesz w sobotę na Renk ?

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Nowiutka taczka wiezie nowiutkie nabytki 

- amba19
Krysiu - taczka naprawdę tak dobrze wygląda? Na Renk nie wpadnę, bo wybieram się do Lubania.
Marysiu - taczka ma z 5 albo i 6 lat. Jeszcze z synem ją kupowaliśmy, a on czwarty rok w Anglii
Marysiu - taczka ma z 5 albo i 6 lat. Jeszcze z synem ją kupowaliśmy, a on czwarty rok w Anglii

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Marysiu, a czemuż to Grażynka taczkami rozdaje rośliny
.
Może przyznaj się, co Ci skapnęło
.
Jagoda

Może przyznaj się, co Ci skapnęło