Śliczne bratki na ostatnim zdjęciu, piękne kolory
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
Rower jako dekoracja ogrodowa? Ciekawie się zapowiada
na jaki kolor planujesz go pomalować?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witajcie
Majówka zafundowała nam wymarzoną pogodę, w powietrzu czuć zapach grillowanaj kiełbaski
Weekend spędziłam na wsi a od poniedziałku ostro działam na działce. Korzystając z okazji, że nasza młoda została na wsi każdą chwile spędzamy na upiększaniu działeczki. Zamontowaliśmy już oświetlenie solarne i fontannę, posprzątaliśmy resztki poremontowe, wyjęliśmy ziemię z kompostownika i wsypaliśmy ją do donic. Kupiłam też trawy do skrzyni: stanęło na miskanie chińskim oraz morning light. Tego ostatniego jeszcze dokupię do dużej donicy a po sezonie przesadzę je do ziemi. W piątek podskoczę jeszcze na giełdę kwiatową po coś do doniczek na taras. Niestety nie wiem jeszcze co tam wyladuje, może jakieś niskie trawy
Poza tym zrobiłam oprysk na róże, bo mszyce zaczęły się panoszyć i co gorsza, pokazał się kwieciak - wczoraj ściągałam do ręcznie
Aniu, rower stary i brzydki, docelowo będzie biały. Malować jeszcze nie zaczęłam, może zacznę jutro
Nie wiem jeszcze co trafi w donice. Taras jest bardzo nasłoneczniony, więc musi to być coś lubiącego słońce.
Małgosiu pewnie, że wrzucę rowerowe fotki. Majówka dała się roślinką we znaki. Tulipany przekwitają w oka mgnieniu za to róże pokazują pączki
Iza Te skrzynie warzywne to jedyne rozwiązanie pozwalające mi zagospodarować betonową wylewkę. Sprawdzają się bardzo dobrze. Do tego ślimaki nie objadają mi roślin i są wygodne w pieleniu, polecam każdemu
Blueberry rower będzie biały a w koszyczku będą różowe, zwisające pelargonie, choć nie ukrywam, że kusi mnie lobelia niebieska zwisająca
A teraz coś dla oka, zapraszam na zwiedzanie mojego małego raju

taras jeszcze w wersji "roboczej"

Nero doglądający róże

trawy w skrzyni, ryzyk-fizyk
albo się utrzymają albo nie

Tulipany

Znaleziona ptasia klatka

I moje kochane ciurkadełko

Udanej majówki
Majówka zafundowała nam wymarzoną pogodę, w powietrzu czuć zapach grillowanaj kiełbaski
Poza tym zrobiłam oprysk na róże, bo mszyce zaczęły się panoszyć i co gorsza, pokazał się kwieciak - wczoraj ściągałam do ręcznie Aniu, rower stary i brzydki, docelowo będzie biały. Malować jeszcze nie zaczęłam, może zacznę jutro
Małgosiu pewnie, że wrzucę rowerowe fotki. Majówka dała się roślinką we znaki. Tulipany przekwitają w oka mgnieniu za to róże pokazują pączki
Iza Te skrzynie warzywne to jedyne rozwiązanie pozwalające mi zagospodarować betonową wylewkę. Sprawdzają się bardzo dobrze. Do tego ślimaki nie objadają mi roślin i są wygodne w pieleniu, polecam każdemu
Blueberry rower będzie biały a w koszyczku będą różowe, zwisające pelargonie, choć nie ukrywam, że kusi mnie lobelia niebieska zwisająca
A teraz coś dla oka, zapraszam na zwiedzanie mojego małego raju

taras jeszcze w wersji "roboczej"

Nero doglądający róże

trawy w skrzyni, ryzyk-fizyk

Tulipany

Znaleziona ptasia klatka

I moje kochane ciurkadełko

Udanej majówki
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale u Ciebie ładnie
Ten trawniczek rowniutki. Trzymam kciuki za miskanty, zawsze podobały mi się w donicach. No i donice te puste bardzo fajne. One są z systemem nawadniającym?
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
O ja cię, sporo wykonanej pracy, gratuluję
to już się nie mogę doczekać roweru, obojętnie jakie kwiaty, efekt na pewno będzie piękny 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenko ale się u Ciebie dzieje,dopieszczasz swój ogród bezbłędnie
Taras miodzio,marzy mi się taki
Donice to wspaniały pomysł,pokaż jak obsadziłaś
Klatka następna dekoracja
Rower biały bardzo romantico,na pewno jest to ozdoba nie do zastąpienia.
Widzę,że Nero robi obchód tak jak moja Gabi
Ja też ostatnio zauważyłam już kilka mszyc na Gertrude Jekyll,zawsze do niej dobierają się robale na początku
Pozdrawiam
Taras miodzio,marzy mi się taki
Rower biały bardzo romantico,na pewno jest to ozdoba nie do zastąpienia.
Widzę,że Nero robi obchód tak jak moja Gabi
Pozdrawiam
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Marlenko pięknie u Ciebie! Ciurkadełko mnie niezmiennie zachwyca. Trawy w skrzynkach wyglądają obłędnie... może jednak utrzymają się?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Oby trawy się utrzymały, bo cudnie wyglądają
Cudne widoczki 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Marlenko skrzynie piękne kupiłaś.
Trawy poradzą sobie bez problemu w skrzyniach. Sadziłam dla synowej w ubiegłym roku. Trzeba tylko pamiętać o podlewaniu i nawozić umiarkowanie.
Niestety na zimę trzeba dać do gruntu,.
Na widoki kwiatowe z rowerem będę czekać niecierpliwie.
Mężom nie wypada chyba zachwycać się kwiatami, robią to więc niby przypadkiem. 
Na widoki kwiatowe z rowerem będę czekać niecierpliwie.
- wagabunga123
- 1000p

Witajcie,
Maj uraczył nas wspaniałą pogodą. Temperatury mamy wakacyjne. Ja niestety o wakacjach jeszcze nie mogę myśleć. Ostatnie dwa tygodnie spędziłam na pisaniu pracy dyplomowej, teraz jeszcze obrona i ta-dam - koniec nauki
Przyznam Wam się, że ja to już za stara jestem na takie zabawy jak szkoła
Na działce róże kwitną coraz mocniej. Ten rok będzie chyba najpiękniejszy pod względem ilości kwiatów. Masa paków i ten zapach
Za to kochamy róże.
Z ambitnych planów pomalowania roweru nic nie wyszło, jak stał niepomalowany tak stoi dalej
do tego malowania doszło jeszcze lustro wygrzebane na starociach i piękna, drewniana komoda, która docelowo stanie na tarasie - szkoda tylko, że z czasem tak krucho
Iza trawnik wymaga uwagi, na jesieni będzie dosiewka, bo niestety, są w nim dziurki. Donice mają system nawadniania i sprawdza się on rewelacyjnie. Polecam takie rozwiązanie na działki
Blueberry tego roweru to i ja nie mogę się doczekać
póki co nie ma czasu
Aniu mszyc mam całą masę, ściągam je ręcznie, bo z uwagi na pszczoły nie chcę robić oprysków ale to walka z wiatrakami. Klatka sprawdza się wzorowo, wieczorem tworzy mega klimat
Rower niestety nie pomalowany, a już w kolejce czeka lustro i komoda .... Mam nadzieję, że po obronie będę miała więcej czasu, choć pewna nie jestem gdyż 16/06/2018 uciekamy na kilka dni na urlop., mam jednak nadzieję, że w tym sezonie to nastąpi
apus mam nadzieję, że trawy wytrzymają. Póki co widać, że im dobrze
clem3 Małgoś, dzięki
Soniu trawy wygladają przepięknie. Na spód dałam im porcję gnoju i widać, że im się podoba. Wysadzać do gruntu nie chciałabym, myślę za to o ubranku ze styropianu - co o tym sądzisz?
Wybaczcie, że tylko kilak słów, ale piszę z pracy i już szef po głowi mi chodzi, wrzucam więc zaległe zdjęcia i zabieram się za robienie tabelek

Dorzucam nocną sesję z wczoraj

Udanego Dnia Kochani
Maj uraczył nas wspaniałą pogodą. Temperatury mamy wakacyjne. Ja niestety o wakacjach jeszcze nie mogę myśleć. Ostatnie dwa tygodnie spędziłam na pisaniu pracy dyplomowej, teraz jeszcze obrona i ta-dam - koniec nauki
Na działce róże kwitną coraz mocniej. Ten rok będzie chyba najpiękniejszy pod względem ilości kwiatów. Masa paków i ten zapach
Z ambitnych planów pomalowania roweru nic nie wyszło, jak stał niepomalowany tak stoi dalej
Iza trawnik wymaga uwagi, na jesieni będzie dosiewka, bo niestety, są w nim dziurki. Donice mają system nawadniania i sprawdza się on rewelacyjnie. Polecam takie rozwiązanie na działki
Blueberry tego roweru to i ja nie mogę się doczekać
Aniu mszyc mam całą masę, ściągam je ręcznie, bo z uwagi na pszczoły nie chcę robić oprysków ale to walka z wiatrakami. Klatka sprawdza się wzorowo, wieczorem tworzy mega klimat
apus mam nadzieję, że trawy wytrzymają. Póki co widać, że im dobrze
clem3 Małgoś, dzięki
Soniu trawy wygladają przepięknie. Na spód dałam im porcję gnoju i widać, że im się podoba. Wysadzać do gruntu nie chciałabym, myślę za to o ubranku ze styropianu - co o tym sądzisz?
Wybaczcie, że tylko kilak słów, ale piszę z pracy i już szef po głowi mi chodzi, wrzucam więc zaległe zdjęcia i zabieram się za robienie tabelek

Dorzucam nocną sesję z wczoraj

Udanego Dnia Kochani
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Marlenko, masz pięknie zapączkowane różyczki
Alchymist pięknie poszedł w górę. Ostatnio mój teść szukał róży w podobnym kolorze na pergolę, a ja zupełnie zapomniałam o tej odmianie
Na rabacie, gdzie stoi lustro zrobił się prawdziwy busz
. A nocne zdjęcia fantastyczne. Na 'żywo' wyglądało to na pewno bajecznie.

Na rabacie, gdzie stoi lustro zrobił się prawdziwy busz
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenka u Ciebie jak w bajce,ogród podświetlony robi klimat
Róże zaczynają w przyspieszonym tempie,ja potrzebuję deszczu,zmęczona jestem podlewaniem
Ciekawa jestem,gdzie wyruszasz na kilka dni? Pogoda iście cudowna,może nad Bałtyk?
Róże zaczynają w przyspieszonym tempie,ja potrzebuję deszczu,zmęczona jestem podlewaniem
Ciekawa jestem,gdzie wyruszasz na kilka dni? Pogoda iście cudowna,może nad Bałtyk?
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Marlenko różanka już pięknie kwitnąca.
Taras wspaniale wygląda.
Czasu nam wszystkim brakuje, przecież większość spędzamy na rabatkach.
Trawy źle zimują w donicach, najlepiej byłoby je do domku wstawić, ale to ciężkie pojemniki.
Musisz zaryzykować i zaizolować styropianem, może nawet folią bąbelkową okręcić.
Miłych chwil na działce.
Trawy źle zimują w donicach, najlepiej byłoby je do domku wstawić, ale to ciężkie pojemniki.
Miłych chwil na działce.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Fajnie, że nauka zbliża się ku końcowi, będziesz miała więcej czasu dla nas
Róże piękne, a wieczorne zdjęcia bardzo nastrojowe
Róże piękne, a wieczorne zdjęcia bardzo nastrojowe
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- wagabunga123
- 1000p

Witajcie
Ostatni majowy weekend był cudowny i choć miałam gości to i tak udało mi się odpocząć i naładować akumulatory.
Upał niestety daje się ostro we znaki. Roślinki bez podlewania sobie nie radzą więc wieczory spędzam biegając z wężem i lejąc wodę gdzie to tylko możliwe. Śłonko jest tak mocne, że spaliło mi 4 fuksjie.
Różom też daje się we znaki, kwiaty przekwitają w oka mgnieniu aż chciało by się zatrzymać czas

Dorotka Alchymist bez wątpienia stał się jedną z moich ulubionych róż
pachnie cudownie, długo trzyma kwiat i do tego te kolory, każdy kwiat inny. Muszę doczytać jak ją przycinać, z tego co wiem, to róża ta kwitnie na pędach dwuletnich....

Aniuja też tylko podlewa i podlewam albo obcinam przekwitnięte pąki, bo niestety słońce przyśpiesza kwitnienie. Na urlopik uciekamy do Chorwacji. To taki 6-dniowy wypad, aby odpocząć po studiach. Ciekawa jestem tego kraju, nigdy tam nie byłam a na zdjęciach wygląda ślicznie. Prawdziwy urlop mamy zaplanowany na sierpień, dwa tygodnie na Sardynii

Soniu Czas ostatnio jest na wagę złota, ciągle mi go mało, no ale takie to już jest to nasze życie, w wiecznym pędzie. Hmmm, szkoda mi ryzykować z trawami, może część jednak jesienią przesadzić na rabaty ... Muszę sobie to jeszcze przemyśleć ....

Gosiu Obrona w piątek i ta-tam! koniec

Ostatni majowy weekend był cudowny i choć miałam gości to i tak udało mi się odpocząć i naładować akumulatory.
Upał niestety daje się ostro we znaki. Roślinki bez podlewania sobie nie radzą więc wieczory spędzam biegając z wężem i lejąc wodę gdzie to tylko możliwe. Śłonko jest tak mocne, że spaliło mi 4 fuksjie.
Różom też daje się we znaki, kwiaty przekwitają w oka mgnieniu aż chciało by się zatrzymać czas

Dorotka Alchymist bez wątpienia stał się jedną z moich ulubionych róż

Aniuja też tylko podlewa i podlewam albo obcinam przekwitnięte pąki, bo niestety słońce przyśpiesza kwitnienie. Na urlopik uciekamy do Chorwacji. To taki 6-dniowy wypad, aby odpocząć po studiach. Ciekawa jestem tego kraju, nigdy tam nie byłam a na zdjęciach wygląda ślicznie. Prawdziwy urlop mamy zaplanowany na sierpień, dwa tygodnie na Sardynii

Soniu Czas ostatnio jest na wagę złota, ciągle mi go mało, no ale takie to już jest to nasze życie, w wiecznym pędzie. Hmmm, szkoda mi ryzykować z trawami, może część jednak jesienią przesadzić na rabaty ... Muszę sobie to jeszcze przemyśleć ....

Gosiu Obrona w piątek i ta-tam! koniec

- kamil_kluczbork
- 200p

- Od: 19 mar 2018, o 07:35
- Kontakt:
Elegancki ogród, dopieszczony na maxa - gratuluję i podziwiam!