Kaktusiki i sukulenciki Kati

Zablokowany
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kati-1976 pisze:Tu mnie zaskoczyłaś AgII, bo ja miałam naprawdę dobry z nią kontakt. Tak jak już wcześniej wspominałam - dzwoniła nawet do mnie by omówić szczegóły.
Ciekawe dlaczego Ciebie tak potraktowała :roll:
Przykro mi. Jej strata....
Dokładnie jej strata. Postanowiłam ,że wydam u niej kawał grosza. :? Trudno się mówi i żyję się dalej 8) Najwyżej pan N. lub inny polecany przez was sprzedawca zarobi :lol:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przyszłam do Was po poradę. Na moim Aylostera heliosa pojawiło się COŚ Czy to są nowe przyrosty, czy kwiaty, Kurde i jedno i druge nie powinno mieć miejsca, bo zimuje sobie w piwnicy. Dlaczego tak się dzieje i co powinnam teraz z nią począć :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Kasiu przyszła paczka? Do mnie właśnie przed 10 minutami, ale wkurzyłam się trochę bo kaktusiki są bez doniczek :evil: co ja teraz z nimi zrobię? nawet nie mam w co posadzić :evil: Nie rozwijałam wszystkich, zrobię to potem bo chcę sprawdzić ich jakoś. Rozwinęłam trzy i trafiłam na jeden delikatnie zgnity u nasady, mam nadzieję że nie będzie ich dużo.
No i są bez nazw :( trzeba będzie identyfikować wszystkie. Muszę kombinować jutro jakąś donicę bo w niedziele wyjeżdżam na tydzień a nie chcę żeby tak leżały :evil:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
oloix
200p
200p
Od: 12 gru 2008, o 14:24

Post »

Doniczki w dużych ilościach można dostać od rolników bądź leśników. lecz to są doniczki produkcyjne. czasami w sklepach są po 0,20 gr
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu jak miło Cię widzieć :D Avatarek super.

Do mnie paczka niestety jeszcze nie doszła :( . Ciekawe, jak u mnie z doniczkami będzie :roll: Określiłam, że chce doniczki. Po tym wszystkim co mówisz to myślę, że niezbyt dobrą inwestycje zrobiłyśmy :(
A jakie te kaktusy? Duże czy małe?
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa napisz nam coś więcej o kaktusach i wklej jakieś zdjęcie..
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kati-1976 pisze:Przyszłam do Was po poradę. Na moim Aylostera heliosa pojawiło się COŚ Czy to są nowe przyrosty, czy kwiaty, Kurde i jedno i druge nie powinno mieć miejsca, bo zimuje sobie w piwnicy. Dlaczego tak się dzieje i co powinnam teraz z nią począć :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Czy ktoś mi odpowie. :roll:
Chorobka, milczą jak zaklęci, a ja nie wiem co z nią robić, dawać w jeszcze zimniejsze miejsce, czy wybudzać :D
oloix
200p
200p
Od: 12 gru 2008, o 14:24

Post »

Mi to wygląda na kwiatek, ale specem nie jestem
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

effa pisze:Kasiu przyszła paczka? Do mnie właśnie przed 10 minutami, ale wkurzyłam się trochę bo kaktusiki są bez doniczek :evil: co ja teraz z nimi zrobię? nawet nie mam w co posadzić :evil: Nie rozwijałam wszystkich, zrobię to potem bo chcę sprawdzić ich jakoś. Rozwinęłam trzy i trafiłam na jeden delikatnie zgnity u nasady, mam nadzieję że nie będzie ich dużo.
No i są bez nazw :( trzeba będzie identyfikować wszystkie. Muszę kombinować jutro jakąś donicę bo w niedziele wyjeżdżam na tydzień a nie chcę żeby tak leżały :evil:
Wiecie wcale mnie to nie zdziwiło. :? Nie podpisane? Przeciez na aukcji było czarno na białym ,że będą podpisane. I jeszcze na dodatek niezbyt zdrowe :evil: Ja bym się wściekła :evil: Ale po moim kontakcie z tym sprzedawca a właściwie po jego braku nic mnie już nie zdziwi :?

Kati a o poradę to chyba trzeba do blabla bo my to za cienkie Bolki :?
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobaczymy jaka paczka do mnie przyjdzie.
Jak jej zawartość nie będzie zgadzała się z ofertą to się odpowiedni komentarz wystawi i już. Bo w razie czego reklamacji chyba nie uwzględniaja :?

Na Tomka poczekam do jutra jak nie zajrzy, to zapytam Go na PW :D
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu ja też się nie wypowiadałam, bo specem nie jestem, wygląda jakby kwiat, ale niech powie, ktoś z większą wiedzą :wink:
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Może i to pąk kwiatowy. Ale gdyby Ci kiedyś kawałek tej Aylostery odpadł.... :)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Kasiu ja myślalam że z doniczkami mi to przyjdzie bo tak zrozumiałam z aukcji, a nikt się mnie nie pytał czy preferuję "z" czy "bez", zresztą w ogóle nie dostałam odpowiedzi na mojego maila w którym powiadomiłam o moim wyjeździe i czy mi wyślą w tym tygodniu, bo jak nie to wolałabym żeby zrobili to po 22 lutego. Dopiero jak sama przedzwoniłam to się dowiedziałam że we wtorek pakują ale ta pani nie była mi w stanie powiedzieć czy dla mnie też, powiedziąła ogólnie "wszystkie paczki sa pakowane i dziś bedą wysłane". Oczywiście doszły więc się cieszę. Ogólnie jestem zadowolona bo praktycznie wszystkich nie mam. Wśród nich tylko jednego znalazłam z delikatną zgnilizną u podstawy (akurat jego wyciagnęlam pierwszego) ale tylko jeden, a wiadomo pakując można tego nie zauważyć więc nie mam tutaj do nikogo pretensji. Poza tym przyszło nawet 5 sztuk gratis :wink:
Kaktuski mają średnicę od 2 do 3 cm, a wysokość od 2 do 7cm (mierząc od podstawy, bez korzonków).
Tak ogólnie to jestem zadowolona z zakupu, tylko właśnie te dwie rzeczy: 1.-myślałam że będą oznaczone, 2.-no i że będą przysłane z doniczkami. Ale moja ocena jak najbardziej pozytywna.
Jak je dzisiaj powciskam w pojemiki to pstryknę zdjęcie. Nie będę kupować doniczek bo kaktuski są zbyt małe, więc posadzę je na razie grupowo, a jak przyjadę to pomyślę nad czymś dla nich :wink:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu oj to super ,że jednak nie jest tak źle :lol: Czekamy na foto relację :lol:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dziś to bardziej optymistycznie zabrzmiało Ewuniu, bo po wczorajszym Twoim poście myślałam że totalna lipa.No i te gratisy :wink: Może pomylili się w liczeniu, bo spakowć setkę to zawsze jakieś pomyłki mogą się przytrafić :lol:
Zobaczymy jak to z moją będzie. mam nadzieję, że dziś dojdzie. Mam wolny weeckend, więc mogłabym sobie na spokojnie zrobić z nimi porządek :D
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”