Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Rower jako dekoracja ogrodowa? Ciekawie się zapowiada :D na jaki kolor planujesz go pomalować?
Śliczne bratki na ostatnim zdjęciu, piękne kolory ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witajcie ;:7
Majówka zafundowała nam wymarzoną pogodę, w powietrzu czuć zapach grillowanaj kiełbaski ;:136 Weekend spędziłam na wsi a od poniedziałku ostro działam na działce. Korzystając z okazji, że nasza młoda została na wsi każdą chwile spędzamy na upiększaniu działeczki. Zamontowaliśmy już oświetlenie solarne i fontannę, posprzątaliśmy resztki poremontowe, wyjęliśmy ziemię z kompostownika i wsypaliśmy ją do donic. Kupiłam też trawy do skrzyni: stanęło na miskanie chińskim oraz morning light. Tego ostatniego jeszcze dokupię do dużej donicy a po sezonie przesadzę je do ziemi. W piątek podskoczę jeszcze na giełdę kwiatową po coś do doniczek na taras. Niestety nie wiem jeszcze co tam wyladuje, może jakieś niskie trawy ;:88 Poza tym zrobiłam oprysk na róże, bo mszyce zaczęły się panoszyć i co gorsza, pokazał się kwieciak - wczoraj ściągałam do ręcznie ;:163

Aniu, rower stary i brzydki, docelowo będzie biały. Malować jeszcze nie zaczęłam, może zacznę jutro :;230 Nie wiem jeszcze co trafi w donice. Taras jest bardzo nasłoneczniony, więc musi to być coś lubiącego słońce.

Małgosiu pewnie, że wrzucę rowerowe fotki. Majówka dała się roślinką we znaki. Tulipany przekwitają w oka mgnieniu za to róże pokazują pączki ;:65

Iza Te skrzynie warzywne to jedyne rozwiązanie pozwalające mi zagospodarować betonową wylewkę. Sprawdzają się bardzo dobrze. Do tego ślimaki nie objadają mi roślin i są wygodne w pieleniu, polecam każdemu ;:215

Blueberry rower będzie biały a w koszyczku będą różowe, zwisające pelargonie, choć nie ukrywam, że kusi mnie lobelia niebieska zwisająca

A teraz coś dla oka, zapraszam na zwiedzanie mojego małego raju ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

taras jeszcze w wersji "roboczej"

Obrazek

Nero doglądający róże

Obrazek

trawy w skrzyni, ryzyk-fizyk ;:224 albo się utrzymają albo nie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tulipany

Obrazek

Obrazek

Znaleziona ptasia klatka

Obrazek

I moje kochane ciurkadełko

Obrazek

Udanej majówki :wit
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale u Ciebie ładnie ;:3 Ten trawniczek rowniutki. Trzymam kciuki za miskanty, zawsze podobały mi się w donicach. No i donice te puste bardzo fajne. One są z systemem nawadniającym?
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

O ja cię, sporo wykonanej pracy, gratuluję ;:63 to już się nie mogę doczekać roweru, obojętnie jakie kwiaty, efekt na pewno będzie piękny ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko ale się u Ciebie dzieje,dopieszczasz swój ogród bezbłędnie :uszy
Taras miodzio,marzy mi się taki ;:170 Donice to wspaniały pomysł,pokaż jak obsadziłaś :D Klatka następna dekoracja :uszy
Rower biały bardzo romantico,na pewno jest to ozdoba nie do zastąpienia.
Widzę,że Nero robi obchód tak jak moja Gabi ;:108 Ja też ostatnio zauważyłam już kilka mszyc na Gertrude Jekyll,zawsze do niej dobierają się robale na początku ;:222

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marlenko pięknie u Ciebie! Ciurkadełko mnie niezmiennie zachwyca. Trawy w skrzynkach wyglądają obłędnie... może jednak utrzymają się?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Oby trawy się utrzymały, bo cudnie wyglądają ;:215 Cudne widoczki ;:173
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko skrzynie piękne kupiłaś. ;:215 Trawy poradzą sobie bez problemu w skrzyniach. Sadziłam dla synowej w ubiegłym roku. Trzeba tylko pamiętać o podlewaniu i nawozić umiarkowanie. ;:108 Niestety na zimę trzeba dać do gruntu,. ;:108
Na widoki kwiatowe z rowerem będę czekać niecierpliwie. ;:65 Mężom nie wypada chyba zachwycać się kwiatami, robią to więc niby przypadkiem. :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie,

Maj uraczył nas wspaniałą pogodą. Temperatury mamy wakacyjne. Ja niestety o wakacjach jeszcze nie mogę myśleć. Ostatnie dwa tygodnie spędziłam na pisaniu pracy dyplomowej, teraz jeszcze obrona i ta-dam - koniec nauki :lol: Przyznam Wam się, że ja to już za stara jestem na takie zabawy jak szkoła ;:173

Na działce róże kwitną coraz mocniej. Ten rok będzie chyba najpiękniejszy pod względem ilości kwiatów. Masa paków i ten zapach ;:167 ;:167 ;:167 Za to kochamy róże.

Z ambitnych planów pomalowania roweru nic nie wyszło, jak stał niepomalowany tak stoi dalej ;:130 do tego malowania doszło jeszcze lustro wygrzebane na starociach i piękna, drewniana komoda, która docelowo stanie na tarasie - szkoda tylko, że z czasem tak krucho ;:224

Iza trawnik wymaga uwagi, na jesieni będzie dosiewka, bo niestety, są w nim dziurki. Donice mają system nawadniania i sprawdza się on rewelacyjnie. Polecam takie rozwiązanie na działki ;:333

Blueberry tego roweru to i ja nie mogę się doczekać :;230 póki co nie ma czasu

Aniu mszyc mam całą masę, ściągam je ręcznie, bo z uwagi na pszczoły nie chcę robić oprysków ale to walka z wiatrakami. Klatka sprawdza się wzorowo, wieczorem tworzy mega klimat ;:167 Rower niestety nie pomalowany, a już w kolejce czeka lustro i komoda .... Mam nadzieję, że po obronie będę miała więcej czasu, choć pewna nie jestem gdyż 16/06/2018 uciekamy na kilka dni na urlop., mam jednak nadzieję, że w tym sezonie to nastąpi ;:65

apus mam nadzieję, że trawy wytrzymają. Póki co widać, że im dobrze

clem3 Małgoś, dzięki ;:196

Soniu trawy wygladają przepięknie. Na spód dałam im porcję gnoju i widać, że im się podoba. Wysadzać do gruntu nie chciałabym, myślę za to o ubranku ze styropianu - co o tym sądzisz?

Wybaczcie, że tylko kilak słów, ale piszę z pracy i już szef po głowi mi chodzi, wrzucam więc zaległe zdjęcia i zabieram się za robienie tabelek :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorzucam nocną sesję z wczoraj ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udanego Dnia Kochani :wit
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko, masz pięknie zapączkowane różyczki ;:215 Alchymist pięknie poszedł w górę. Ostatnio mój teść szukał róży w podobnym kolorze na pergolę, a ja zupełnie zapomniałam o tej odmianie ;:223
Na rabacie, gdzie stoi lustro zrobił się prawdziwy busz ;:333 . A nocne zdjęcia fantastyczne. Na 'żywo' wyglądało to na pewno bajecznie.
;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenka u Ciebie jak w bajce,ogród podświetlony robi klimat ;:333
Róże zaczynają w przyspieszonym tempie,ja potrzebuję deszczu,zmęczona jestem podlewaniem ;:222
Ciekawa jestem,gdzie wyruszasz na kilka dni? Pogoda iście cudowna,może nad Bałtyk?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko różanka już pięknie kwitnąca. ;:oj Taras wspaniale wygląda. ;:215 Czasu nam wszystkim brakuje, przecież większość spędzamy na rabatkach. :wink:
Trawy źle zimują w donicach, najlepiej byłoby je do domku wstawić, ale to ciężkie pojemniki. ;:131 Musisz zaryzykować i zaizolować styropianem, może nawet folią bąbelkową okręcić.
Miłych chwil na działce. ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Fajnie, że nauka zbliża się ku końcowi, będziesz miała więcej czasu dla nas :D
Róże piękne, a wieczorne zdjęcia bardzo nastrojowe ;:173
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit

Ostatni majowy weekend był cudowny i choć miałam gości to i tak udało mi się odpocząć i naładować akumulatory.
Upał niestety daje się ostro we znaki. Roślinki bez podlewania sobie nie radzą więc wieczory spędzam biegając z wężem i lejąc wodę gdzie to tylko możliwe. Śłonko jest tak mocne, że spaliło mi 4 fuksjie.

Różom też daje się we znaki, kwiaty przekwitają w oka mgnieniu aż chciało by się zatrzymać czas

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorotka Alchymist bez wątpienia stał się jedną z moich ulubionych róż ;:167 pachnie cudownie, długo trzyma kwiat i do tego te kolory, każdy kwiat inny. Muszę doczytać jak ją przycinać, z tego co wiem, to róża ta kwitnie na pędach dwuletnich....

Obrazek

Aniuja też tylko podlewa i podlewam albo obcinam przekwitnięte pąki, bo niestety słońce przyśpiesza kwitnienie. Na urlopik uciekamy do Chorwacji. To taki 6-dniowy wypad, aby odpocząć po studiach. Ciekawa jestem tego kraju, nigdy tam nie byłam a na zdjęciach wygląda ślicznie. Prawdziwy urlop mamy zaplanowany na sierpień, dwa tygodnie na Sardynii ;:65

Obrazek

Soniu Czas ostatnio jest na wagę złota, ciągle mi go mało, no ale takie to już jest to nasze życie, w wiecznym pędzie. Hmmm, szkoda mi ryzykować z trawami, może część jednak jesienią przesadzić na rabaty ... Muszę sobie to jeszcze przemyśleć ....

Obrazek

Gosiu Obrona w piątek i ta-tam! koniec ;:136

Obrazek
Awatar użytkownika
kamil_kluczbork
200p
200p
Od: 19 mar 2018, o 07:35
Kontakt:

Post »

Elegancki ogród, dopieszczony na maxa - gratuluję i podziwiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”