Aniu Anabuko 
 Ty zawsze jesteś szybciutko 

fotki będą tylko odpowiem na posty, oj szkoda że u Ciebie nie pada, u mnie sierpień był bardziej deszczowy, bo lipiec i czerwiec to upały i brak opadów, to wiem ile się napodlewałam roślinek, pozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki 
 Martusiu
Martusiu  Jeżówki kwitną  cały czas, a nowości też pokazały już kwiatuszki, ślimaków trochę przez suszę wyginęło, choć jak deszcz poleje to wychodzą, a ja je tępię 

bo to paskudy straszne, niektóre Hosty są niestety przez nie podziurawione 

ale nie jest to w takim stopniu jak parę lat temu, pozdrawiam 
 Jadziu

Jadziu Jalitah znowu nowe kwiaty produkuje, bardzo fajna z niej królewna, z czystym sumieniem można ją polecać i te muśnięte płatki na końcach różem, uwielbiam tę Różę. Sierpień u mnie przeplatany, raz  

raz deszcz, dopiero wczoraj wyciągnęłam węża i podlewałam, ale dziś znów popadało, właśnie unicestwiłam przed chwilą parę obślizgłych 

Moje Róże dopiero teraz w ostatnich dniach dostały powera i mają dość dużo pąków, więc będzie na czym oko zawiesić, pozdrawiam 
 Beatko

Beatko tak ten Floks ma taki intensywny czerwony kolorek,w ogóle to jego nazwa mówi sama za siebie, jeśli byś chciała to mogę kawałek wysłać daj znać 

Dzielżanów ja też nie mam dużo bo tylko trzy rodzaje, ale to bardzo piękne kwiatki, więc warto je posiadać, po za tym fajnie prezentują się razem z kwitnącymi Hortensjami bukietowymi, pozdrawiam 
 Marysiu

Marysiu ja właśnie bardzo lubię podglądać kwiaty w tej początkowej fazie jest w tym coś magicznego 

dziękuję za informację o rozmnażaniu Budlei 

, może i ja na przyszły rok spróbuję ja rozmnożyć, Hortensje bukietowe się udaje to może i z budleją pójdzie gładko, pozdrawiam serdecznie 
 Paulo

Paulo masz piękne Jezówki, ja tych akurat nie mam, Marysia Maska napisała również jak rozmnożyć Budleję więc możemy próbować. wiem jak to jest ciężko z tym usuwaniem trawy, ale z drugiej strony, mój M dość na to nie narzeka, a chyba dlatego ze jak przychodzą znajomi, to zawsze podziwiają nasadzenia i trud włożony w tworzenie ogrodu, a on ma w tym swój udział i widzę że też go to cieszy. To czekam na wątek jak już będzie ten nowy etap, pozdrawiam 

Róże powtarzają, zaczyna się znów ten magiczny czas 
 Novalis

Novalis
 Ghita Renaissance
Ghita Renaissance
 Fortuna
Fortuna cały miesiąc kwitnie 

Graham Thomas
Graham Thomas
 Elfe
Elfe
 Munstead Wood