Mój piękny ogród - anulka 2009 r.
-
wiolettaaa
- 100p

- Od: 21 cze 2009, o 17:02
Re: Mój piękny ogród - anulka 2009 r.
Dynie są
czas zacząć niedługo straszyć 
Witaj Aniu 
Ale masz fajne zbiory dyniowe
Będziesz mogła się wykazać i różne potrawy robić:)
Fajnie, że się pokazałaś:)
Klimaty jesienne też piękne są!
Ale masz fajne zbiory dyniowe
Fajnie, że się pokazałaś:)
Klimaty jesienne też piękne są!
- Anitaaa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu,od moje wizyty to jeszcze bardziej porosły dynie

-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Aniu
Poranek widział kwitnące dynie, a wieczór owoce zobaczył.
Dawno mnie nie było. Ślicznie.
Pozdrawiam.
Poranek widział kwitnące dynie, a wieczór owoce zobaczył.
Dawno mnie nie było. Ślicznie.
Pozdrawiam.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Anulko z chęcią bym się załapała na twoje dyniowe rozkosze.
Jestem smakoszką tych dyni i też kiedy uda mi się jakąś złowić to robię z niej kompocik - pychota

Jestem smakoszką tych dyni i też kiedy uda mi się jakąś złowić to robię z niej kompocik - pychota
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Grzegorz B
Dyniowy zbiór, bardzo obfity
, ciekawe na co została wykorzystana
Działka w październiku, jeszcze w kwiecie
a cóż to za trawa na zdjęciu pod rosplenicą 
- lila31

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Anulko musiałam przejść przynajmniej przez ten ostatni Twój ogrodowy wątek, bajkowa wycieczka.
Ja nadal jestem formalistką, i pomimo starań, uzyskanie takiego "gęstego" ogrodu jest dla mnie trudne.
U Ciebie "gęsto" od kolorów, zapachów, od zdrowo rosnących roślin.
Dzięki Tobie poznałam nazwę mojej trójsklepki, a chciałabym jeszcze prosić, może znasz nazwę tej Twojej ślicznotki?

Mam identyczną, i jakoś nie mogę trafić na jej nazwę.
Anulko nie sadzę u siebie dalii ze względu na wichrzysko, ale jeszcze trochę oglądania u Ciebie, i....
Nie będę wymieniać wszystkich roślin, które mi się podobają w Twoim ogrodzie, ale chyba nie ma takiej, która mogłaby się nie podobać.
Berberys od Ciebie przemarzł poprzedniej zimy. Już myślałam, że po nim bo długo występował w postaci suchego badyla, ale odżył. Wypuścił kilka gałązek, wygląda zdrowo, mam nadzieję, że już taki zostanie.
Pozdrawiam cieplutko. Lila.
Ja nadal jestem formalistką, i pomimo starań, uzyskanie takiego "gęstego" ogrodu jest dla mnie trudne.
Dzięki Tobie poznałam nazwę mojej trójsklepki, a chciałabym jeszcze prosić, może znasz nazwę tej Twojej ślicznotki?

Mam identyczną, i jakoś nie mogę trafić na jej nazwę.
Anulko nie sadzę u siebie dalii ze względu na wichrzysko, ale jeszcze trochę oglądania u Ciebie, i....
Nie będę wymieniać wszystkich roślin, które mi się podobają w Twoim ogrodzie, ale chyba nie ma takiej, która mogłaby się nie podobać.
Berberys od Ciebie przemarzł poprzedniej zimy. Już myślałam, że po nim bo długo występował w postaci suchego badyla, ale odżył. Wypuścił kilka gałązek, wygląda zdrowo, mam nadzieję, że już taki zostanie.
Pozdrawiam cieplutko. Lila.
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Dziękuję wszystkim za pamięć
Miałam ostatnio smutne dni i nie było ochoty na pisanie
Teraz postaram się być częściej w swoim wątku ,bo dawno mnie nie było.
Aszko-Asiu nie mogę znależc nazwy tej trójsklepki
,ale koniecznie musze poszukac tej etykiety to wtedy Ci napiszę.
Co do dyń to kilka rozdałam a z reszty zrobiłam marynowaną.Słoików wyszło trochę
,ale ja bardzo lubię takie kwaśne pychotki
Zupy nie robiłam ,bo nie umiem i nie jadłam ,ale w przyszłym roku ...jak znajdę kawałek ziemi pod dynie to zrobię.Sąsiad cos mruczał,ze chce posadzic ziemniaki,ale do wiosny jeszcze daleko.
Elżbietko ta moja grusza to z tych azjatyckich.Jestem z niej super zadowolona i owoce sa naprawdę pyszne.Co do rajskich jabłuszek to nie znam odmian jakie mam.Te drzewka były kupowawne na jakis targach od amatorów co to chcieli parę groszy zarobić.
Grzesiu ta trawa tez była kupiona na targach pod nazwa ''cytrynowa'' ,ale to nie jest ta oryginalna.Sprzedawca tak ją nazwał ze względu na kolor .Wiosna jest zółto-zielona.Tak mi sie rozrosła i zakwitła,ze chętnie Ci oddam trochę.
Liluś Ty mnie chyba myslami zwabiłas ,albo ja Ciebie , bo ostatnio myslałam o Tobie.Miałam do Ciebie napisać ,ale mnie wyprzedziłaś.
Zacznę od lilii.Szukałam nazwy ,ale...Lilie całą kolekcję zamawiałam od P.Pajdy.Były tez białe ,ale ja nie jestem ich zwolenniczkę i je rozdałam.Kilka mi zostało i ich nie oznaczałam.Aby miec 100% gwarancję musiałabyś zapytac p.Pajdę .Mnie się wydaje,ze moze to być White Trumphator,ale głowy nie dam.
Co do dalii to ma byc nowa kolekcja więc chyba powinnaś chociaz kilka kupić na próbę.Ja swoje,zeby się nie łamały sadzę jedna obok drugiej .Wtedy podtrzymują się wzajemnie.W środek wsadzam jakiś kijek i rosną .Nad morzem też miałam sporo i wiatr ich nie połamał.
Co do berberysa to mój jest juz potężnym krzakiem,który muszę przycinać.na poczatku tez marnie rósł ,przemarzał ,ale dał radę i teraz rosnie ,jak szalony czego i Twojemu życzę

Miałam ostatnio smutne dni i nie było ochoty na pisanie
Teraz postaram się być częściej w swoim wątku ,bo dawno mnie nie było.
Aszko-Asiu nie mogę znależc nazwy tej trójsklepki
Co do dyń to kilka rozdałam a z reszty zrobiłam marynowaną.Słoików wyszło trochę
Zupy nie robiłam ,bo nie umiem i nie jadłam ,ale w przyszłym roku ...jak znajdę kawałek ziemi pod dynie to zrobię.Sąsiad cos mruczał,ze chce posadzic ziemniaki,ale do wiosny jeszcze daleko.
Elżbietko ta moja grusza to z tych azjatyckich.Jestem z niej super zadowolona i owoce sa naprawdę pyszne.Co do rajskich jabłuszek to nie znam odmian jakie mam.Te drzewka były kupowawne na jakis targach od amatorów co to chcieli parę groszy zarobić.
Grzesiu ta trawa tez była kupiona na targach pod nazwa ''cytrynowa'' ,ale to nie jest ta oryginalna.Sprzedawca tak ją nazwał ze względu na kolor .Wiosna jest zółto-zielona.Tak mi sie rozrosła i zakwitła,ze chętnie Ci oddam trochę.
Liluś Ty mnie chyba myslami zwabiłas ,albo ja Ciebie , bo ostatnio myslałam o Tobie.Miałam do Ciebie napisać ,ale mnie wyprzedziłaś.
Zacznę od lilii.Szukałam nazwy ,ale...Lilie całą kolekcję zamawiałam od P.Pajdy.Były tez białe ,ale ja nie jestem ich zwolenniczkę i je rozdałam.Kilka mi zostało i ich nie oznaczałam.Aby miec 100% gwarancję musiałabyś zapytac p.Pajdę .Mnie się wydaje,ze moze to być White Trumphator,ale głowy nie dam.
Co do dalii to ma byc nowa kolekcja więc chyba powinnaś chociaz kilka kupić na próbę.Ja swoje,zeby się nie łamały sadzę jedna obok drugiej .Wtedy podtrzymują się wzajemnie.W środek wsadzam jakiś kijek i rosną .Nad morzem też miałam sporo i wiatr ich nie połamał.
Co do berberysa to mój jest juz potężnym krzakiem,który muszę przycinać.na poczatku tez marnie rósł ,przemarzał ,ale dał radę i teraz rosnie ,jak szalony czego i Twojemu życzę
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu a gdzie te liście do grabienia bo cos nie widzę
.
A jak sąsiadka od żurawek?
Leć no z aparatem daj choć fotkę.....bo wiesz....ja rąbnięta jestem....
A jak sąsiadka od żurawek?
Leć no z aparatem daj choć fotkę.....bo wiesz....ja rąbnięta jestem....
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Aneczko, jak dobrze, że już jesteś
, tęskniłam za Twoimi zdjęciami.
Nawet teraz jest co u Ciebie podziwiać

Nawet teraz jest co u Ciebie podziwiać
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
O tej porze kwitną maki ?
Już całkiem przyrodzie się pomieszało.
Ale dobrze, że jeszcze nie ma śniegu.
Już całkiem przyrodzie się pomieszało.
Ale dobrze, że jeszcze nie ma śniegu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Anuś
dawno u Ciebie nie byłam
A u Ciebie tak pięknie......
Widzę nawet że z Ciebie szczęściara, natura nieźle Cię obdarowała
Miłego
dnia życzę 
Widzę nawet że z Ciebie szczęściara, natura nieźle Cię obdarowała
Miłego
- falkenburg

- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
Witaj
Piękna późna jesień. Fajnie schowany stolik
Piękna późna jesień. Fajnie schowany stolik
Małgorzata i Krzysztof
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Aniu ostatnio byłam na targu i kupiłam parę owoców gruszy azjatyckiej...są naprawadę pyszne.
I jak wszystko dobrze się potoczy to w przyszłym roku na jesieni też kupię drzewko.
Aniu wracając do ostatnich Twoich fotek...możesz powiedzieć co to za krzaczek z fioletowymi kwiatami/owocami ten przed makami. A swoją drogą maki o tej porze....
Serdeczności.
I jak wszystko dobrze się potoczy to w przyszłym roku na jesieni też kupię drzewko.
Aniu wracając do ostatnich Twoich fotek...możesz powiedzieć co to za krzaczek z fioletowymi kwiatami/owocami ten przed makami. A swoją drogą maki o tej porze....
Serdeczności.